Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Obiective turistice din Romania
698 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SULINA - obiective turistice
578 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Obiective turistice Mauritius
481 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai spectaculoase cetati medievale din Romania
145 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iasi - obiective turistice
415 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  FILM DOCUMENTAR "PANCIU TURISTIC"
118 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
04:03
  Suceava - Obiective turistice
1.382 vizite - 0 comentarii
adaugat de TheBlackwing
 
  Lacul Ochiul Beiului
551 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  30 de Locuri superbe din Romania Despre care nu ai auzit
124 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Uzerche -Franta
964 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Obiective turistice din judetul Timis

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.01.2016  Adauga la favorite 662 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Timisoara, orasul resedinta de judet, este vizitat de o multime de turisti romani, dar si straini, dornici sa descopere locuri de poveste. Castelul Huniade, una dintre cele mai vechi cladiri ale orasului, construit in perioada 1443-1447 de catre Ioan de Hunedoara pe ruinele unui castel din secolul al XIV-lea, gazduieste acum Muzeul Banatului.

Fabrica de bere, prima de acest gen din tara, functioneaza inca din anul 1718, insa pe atunci producea si rachiu. Si Fabrica de tigarete merita vizitata, aceasta fiind, in anul 1846, la infiintare, cea mai mare fabrica din tot Imperiul Austro-Ungar.

Daca vrei sa vezi cladiri importante ale orasului Timisoara, nu rata Hidrocentrala, Palatul Apei, Palatul Szechenyi, Palatul Weiss, Casa Mercy, Palatul Loffler, Palatul Dauerbach, Palatul Baroc ori Palatul Lloyd.

Daca esti pasionata de istorie, nu rata Bastionul Maria Theresia, ramasita a primei cetati fortificate din Timisoara, ridicata in secolul al XII-lea. Acesta se poate vedea din incinta Parcului Botanic.

Lacase de cult renumite vei gasi in Timisoara, iar printre acestea se afla: Catedrala Mitropolitana, Biserica Milenium, Biserica Ordinului Calugaritelor de Notre Dame, Biserica romano-catolica Iosefin, Biserica ortodoxa din Elisabetin, Sinagoga Cetate, Sinagoga Iosefin ori Domul Romano-Catolic.

La capitolul statiuni, Buzias este de departe una dintre cele mai iubite de turisti. Amplasata in Campia Banatului, la poalele Dealului Silagiu, statiunea balneara atrage turisti incantati de izvoarele de ape minerale despre care se spune ca sunt folosite inca de pe vremea romanilor.

Si statiunea Calacea, situata la o distanta de 20 de kilometri de Timisoara, se lauda cu un strand cu dimensiuni olimpice, baza sportiva, dar si cu o mica gradina zoologica ce gazduieste specii precum cerbi lopatari, caprioare, fazani, iepuri ori pisici de Rusia.

In ceea ce priveste lacasurile de cult, judetul Timis se mandreste cu o multime de manastiri si schituri renumite printre care: Manastirea Timiseni, Manastirea Romanesti, Manastirea Fardea, Manastirea Pietroasa Mare, Schitul Sfantului Ierarh Nicolae ori Schitul Iernsnic.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.