Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Kolmanskuppe, Namibia
588 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Deadvlei Namibia - Un cimitir de copaci
699 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fish River Canyon-Namibia
642 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Angola
633 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Safarii-Namibia- Mundulea Reserve
538 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coasta Skeleton, Namibia
85 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 100 de locuri de vizitat pe Pamant
130 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Botswana -
664 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lukan-Taiwan
39 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Golful Thailandei
952 vizite - 0 comentarii
adaugat de Iulia Andrei
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Namibia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 31.08.2016  Adauga la favorite 790 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Namibia este o tara in sud-vestul Africii. Capitala este Windhoek. Numele statului este derivat din numele desertului Namib, care-i ocupa intregul tarm. Ziua nationala este 21 martie, „Ziua Independentei" 1990.
Campia litorala a Namibiei, care se intinde pe o lungime de aproape 1.500 de kilometri de-a lungul Atlanticului este neobisnuit de ingusta. La o distanta de numai cativa kilometri in interiorul uscatului incepe Desertul Namib. In nordul tarii, dincolo de intinderile desertului, se afla Owambo, un podis in care traiesc peste jumatate dintre locuitorii Namibiei. In mijlocul Podisului Owambo se afla una dintre cele mai intinse rezervatii naturale: Parcul National Etosha.






In vest, Namibia este marginita de Oceanul Atlantic. In est se afla [[desertul Kalahari], care se intinde in nord spre Angola, iar in est spre Botswana. In sud se afla raul Orange, care formeaza frontiera dintre Namibia si Africa de Sud. Orange este cel mai lung fluviu din Namibia. In interiorul tarii nu exista nici un rau cu regim permanent. Relieful cel mai inalt este constituit din masivul Brandberg, de peste 2500 m, bogat in resurse naturale.



De-a lungul intregii coaste a Namibiei la Oceanul Atlantic , Desertul Namib, cel mai vechi desert din lume, formeaza o vasta intindere de teren arid, acoperita cu nisip si roci vechi. In timp ce zona de coasta a desertului este marcata de dune albe, in interior este acoperita cu dune portocalii, sub forma de stea - cele de pe marginea bazinului Sossusvlei sunt cele mai inalte si stabile din lume. Desertul Namib se intinde spre vest pana la Marele Escarpament, situat paralel cu coasta. Dincolo de acesta se afla un platou central cu relief ondulat, din care munti adanc fisurati se ridica din savana acoperita cu tufisuri de maracini. In sud, linia muntilor este intrerupta doar de canionul Fish River (Raul Pestilor), al doilea ca marime din lume. In nord, peisajul variaza de la savana acoperita cu copaci, zone cu tufisuri si ierburi, la stepe intinse, cu iarba putina, din bazinul Etosha, lipsit de rauri, si pana la vegetatia luxurianta de-a lungul cursurilor de apa. In Namibia cu fost descoperite impresionante vestigii ale trecutului geologic indepartat al Pamantului. Ele includ paduri pietrificate, urme fosile de dinozauri si cel mai mare meteorit din fier din lume


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.