Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Leonard Cohen - Interviu BBC 1998
1.617 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  Janis Joplin - Documentar BBC / 48 minute
1.211 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fleetwood Mac - Povestea unei mari formatii
1.126 vizite - 0 comentarii
adaugat de babe
 
  Ioan Gyuri Pascu In memoriam
1.215 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Janis Joplin - Ultimele 24 de ore
1.320 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul ABBA Stockholm
1.315 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Metro-Goldwyn-Mayer -filmate in 1925
1.453 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Jimmy Page la 13 ani la TV...... 1957 !!!
1.239 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Viata secreta a lui Elvis Presley - Documentar BBC
4.195 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Amintiri despre Elvis Presley - Documentar
1.674 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Istoria unei formatii de geniu -Badfinger / Document BBC

 
 
 
 
 
Adaugat de MARCU 25.01.2015  Adauga la favorite 1.032 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Badfinger au fost o trupa rock britanica care a constat initial din Pete Ham, Mike Gibbins, Tom Evans si Joey Molland. Trupa a evoluat de la un grup numit mai devreme The Iveys, care a fost formata in 1961 de catre Ham, Ron Griffiths si David "Dai" Jenkins in Swansea, Tara Galilor. Ei au fost insemnati de catre Apple cu eticheta Beatles ", in 1968 ca The Iveys. In 1969 Griffiths a plecat si a fost inlocuit cu Molland, iar trupa se redenumit Badfinger.

Badfinger avut patru hit-uri la nivel mondial consecutive 1970-1972: "Come and Get It" (scris si cantat de Paul McCartney), "No Matter What", "Day After Day", si "Baby Blue". Cantecul lor "Without You", a fost cantat de mai multe ori,ocupand inclusiv un numar in Billboard un hit interpretat de Harry Nilsson.

In 1970, trupa a angajat om de afaceri american Stan Polley pentru a gestiona afacerile lor comerciale. In urmatorii cinci ani, trupa a inregistrat mai multe albume la la Apple si turnee lungi, dar a devenit implicata in haosul de dizolvare a firmei Apple Records ".

Ei au semnat cu Warner Bros., dar masinatiunile financiare ale lui Polley a dus la un proces cu firma Warner pentru lipsa de bani in cont escrow.

Retragere de catre Warner de piata a albumului 1974, Wish You Were Here (sapte saptamani de la lansare), taie veniturile trupei. Cu trei zile inainte de ziua lui 28, la 24 aprilie 1975 Ham s-a sinucis prin spanzurare insusi, lasand o nota care a inclus comentarii condamnabile despre Polley.

In urmatorii trei ani, membrii supravietuitori au luptat pentru a-si reconstrui viata lor personala si profesionala pe un fundal de procese.

Dupa ce a vazut corpul luio Ham sotia lui Ham l-a acuzat pe Evans care se pare ca nu a avut timp de sinuciderea prietenului sau. La 19 noiembrie 1983 Evans si-a luat, de asemenea, propria viata prin spanzurare.


Primul single al grupului, "Maybe Tomorrow", a fost lansat la nivel mondial la 15 noiembrie 1968. Acesta a ajuns in Top Ten in mai multe tari europene si Japonia, dar numai numarul 67 pe US Billboard Hot 100, si nu a reusit in Marea Britanie.

Managerul american de la Apple Records, Ken Mansfield,a comandat 400.000 de copii ale acestui single-considerat a fi o miscare indrazneata in acel momentul in afacerile cu muzica .Cu toate acestea, Mansfield si-a adus aminte de probleme: "Am avut un grup mare Am avut o mare record , ne lipseau doar un singur lucru ... abilitatea de a merge afara si crest persoane, precum si a-i convinge sa puna banii pe tejghea."

O a doua compozitie a lui Tom Evans,"Storm in a Teacup",, a fost inclusa pe un LP la Apple.

Un LP intitulat "Maybe Tomorrow" a fost lansat doar in Italia, Germania si Japonia. Acest lucru a fost considerat a fi lucrarea "presedinte, Allen Klein., El [Klein] spunea, "Nu vom mi face mai multe inregistrari, pana cand nu se rezolv aceasta mizerie "

Sinucidere lui Ham si o pauza.

Cu albumul lor curent a fost brusc retras si urmatoarele cereri ale acestora au fost respinse, Badfinger a petrecut primele luni din 1975 incearcand sa-si dea seama cum sa procedeze in situatia juridica neclara.

Salariile nu au mai ajuns si panica s-a stabilit in, in special pentru Ham, care a cumparat recent o casa cu 30.000 de lire sterline in Woking, Surrey, si a carui prietena astepta un copil.

Potrivit lui Jackson, trupa a incercat sa continue fara implicarea lui Polley prin contactarea unor agentii de rezerva si manageri de perspectiva din Londra, dar acestia au fost in mod obisnuit refuzati din cauza contractelor restrictive facute cu Polley si actiunile in justitie iminente care ar fi urmat.

Ham,comform relatarilor,a incercat in mai multe randuri sa-l contacteze pe Polley prin telefon in primele luni ale anului 1975, dar nu a fost niciodata in stare sa ajunga la el.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.