Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mentalism si mentalisti celebri
1.555 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TELEPATIA, din perspectiva cercetarilor stiintifice
394 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre telepatie
702 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sigmund Freud – Arheologul mintii
332 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este clarviziunea?
799 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Principiul de putere - Apocalipsa
1.016 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  (Furculite in loc de cutite)-Forks over Knives
376 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  A doua venire a stiintei
854 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SAMADHI – Maya, Iluzia Sinelui
440 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Meditatia Zen
1.160 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Telepatia - Extinderea mintii

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.04.2013  Adauga la favorite 773 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Telepatia (insemnand literal simtire la distanta) vine din greaca tele ("distanta") si pathe "sentiment" si se refera la abilitatea de a comunica informatie de la o minte la alta, fiind o forma de perceptie extra-senzoriala sau cognitie anormala.

Aceasta informatie este raportata a fi "primita" in aceeasi forma ca si cum ar fi de la simturile conventionale. Telepatia este procesul care permite ca fiintele sa transmita informatii de la unele la altele, fara a se folosi de limbajul verbal. Cei care au descoperit ca telepatia se afla printre fenomenele paranormalului erau adeptii mesmerismului (teoria magnetismului animal). Acestia au observat ca unele persoane cu capacitati magnetice pot citi ganduri si pot executa comenzi nerostite.



Sigmund Freud a considerat telepatia ca o facultate primitiva, care a fost pierduta de om in cursul evolutiei sale. Conform afirmatiilor lui, indivizii legati "telepatic" trebuie sa aiba o legatura emotionala foarte puternica, iar evenimentul transmis pe aceasta cale trebuie incarcat cu sentimente negative. Pe de alta parte, Carl Gustav Jung i-a acordat o importanta mai mare, considerand telepatia o functie de sincronizare si a descoperit prin experientele sale ca aceste fenomen ne influenteaza visele.

N. Wiener, cunoscut cibernetician de origine americana, considera ca suportul material al telepatiei il constituie, de fapt, undele cu frecventa de 10 Hz, adica cele corespunzatoare ritmului alfa si ca acestea ar fi active in stare de relaxare maxima. Insa psihofiziologii nu sunt de aceeasi parere. Ei sustin ca telepatia este o functie a inconstientului care se manifesta indeosebi in marile trairi emotionale. Ca dovada, acestia aduc rezultatul experimentelor facute pe animale. In timp ce acestora li se inregistreaza electroencefalograma (EEG), la mare distanta li se sacrifica puii, iar in acea clipa, pe EEG apare un impuls nervos.

Camille Flammarion spunea: "Actiunea unei minti asupra alteia, de la distanta, transmiterea de ganduri, de sugestii mentale si de comunicare la distanta nu sunt mai extraordinare decat actiunea magnetului asupra fierului, decat influenta Lunii asupra marii, decat transportarea vocii umane cu ajutorul electricitatii sau decat minunile stiintei contemporane. Doar comunicarile psihice sunt superioare si acestea ne pot ajuta sa dam de urma cunoatterii naturii umane. Telepatia poate si trebuie sa fie considerata de catre stiinta o realitate incontestabila. Mintea poate actiona impotriva altei minti fara interventia simturilor. Fortele psihice exista cu adevarat, desi natura lor nu ne este cunoscuta. Noi spunem ca telepatia apartine ordinului psihic si nu celui fizic, psihologic, chimic sau mecanic, deoarece ea nu produce, transmite idei si ganduri, iar aceasta se manifesta fara cooperarea simturilor noastre".


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.