Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Bob Dylan Australian Tour 2011
1.303 vizite - 0 comentarii
adaugat de corul
 
  Bob Dylan - The Greatest Artists of All Time
1.231 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bob Dylan - Biogafie / Partea 1
1.289 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Documentar Bob Marley - dezvaluirea unui mister
1.465 vizite - 0 comentarii
adaugat de elba
 
  Paul Simon and John Lennon- prezinta premiile GRAMMY
1.374 vizite - 0 comentarii
adaugat de bunele
 
  Bob Dylan - Biografie / Partea 1/4
1.074 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bob Marley interview despre marihuana
1.316 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  Georges Moustaki precum Ulise Partea 1/4
964 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Bob Dylan - Interviu 1994 / Partea 5/5
1.146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jeff Beck - Muzica si masinile frumoase / Partea 1
983 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Bob Dylan - Biogafie / Partea 3

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.07.2013  Adauga la favorite 1.363 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Dylan descopera de foarte timpuriu muzica . La 8 ani invata sa cante la pian si pentru 10 dolari sa cante la chitara prin corespondenta . Asculta mereu la radio muzica si asa il descopera pe Hank Williams si grupul sau de culoare . Atunci capata contur ideea de a fi un erou al rock'n'roll-ului, o idee care a facut multi adepti in randul tinerilor in acea perioada , datorita figurilor consacrate ca Elvis Presley, Carl Perkins sau Jerry Lee Lewis.

Pasiunea pentru muzica s-a impletit cu pasiunea pentru motoarele mari, cu multi cilindri. Cand mai creste, simte nevoia sa plece din Hibbing. In 1959 isi termina studiile secundare si intra la Universitatea din Minneapolis, capitala statului . Materiile sale favorite sunt: limba spaniola si istoria SUA . Aici incepe sa asculte country, rock si pe unii muzicieni ca Robert Johnson, iar in loc sa frecventeze cursurile de baza in admosfera intelectuala , isi petrece timpul ascultand folk si asa uita pentru moment de marea sa pasiune pentru rock'n'roll-ul lui Little Richard.

Este o perioada foarte intensa pentru Dylan, care citeste multe carti, multa poezie , vorbeste putin , dar participa la mitingurile pentru pace , asculta discursurile despre drepturile muncitorilor si invata o noua morala . Este momentul cand isi schimba numele in Bob Dylan, inspirandu-se de la poetul Dylan Thomas regasindu-se pe sine in memoriile poetului .

Isi incepe cariera ca solist cantand in localurile de noapte ,acompaniat doar de chitara si muzicuta si asa cu vocea lui inconfundabila si expresiva (care-i va da o unicitate inimitabila de-a lungul timpului ) , va fi nevoit sa se desparta de localuri intrucat muzica lui trista alunga clientii . La mijlocul anilor '60 obtine primul sau contract intr-un bar de strip-tease din Central City, in Colorado.

Este momentul cand in scena apare Woody Guthrie. Dylan descopera Bound for Glory, biografia marelui muzician si lectura acesteia l-a pasionat atat de mult incat se hotaraste sa se faca discipolul maestrului . Practic, aceasta admiratie pentru Guthrie il stimuleaza pentru a face saltul necesar pentru a putea aspira mai sus. Cand Dylan citeste intr-un ziar ca Guthrie este internat intr-un spital din New York, se hotaraste sa mearga sa-l cunoasca si cu aceasta ocazie sa cunoasca si New York-ul.

Bob Dylan ajunge in New York in timpul sarbatorilor de Craciun si intra in miscarea “trubadurilor folk “ care merg la Greenwich Village , mai tarziu canta in Gerde's Folk City si de asemeni se produce in fata lui John Lee Hooker. La sfarsitul verii lui 1961 Dylan reusise sa se faca destul de cunoscut in ambientul muzical al New York-ului , asa incat este solicitat sa participe pentru inregistrarea unui disc –cantand la muzicuta – la unele din cantecele interpretate de Harry Belafonte.

Putea sa fie marea sa ocazie ,dar a parasit studioul de inregistrari dupa numai o ora , pentru ca nu putea suporta insistenta lui Belafonte in a face repetitii de proba . John Hammond este cel care descopera tinerele talente pentru CBS . El ii ofera imediat un contract . Primul lui disc se lanseaza in februarie 1962 , purtand numele de Bob Dylan.

Albumul prezenta un material deloc omogen ,dar punea in evidenta calitatile evidente de cantautor ale lui Dylan . Doar doua cantece erau ale sale ("Song to Woody" si "Talkin' New York"), dar erau suficiente pentru a-i da incredere si pentru a incepe una dintre cele mai prolifice perioade din cariera sa . In aceasta etapa era acompaniat de Suzie Rotolo, pe care abia o cunoscuse cand venise la New York, si se ducea la miscarile de la Gran Manzana. Suzie era o activista politica, angajata in lupta contra segregatiei rasiale si impotriva bombei atomice . Pentru al doilea disc, Dylan alege pentru coperta o fotografie care-l prezenta alaturi de Suzie pe una din strazile orasului


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.