Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
02:36
  Bee Gees - Massachusetts / 1967
1.084 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Bee Gees Massachusetts / live 1989
424 vizite - 0 comentarii
adaugat de marica
 
  Bee Gees - Massachusetts / 1989 HD live
416 vizite - 0 comentarii
adaugat de margareta
 
  Bee Gees - First of may / 1969
2.008 vizite - 0 comentarii
adaugat de cleo
 
  Bee Gees - How Can You Mend a Broken Heart / 1971
1.719 vizite - 0 comentarii
adaugat de alin
 
  Bee Gees - To Love somebody / 1997 live
1.046 vizite - 0 comentarii
adaugat de cleo
 
  The Bee Gees - Edison / 1969
1.467 vizite - 0 comentarii
adaugat de marica
 
03:49
  Bee Gees - Lonely Days / 1971 live
1.465 vizite - 0 comentarii
adaugat de margareta
 
  Bee Gees - Stayin' Alive / live 1977
640 vizite - 0 comentarii
adaugat de marica
 
  Bee Gees - Lamplight / 1969
2.195 vizite - 0 comentarii
adaugat de cleo
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Muzica >> Oldies
 

 

Massachusetts by Bee Gees

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.09.2011  Adauga la favorite 904 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Urmasii unei familii de impresari, cei trei (dintre cei patru nascuti) formeaza grupul BEE GEES in localitatea Manchester din Anglia, sub numele initial de THE GIBBS.
Canta prin diferite cinematografe locale (prima consemnare este plasata in luna decembrie a anului 1955), pentru ca in anul 1958 sa emigreze cu intreaga familie in Australia.
Odata cu acest moment isi iau numele de BGs, devenit apoi BEE GEES, inspirati in mod firesc de numele de familie: Brothers Gibb sunt ALAN CROMPTON GIBB (nascut la data de 1 septembrie 1946, voce si chitara) si gemenii MAURICE ERNEST (chitara bass) si ROBIN HUGH - nascuti la data de 22 decembrie 1949 in localitatea Douglas, Isle Of Man din nordul Angliei.
Primele reprezentatii sunt sustinute pe noul taram la Brisbane, Queensland, pentru ca in ianuarie 1963 sa semneze un contract de imprimare cu casa de discuri Leodon/Festival Records din Australia. Cel dintai single rezultat este "The Battle Of The Blue And Grey" din martie acelasi an, care nu patrunde in clasamente dar atrage intr-o oarecare masura atentia opiniei publice.
Dupa alte doua compozitii realizate ca si prima de catre BARRY (neclasate) il ajuta pe JOHNNY DEVLIN sa inregistreze piesa "Blue Suede Shoes" (iunie 1964), editand apoi albumul de debut, sub numele sugestiv de "Barry Gibb And The Bee Gees Sing And Play 14 Barry Gibb Songs" (1965, neclasat).
Ultimul L.P. imprimat in Australia poarta numele de "Spicks And Specks" (1966) dupa care - in februarie 1967 - trio-ul se intoarce in Anglia, adaugandu-i pe instrumentistii VINCE MELOUNEY (chitara) si COLIN PETERSON la baterie, ambii de provenienta australiana.
In vreme ce single-ul "Spicks And Specks" ajunge pe locul intai in Australia, cei trei sunt programati la o audiere la NEMS Enterprises, detinuta de BRIAN EPSTEIN - fostul manager al grupului BEATLES - trecut apoi in nefiinta la data de 27 august 1967.
Cel in fata caruia se vor prezenta este ROBERT STIGWOOD, care le intermediaza un contract cu casa de discuri Polydor Records (Atco in Statele Unite).
Debutul aici este consemnat cu single-ul "New York Mining Disaster 1941" din aprilie 1967 care va atinge in mod surprinzator locul 12 UK si 14 USA. este urmat de altul mai slab cotat - "To Love Somebody" din iunie acelasi an, care va ajunge doar pe 41 UK si 17 USA, dar este remarcat de NINA SIMONE, ERIC BURDON, THE ANIMALS, JANIS JOPLIN, MICHAEL BOLTON, JIMMY SOMMERVILLE si BONNIE TYLER care vor lansa versiuni foarte cunoscute dupa acest titlu. Piesa va promova primul lor album britanic - "First" - care va ajunge pe 8 UK si 7 USA si se remarca prin cele 14 compozitii realizate exclusiv de cei trei care (sublinez faptul) aveau intre 17 si 19 ani!
Single-ul "Massachusetts" din septembrie 1967 patrunde pana pe 11 american si devine primul clasat in clasamentul britanic, dand dovada de un perfect aranjament instrumental. Performanta este repetata in Marea Britanie cu piesa "I've Got A Message To You" din iulie 1968, promotoare a L.P.-ului "Idea" din acelasi an, ajuns pe 4 UK si 17 USA. (De pe el a mai fost extras si "I Started A Joke" din decembrie, locul 6 USA.)
Dupa aceste succese, grupul isi schimba atitudinea componistica, orientandu-se mai mult catre Psychedelic, stil dezagreat de publicul care-i cunostea sub fata lor mai linistita si ca atare, cei trei sunt amendati imediat din punct de vedere comercial, incasarile urmatorului album "Odessa" aducandu-i doar pe 10 UK si 20 USA.
Controversele stilistice se simt si in randul formatiei, ROBIN GIBB, VINCE MELOUNEY si COLIN PETERSON orientandu-se spre cariere solo (aprilie 1969). Se spune insa ca motivul adevarat pentru plecarea lui ROBIN GIBB a fost casatoria fratelui geaman MAURICE cu LULU, o apreciata cantareata Pop care l-a "deturnat" de la cariera spre activitati ceva mai putin "ortodoxe": consum de alcool si droguri (ca atare, va si divorta de ea. Se va casatori cu YVONNE SPENCELEY la data de 17 octombrie 1975.)
ROBIN va imprima sub numele propriu un succes considerat ca fiind neasteptat - piesa "Saved By The Bell" - din ianuarie 1969, ajungand pana pe locul 2 in clasamentul din Marea Britanie. Primul album solo ii apare in aprilie 1970 sub titlul "Robin's Reign" (neclasat) dupa care colaboreaza cu MARCY LEVY la imprimarea single-ului "Help Me". Februarie 1983 ii aduce al doilea album "How Old Are You" (necotat); in iulie 1984 apare albumul "Secret Agent" iar ultima editare solo este in februarie 1985, discul "Wall Have Eyes". Interesant este faptul ca nici un album nu i-a intrat in clasamente, cu toate ca unele single-uri au reusit aceasta performanta.
BARRY si MAURICE vor continua singuri, reusind ca dupa clasarea pe 2 UK cu single-ul "If Only I Had My Mind On Something Else" (ianuarie 1970, 73 USA) sa inregistreze coloana sonora a filmului de televiziune "Cucumber Castle" (mai acelasi an, 57 UK, 94 USA).
Perioada nefasta trece dupa incheierea proceselor prin care bateristul COLIN PETERSON le cere dreptul de a folosi numele de BEE GEES, procese incheiate in mod favorabil pentru cei trei, dupa cum era si firesc. In vara anului 1970, ROBIN revine. Primul eveniment consemnat in formatia completa este clasarea pe primul loc in Stetele Unite a piesei "How Can You Mend A Broken Hearted" din iunie 1971, urmat de imprimarea unei noi coloane sonore pentru filmul de televiziune "Melody".
In august 1971 sunt cooptati ALAN KENDALL (chitara solo) si GEOFF BRIDGEFORD (baterie), formula in care vor edita L.P.-ul "Trafalgar", cotat doar in clasamentul britanic - locul 34. Reusesc plasarea peste Oceanul Atlantic in ianuarie 1972 cu piesele "My World" (16 UK si USA) si "Run To Me" (iulie acelasi an, 9 UK, 16 USA) dupa care incep o noua perioada nefasta.
Decembrie 1972 le aduce cinci noi colegi in partea de acompaniament: JIM KELTNER (baterie), RIC GRECH (chitara bass), SNEAKY PETE (chitara solo), TOMMY MORGAN (muzicuta) si JEROME RICHARDSON (flaut), apoi semnarea unui contract de inregistrare, de asta data la R.S.O. Records detinuta de acelasi ROBERT STIGWOOD mentionat la inceputul carierei. Aparitia albumului "Life In A Tin Can" (69 USA, necotat UK) le confirma insuccesul, motivele invocate fiind producatorul si partea de solistica. Dupa ce ajung chiar sa cante prin cluburi, "intra pe mana" cunoscutului ARIF MARDIN care le produce albumul "Mr. Natural" din 1974 si apoi le schimba instrumentistii. Vor colabora cu ei ALAN KENDALL (chitara), BLUE WEAVER (clape) si DENNIS BYRON la baterie.
Efectul se vede in luna mai 1975: clasarea pe 5 UK si 1 USA cu piesa "Jive Talkin'" - imprimata la noul lor sediu din Miami si promotoare a albumului "Main Course" - cotat pe 14 american.
MARDIN ii incurajeaza in explorarea sonoritatilor R & B/Soul si a falsetelor vocale voite, imprimarea realizata dupa aceste criterii "Nights On Broadway" din septembrie 1975 venind pana pe locul 7 in Billboard Hot 100. Revenirea in ierarhii este confirmata si de single-urile "Fanny (Be Tender With My Love)" (ianuarie 1976, 12 USA), "You Should Be Dancing" (iulie acelasi an, 5 UK, 1 USA) si "Love So Right" din septembrie 1976 (41 UK, 3 USA). Albumul care le-a urmat "Children Of The World" din 1976 se plaseaza pe 8 american si primeste platina. Este interesant de remarcat faptul ca grupul se bazeaza de acum exclus pe piata din Stetele Unite, devenind foarte apreciati in cluburile de dans. Concluzia este confirmata odata cu atingerea locului 8 a albumului live "Here At Last - Bee Gees Live!" din 1977, premiat si el cu platina.
Revenirea la ritmuri mai calme le aduce un 3 britanic si un loc de frunte american pentru single-ul "How Deep Is Your Love" din octombrie acelasi an, dupa care reusesc o noua "lovitura": prima pozitie in topurile de L.P.-uri din ambele tari cu "Saturday Night Fever" - o coloana sonora scrisa in totalitate de ei. Sase dintre melodii sunt interpretate de ei si restul de TAVARES, TRAMMPS, K.C. & THE SUNSHINE BAND si YVONNE ELLMAN care vine si ea pe locul 1 cu "If I can't Have You". Albumul detinea pana in anul 1982 - odata cu lansarea lui "Thriller" a lui MICHAEL JACKSON - recordul pentru "cea mai bine vanduta coloana sonora din istorie", primind numai atunci 25 de discuri de platina si titlul Grammy 1978 la categoria "cel mai bun L.P.". Au mai reusit de asemenea egalarea recordului atins de cei de la BEATLES pentru prezenta simultana a cinci melodii in Top 10 USA - cel care i-a detronat fiind (din nou) MICHAEL JACKSON - cu sase extrase de pe coloana sonora "Bad".
Performanta atingerii locului intai in ambele clasamente este repetata in 1979 cu discul "Spirits Having Flown" si extrasele sale "Too Much Heaven" (noiembrie 1978, 3 UK, 1 USA), "Tragedy" (februarie 1979, 1 UK si USA) si "Love You Inside Out" (aprilie acelasi an, 13 UK si 1 USA). Vanzarile s-au cifrat atunci la peste trei milioane de exemplare.
Folosind acum mai multi instrumentisti-colaboratori, atentia lor asupra propriilor imprimari scade in favoarea altor interpreti. Dupa albumul "Living Eyes" din 1981 (73 UK, 41 USA) se orienteaza spre cariera fratelui ANDY GIBB.
Intervine o disputa financiara de proportii intre ei si fostul producator ROBERT STIGWOOD, dupa care reusesc compunerea unei noi coloane sonore "Stayin' Alive" din 1983 (14 UK si 6 USA). Intre timp, BARRY se dovedeste un compozitor prolific, trecandu-si in cont colaborari cu BARBRA STREISAND - "Guilty" (3 USA octombrie 1980, 34 UK decembrie), "What Kind Of Fool" (10 USA noiembrie 1980), DIONNE WARWICK - "Heartbreaker" (11 USA si 2 UK noiembrie 1982). In octombrie 1984 editeaza albumul solo "Now Voyager" clasat pe 85 UK si 72 USA, imprimand in august 1988 coloana sonora a filmului "Hawks" - necotat. Singurii care au reusit un numar mai mare de compozitii ajunse pe primul loc in clasamentul american au fost LENNON-McCARTNEY.
ROBIN si MAURICE compun pentru duetul KENNY ROGERS - DOLLY PARTON - "Islands In The Stream" (1 USA, 7 UK, noiembrie 1983) si pentru DIANA ROSS single-ul "Chain Reaction" (1 UK februarie 1986).
Intre septembrie 1983 si septembrie 1987 nu au mai iesit cu ceva pe piata. Acum este inregistrata revenirea cu single-ul "You Win Again"/"Backtafunk" (1 UK, 75 USA) in avansul albumului "E.S.P." din aceeasi luna (5 UK si 96 USA), eveniment comercial de la acre se inregistreaza un nou declin, piesele si albumele editate apoi atingand cu greu locuri fruntase. Mentionez totusi un loc 5 britanic pentru melodia "Secret Love" din martie 1991. Unul dintre cele mai importante motive este considerat a fi trecerea in nefiinta la data de 10 martie 1988 a fratelui lor ANDY GIBB (consum de alcool si droguri).
In 1992 ii foloseau in partea de acompaniament pe ALAN KENDALL si TIM CANS FIELD (chiatra), GEORGE PERRY (chitara bass), TIM MOORE (clape), TREVOR MURRELL (baterie) si LUIS JARDIM la percutie.
Anul urmator ponteaza doar in clasamentul britanic de albume cu "Size Isn't Everything" (locul 28), cu principalul extras "For Whom The Bell Tolls" care ajunge pe 4.
Dupa patru ani de colaborari pe diferite fronturi muzicale reusesc revenirea pe piata discurilor cu L.P.-ul "Still Waters" (februarie 1997) compus in intregime de cei trei si promovat de melodia "Alone" ( 3 UK).
Pentru contributii aduse la dezvoltarea muzicii contemporane primesc in acelasi an doua titluri onorifice - pe ambele maluri ale Oceanului Atlantic - si apoi sunt trecuti in "Rock'N'Roll Hall Of Fame" - data de 6 mai 1997.
Ultima lor colaborare este consemnata in acelasi an, single-ul "Immortality" imprimat impreuna cu CELINE DION, aparand pe albumul ei "Let's Talk About Love", iesit pe piata in noiembrie 1997.
Anul 1998 este dedicat concertelor si spectacolelor in scopuri caritabile, pentru ca in toamna anului sa editeze albumul live "One Night Only - The Bee Gees Live". La inceputul anului urmator reintra in studiouri, in tentativa de a imprima un nou album: "Technicolour Dreams".


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.