Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Districtul Cumbria Anglia
28 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntii Retezat - Lacul Bucura - Romania
1.269 vizite - 1 comentarii
adaugat de Lary
 
  Lacul Great Slave(Lacul sclavilor)
2.881 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cartmel, Lake District- Anglia
194 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Hillier, Australia
891 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Vida
1.435 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 15 Lacuri din Romania care te vor lasa fara cuvinte
183 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Nakuru, din Kenya
593 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  El Salvador Beach | © Lacul Ilopango
445 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Bodi
1.571 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Calatorie catre „lacul poetilor“ – Lake District

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.07.2015  Adauga la favorite 789 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Considerata unul dintre cele mai frumoase locuri naturale din Anglia, „zona lacurilor“ abunda in peisaje fantastice cu dealuri, paduri, munti, vai si, evident, o retea de 16 ape statatoare care ii confera farmecul proverbial. E unul dintre locurile perfecte pentru petrecut toamna si ideal pentru o vacanta in liniste.

Districtul lacurilor se intinde pe o suprafata vasta, de peste 2.000 de kilometri patrati, in nord-vestul Angliei. Nu o singura data a fost numit cea mai frumoasa zona naturala a Albionului, o descriere devenita chiar mai cunoscuta odata cu grupul de poeti britanici romantici care s-au refugiat intre vaile din Cumbria.

Curentul „poetilor lacului“ (lake poets) a fost pornit printre altii de Dorothy si William Wordsworth, frate si sora, care se retrageau in Districtul Lacurilor in satul Grasmere pentru a scrie. Jurnalul zilnic al lui Dorothy e considerat si acum una dintre cele mai precise si valoroase descrieri ale regiunii in secolul al XIX-lea. La randul sau, William, care a locuit in Grasmere mai mult de 14 ani, spunea despre sat ca este „cel mai frumos loc in care poate trai un om“, considerand intreaga zona a lacurilor unica: „nicaieri in lume, intr-un spatiu atat de mic, nu mai exista o asemenea aglomerare de sublim si frumusete“.

Cu cele 16 lacuri, imprejmuit de varfuri muntoase, Lake District e acum, ca si pe vremea „poetilor lacului“, un loc perfect de retragere. Primavara si vara sunt cele mai bune perioade pentru vizitare, dar cum valurile de turisti tind sa aglomereze prea mult zona, toamna ramane singurul anotimp cu adevarat potrivit unei vacante linistite.

Lake District primeste anual aproape 12 milioane de turisti, iar oferta de cazare se extinde de la mici hanuri la hoteluri de 5 stele, trecand prin toate categoriile de pret. Aproape fara exceptie, hotelurile din Cumbria sunt cladiri vechi, construite dupa stilul si rigorile arhitecturale ale secolului al XVII-lea cu servicii si o prezentare care intretin farmecul rural al zonei.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.