Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Jessica Lange - biografie
1.170 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  John Ford, regizor
1.364 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pentru prima data in Romania - Oscar Benton
981 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un destin - Roman Polanski / Documentar
1.674 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sacha Baron Cohen {Borat) -la ceremonia Oscar 2012
1.093 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  "oscar 2012" -actorii anului
784 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Roman Polanski / Biografie
907 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sergiu Nicolaescu - O viata de regizor
2.208 vizite - 0 comentarii
adaugat de odette
 
  Mel Brooks
1.135 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paul Newman
1.505 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Sydney Pollack - Regizor de Oscar

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.08.2013  Adauga la favorite 948 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Sydney Pollack (1 iulie 1934 - 26 mai 2008) a fost director de film, castigator al Premiului Academiei de Film American, producator si actor. A realizat mai mult de 21 de filme si 10 spectacole de televiziune, a jucat in peste 30 de filme si show-uri si a produs 44 de filme.

Pollack este recunoscut in special pentru "Out of Africa" (Premiul Academiei, 1985), "Tootsie" (1982), "Three Days of the Condor" (1975), "The Yakuza" (1975), "The way we were" si "Jeremiah Johnson" (1972), plus noile filme "The Interpreter" (2005), "Sabrina" (1995), "The Firm" (1993) si "Havana" (1990).

El a aparut in alte 15 filme, incluzandu-se "The Interpreter" (2005), "Eyes Wide Shut" (1999), "Husbands and Wives" (1992), "The Player" (1992) si "The Electric Horseman" (1979). In 2007, a aparut drept rivalul lui George Clooney in "Michael Clayton", o alta co-productie semnata de el.



Sydney Israel Pollack s-a nascut la Lafayette, Indiana, intr-o familie de emigranti evrei din Rusia, fiind fiul lui Rebecca si a lui David Pollack, un boxer profesionist si farmacist. Parintii sai au divortat cand el era tanar, iar mama lui, care era alcoolica, a murit la varsta de 37 de ani, cand Pollack era student. Fratele lui este designerul, producatorul si actorul Bernie Pollack.

Producatorul a fost casatorit cu Claire Griswold, una dintre primele lui studente, din 1958 pana la moartea lui si au avut trei copii, Rachel, Rebecca si Steven, care a murit intr-un accident de avion in 1993.



Pollack a studiat la Sanford Meisner la Neighborhood Playhouse din New York City din 1952 pana in 1954. Mai tarziu a invatat aici sa joace, din 1954 pana in 1959, inainte de a-si incepe cariera in actorie. Apoi s-a mutat in spatele camerei pentru o munca de productie.

Cariera lui incepe in anii 1960 cu serialele pentru micul ecran, cum ar fi "The Fugitive" si "Alfred Hitchcock Presents". A castigat premiul Academiei pentru regia lui "Out of Africa" (1985). Pollack a fost nominalizat la premiul Oscar pentru filmele "They Shoot Horses, Don`t They?" si "Tootsie".

In timp ce regiza "Tootsie", certurile lui cu Dustin Hoffman au devenit publice. Hoffman a venit cu ideea ca Pollack sa joace rolul agentului, iar Pollack a fost de acord fara tragere de inima. Relatia lor din culise a dat autenticitate scenelor din film, in majoritatea cei doi certandu-se.

Actorul a preluat mai multe roluri, producand si regizand in paralel. El a aparut in documentarul "One Six Right", in care isi prezenta pasiunea de a pilota avionul cu reactie.

Ca personaj de film, Pollack a aparut in filme ca "A civil action", "Changing Lanes" si "Eyes Wide Shut", "Random Hearts" si "The Interpreter". A aparut de asemenea in "Husband and Wives" a lui Woody Allen, jucand rolul unui avocat cu o viata in pragul crizei. In 2007 a aparut la HBO in seria "The Sopranos" si "Entourage", precum si la NBC cu "Just Shoot Me".

Pollack a primit primul Premiu pentru Extraordinara Contributie in lumea cinematografiei la Festivalul de film Austin din octombrie in 2006.

Ca producator, el a ajutat la realizarea multor filme care au primit aprecieri atat din partea criticilor de film, cat si a publicului, cum ar fi "The Fabulous Baker Boys", ""The Talented Mr. Ripley" si "Michael Clayton". A creat o companie de productie numita Mirage Enterprises, cu directorul englez Anthony Minghella (care a murit cu cateva luni in urma).



In 2002, Pollack a dezvaluit un top al celor zece filme preferate de el: "Casablanca", "Citizen Kane", "The Conformist", "The Godfather Part II", "Grand Illusion", "The Leopard", "Once Upon a Time in America", "Raging Bull", "The Seventh Seal", and "Sunset Boulevard".

Sydney Pollack a murit de cancer pe 26 mai, 2008, la varsta de 73 de ani, in casa lui din Los Angeles, California, inconjurat de familie, dupa declaratiile publicistului sau, Leslee Dart. Pollack fusese diagnosticat cu cancer cu 9 luni in urma.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.