Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Taratele de Psyllium
194 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre smochine
144 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce sunt infectiile nosocomiale si cum le recunosti
566 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce sunt hemangioamele?
790 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ciupercile
803 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Opuntia
508 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Valvulopatii cardiace.
593 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sunt produsi cartofii McDonald's -
753 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Guta -ce alimente sa eviti daca o ai?
1.013 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  9 simptome ca ai PROBLEME cu CIRCULATIA
232 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ce sunt taratele de psyllium?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.08.2016  Adauga la favorite 817 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In tara noastra, consumul de tarate este incurajat din ce in ce mai mult, in special in cazul dietelor pentru slabit. Acestea sunt cunoscute ca fiind o sursa valoroasa de fibre si este considerata esentiala pentru stabilizarea digestiei.

Daca vrei sa slabesti sau ai probleme cu digestia, atunci cu siguranta ca ai auzit vorbindu-se despre dietele cu tarate de ovaz. Ceea ce nu stiu cei care consuma tarate de ovaz este ca taratele de psyllium contin de 14 ori mai multe fibre, ceea ce poate fi uimitor de benefic pentru corpul uman.

Taratele de psyllium sunt fibre solubile care se folosesc in medicina, in special pentru favorizarea formarii gelului care actioneaza ca un laxativ in interiorul intestinelor. Acestea provin din planta Plantago Ovata, cunoscuta si ca Plantago Psyllium. Un mare avantaj pe care il au acest tip de tarate este punctul foarte scazut de fermentatie si puterea mare de absorbtie a apei si a gazelor din intestinul subtire si din colon.

Produsele cu efect laxativ au la baza tarate sau praf de psyllium, abilitatea de a proteja colonul fiind cel mai apreciat beneficiu al acestei plante. Studiile de specialitate au confirmat acest fapt in numeroase randuri, incurajand persoanele care se confrunta cu probleme de digestie sau ale greutatii sa consume taratele de psyllium.

Afectiunile de sanatate care pot fi prevenite si ale caror efecte pot fi reduse in timp cu ajutorul taratelor de psyllium sunt urmatoarele:
- Cancerul de colon
- Constipatia
- Diabetul
- Diareea
- Bolile de inima
- Hemoroizii
- Hipertensiunea
- Colesterolul ridicat
- Boala colonului iritabil
- Obezitatea.

Un studiu realizat de Societatea Americana pentru Nutritie Clinica in anul 2000 a aratat care sunt efectele consumului de psyllium pe termen lung in cazurile de hipercoesteroemie. Riscul imens de a dezvolta o boala de inima pe care il implica o astfel de afectiune a determinat oamenii de stiinta sa ia in considerare acest aliment. Astfel, acestia au putut determina daca efectul sau este intr-adevar pozitiv.
Participantii recrutati pentru studiu au primit o cantitate de 5.1 grame de psyllium de doua ori pe zi, timp in care au pastrat dieta recomandata de medic. Analizele realizate la finalul studiului au aratat ca serumul total si colesterolul LDL au scazut cu 4.7%, respectiv 6.7% dupa aproximativ 25 de saptamani.

Cum consumi taratele de psyllium?
Vestea buna este ca taratele de psyllium pot fi consumate de catre oricine, cu moderatie. Acest aliment este recomandat atat pentru adulti, cat si pentru copii, intrucat micutii au nevoie de un aport mare de fibre pe care il pot extrage usor din taratele de psyllium. Cu toate acestea, este recomandat sa incepi consumul acestora in doze mici, crescandu-le pe masura ce stomacul tau se obisnuieste cu ele. Este important ca taratele sa fie consumate impreuna cu lichide, de preferat cu un pahar de apa. Ele pot fi incluse si in produsele de panificatie, in mancarurile zilnice, in iaurturi, sucuri de fructe sau deserturi, insa trebuie sa iti amintesti sa consumi si lichide in acelasi timp.

Asadar, incearca sa consumi un pahar de apa imediat dupa inghitirea unei linguri de tarate, in cursul diminetii. De asemenea, este bine sa consumi cat mai multe lichide in timpul zilei, pe toata perioada dietei.

Taratele de psyllium sunt printre cele mai valoroase alimente care te pot ajuta sa slabesti, sa iti detoxifici organismul, sa te protejezi de cele mai frecvente afectiuni de sanatate si sa iti controlezi mesele zilnice


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.