Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Rusia salbatica – Uralii
1.737 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata nomazilor din muntii Ural
230 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 mistere despre vechii sumerieni
121 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cetatile dacice din muntii Orastiei
194 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntii Carpati un documentar de exceptie
938 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntii Mittelgebirge
1.518 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterele Universului
181 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Frumoase biserici abandonate din muntii Romaniei
587 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rusia - Istoria unui Imperiu
562 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calea ferata transsiberiana
424 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Mistere in muntii Ural – Rusia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.09.2016  Adauga la favorite 540 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Se intind pe o distanta de 2.510 km, in nordul Kazahstanului si ajung pana la Oceanul Arctic, Uralii au fost de-a lungul timpului o zona plina de mistere si legende uimitoare. Unii spun ca si rusii au Area 51 a lor, amplasata in zona muntilor Ural.

Cel mai inalt varf este muntele Narodnaia, cu Poznurr de 1895 de metri. Ekaterinburg(Yekaterinburg) este capitala autoproclamata a Uralilor, desi acesta este un termen geografic, si nu unul administrativ.
15 februarie 2013, o ploaie de meteoriti a ingrozit locuitorii din regiunea Celiabinsk. Materiale video cu geamuri sparte, lumini ce strabat cerul. explozii si zeci de raniti au facut inconjurul lumii. Suflul exploziilor a spulberat ferestre “de la etajele superioare ale unor imobile" si a daramat peretele de la o fabrica de zinc.

Man-Pupu-Nior

Este un platou de pe creasta muntilor Ural cunoscut pentru cei 7 megaliti de piatra de origine necunoscuta. Inaltimea lor este cuprinsa intre 30 si 42 de metri. Cei 7 “uriasi" se afla intr-o zona greu accesibila, acolo ajungand doar turistii experimentati si foarte bine echipati, elicoptere si cei cu snowmobile.
Forma neobisnuita o rocilor uriase, sase grupate si una la cativa metri distanta au dat nastere la multe intrebari, o legenda spunand ca un saman a facut o vraja transformand niste demoni in pietre.
Vremea este foarte aspra si schimbatoare, uneori peisajul aratand diferit si de cateva ori pe zi. O alta legenda spune ca tara era condusa de 7 frati uriasi care locuiau intr-un palat de cristal. Man-Pupu-Nior a venit in vizita la ei si s-a indragostit de Aelita, sora cea frumoasa a fratilor. Cei doi indragostiti au fugit in secret din castel dar fratii nu i-au putut gasi. In timpul unei batalii Aelita si-a blestemat fratii care i-au ucis iubitul.
In 2011 locuitorii orasului Artyomovsky, regiunea Sverdlovsk, s-au confruntat cu un fenomen neobisnuit pentru zona Uralilor. Desi vremea era linistita mai multe tornade stranii au produs pagube caselor din localitate. In jur de ora 18 proprietarii unei vile au iesit speriati din cauza zgomotului, fugind in gradina. Sub privirile lor uimite acoperisul casei a fost luat pe sus cu tot cu placile de protectie. Bucati de ardezie din acoperis au zburat in toate directiile pe o distanta de zeci de metri.



In 1957, pe 29 septembrie un dezastru s-a produs in apropiere de Kyshtym, la o uzina de reprocesare a combustibilului nuclear. Incidentul este cunoscut si sub numele de Chelyabinsk-40 sau Chelyabinsk-65. Evenimentul a avut loc in orasul Ozyorsk si a fost un dezastru nuclear dupa cel de la Cernobal si Fukushima. Explozia produsa a fost estimata ca avand o putere de 70-100 de tone de TNT. 22 de sate au fost evacuate si norii radioactivi au acoperit o zona de aproximativ 800-22.000 de metri patrati.


In apropierea orasului Perm, se afla Molebka. Se pare ca a devenit un loc fierbinte pentru adeptii OZN. Exista rapoarte despre sfere ciudate de lumina, anomalii magnetice, Crop Circles (cercuri in lanuri) si OZN-uri. Acolo a fost construita o statuie, prima din Rusia, ce reprezinta un extraterestru, pentru a marca zona.




In timpul unei expeditii, in 1999, s-a auzit un sunet ca de masina, zgomotul unui motor care se apropie dar nimeni a vazut sursa. Unii oameni aud voci desi nu este nimeni in preajma, altii aud clipocit de apa desi nu exista niciun rau in apropiere. Sunt un fel de halucinatii auditive pe care le-au raportat mai multe persoane ce au fost in Molebka.



Exista povesti care spun ca uneori focul stins se aprinde brusc ca si cum cineva toarna bezina, si chiar daca unele observatii pot fi puse pe seama unor gaze ce ar putea exista in zona multe nu au explicatii logice.



In satul Molebka nu functioneaza celularele, doar undeva sus pe dealuri si atunci doar cu operatorul local. Ceasurile electronice se opresc si aparatura este afectata. Este o zona geopatogena unde exista si anomalii temporale. Oamenii s-au plans uneori de stari de oboseala, stari de inspiratie sau ceva ce le schimba perceptia asupra lumii. Nu este singura zona cu anomalii din Rusia unde au fost observate fenomene ciudate.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.