Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Leonard Cohen si muza lui - Marianne Ihlen
1.129 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  In Insula Hydra - O strada in memoria lui Leonard Cohen
1.135 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
  Doamnelor si Domnilor : Mister Leonard Cohen / 1965
1.446 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  Leonard Cohen despre depresie,prietenie si ZEN (1997
1.677 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  Leonard Cohen - Interviu Montreal 2006 / Part 2/3
1.147 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Leonard Cohen - Interviu Montreal 2006 / Part 1/3
1.035 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Leonard Cohen - Interviu Montreal 2006 / Part 3/3
1.089 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Leonard Cohen - Interviu BBC 1998
1.617 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  In memoriam Leonard Cohen
1.077 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Leonard Cohen in Paradisul din Grecia 1998
942 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Leonard Cohen si casa lui din Hydra

 
 
 
 
 
Adaugat de MARCU 08.08.2016  Adauga la favorite 1.364 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Secretul unei vieti „zen“

In cursul straniei sale vieti, artistul a avut numeroase momente de cumpana si de neliniste, pe care le „trata“, de regula, retragandu-se intr-un colt de lume. Prima tentativa de acest fel dateaza din toamna lui 1960, cand Cohen, pe atunci in varsta de 26 de ani, cumpara o casa in insula Hydra, din Grecia, motivand ca vrea sa traiasca intr-un loc din secolul al XII-lea.

Vechea casa valora pe atunci 1500 de dolari, iar artistul avea sa o numeasca mai tarziu cea mai inspirata alegere a sa. I-a mers tare bine aici, din moment ce, nu numai ca s-a indragostit, dar a si publicat un volum de poezii, „Flowers for Hitler“, si romanele „The Favourite Game“ si „Beautiful Losers“.

La multi ani dupa acest episod, in 1992, la finalul turneului „The Future“, Leonard se tunde foarte scurt si se retrage intr-o manastire Zen din California. Aparuta pe fondul unei depresii, ideea ca artistul a inlocuit scena cu rugaciunile parea de neconceput. Dupa cativa ani de meditatie, Cohen revine, la incepul acestui mileniu, cu albumul „Ten New Songs“.

„Viata nu are niciun sens fara dragoste. Asa ca suntem invitati in aceasta arena foarte periculoasa, unde posibilitatea de a fi umilit sau de a cadea este ampla“, declara intr-un interviu acordat „The Guardian“ artistul care s-a ferit intotdeauna de angajamente.

„Nu vorbesc despre amantele mele sau despre croitori. Reputatia de Don Juan ma amuza, si, sa fiu sincer, nici in tinerete nu eram sigur de mine“, marturisea Cohen intr-un interviu. Judecand dupa versurile cantecelor sale si dupa relatarile femeilor din viata lui, artistul a fost pe nedrept etichetat ca un cuceritor. Mai degraba admirator al femeii decat seducator de meserie, Leonard a avut o singura relatie foarte serioasa, cea cu Suzanne Elrod, care in anii ’70 i-a daruit doi copii. Cu toate acestea, celebra sa melodie, „Suzanne“, nu i-a fost dedicata mamei copiilor sai, ci primei sotii a bunului sau amic, sculptorul canadian Armand Vaillancourt.

O alta relatie indelungata a fost cea cu Marianne Jensen, fosta sotie a scriitorului Axel Jensen. Impreuna cu aceasta femeie, Cohen a trait 7 ani intensi pe insula Hydra, dedicandu-i melodia „So long, Marianne“. In perioada hippie a vietii sale, pe cand statea la Chelsea Hotel (New York), poetul a petrecut momente speciale in camera lui Janis Joplin, experienta despre care vorbeste in cantecul „Chelsea Hotel No. 2“. Ulterior, Cohen avea sa declare ca „nu vorbesc despre amantele mele sau despre croitori, dar, in cazul lui Janis, am facut o exceptie.“ La inceputul anilor ’90 a fost iubitul actritei Rebecca De Mornay, care a fost dezmostenita de familie, din acest motiv. Acum traieste alaturi de Anjani Thomas (50), impreuna cu care a si compus un album, „Blue Alert“.

Oana Popoiag


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.