Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Guangzhou-China
1.474 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piata CITIC din Guangzhou, China
1.296 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradina Yuyuan, China
336 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntii Tianzi, China
1.343 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  China - Aventura culinara / Episodul 3
1.066 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  China - Aventura culinara / Episodul 1
973 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Shengshan Island, China
800 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plaja rosie Ngari din China
504 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Podul Donghai – China – 20.2 mile
967 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Campurile de orez Yuanyang
141 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Suzhou, China

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.02.2015  Adauga la favorite 845 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
In China exista o vorba din batrani care spune ca, inainte de a vedea frumusetea Paradisului, oamenii au sansa de a vedea orasul Suzhou, supranumit "raiul pe pamant".
Suzhou este strabatut de Marele Canal, vechi de 2.000 de ani, ce leaga Beijingul de Hangzhou. Este cel mai lung canal din lume (1.776 km), fiind considerat, alaturi de Marele Zid, unul din simbolurile ingeniozitatii chineze.

Zona este locuita de peste 2.500 de ani, iar orasul a fost intemeiat in anul 514 i.e.n., atunci cand Regele Helu si-a infiintat capitala. Odata cu finalizarea constructiei Marelui Canal, orasul a devenit un punct strategic pentru comertul de pe coasta de sud-est a Chinei. Pentru ca este acoperit de apa in proportie de 42%, orasul Suzhou a fost poreclit, de-a lungul timpului, "Venetia Orientului".
Desi regiunea traverseaza o perioada de crestere economica imensa - in Suzhou se produc cele mai multe laptop-uri din lume - autoritatile locale au stiut sa gestioneze patrimoniul pretios al urbei. Zonele de la iesirea din oras, care acum 10 ani erau folosite pentru agricultura, au fost transformate in zone industriale, unde se produc multe din bunurile consumate de intreaga planeta.

Orasul impresioneaza prin canalele si gradinile sale, acestea din urma facandu-l pe Marco Polo sa declare Suzhou drept cel mai frumos oras din China. Frumusetea gradinilor a dainuit pana in zilele noastre, fiind introduse de catre UNESCO, in 1997, pe lista Patrimoniului Mondial. Construite intre secolele al XI-lea si al XIX-lea, gradinile reflecta importanta metafizica a frumusetii naturii in cultura chineza.

Dintre zecile de gradini ce dau orasului Suzhou atmosfera sa unica, patru impresioneaza in mod deosebit. In Zhuo Zheng Yuan (Gradina Administratorului Umil) puteti face o plimbare cu barca de-a lungul canalelor ce traverseaza gradina, ca apoi sa admirati una dintre cele mai frumoase colectii de bonsai din lume. Se spune ca aceasta gradina ar fi costat echivalentul unei barci pline cu argint


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.