Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tros-Suedia
1.177 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Drottningholm-Suedia
528 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cetatea Bohus-Suedia
553 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Utter Inn-Suedia
345 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mariefred-Suedia
1.005 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O noapte la Stockholm (Suedia)
1.127 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Castelul Orebro-Suedia
753 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Skane-Suedia
304 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ostersund-Suedia
605 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arvika -Suedia
1.282 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Norrkoping - Suedia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.05.2017  Adauga la favorite 511 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cu o populatie de 130.000 de locuitori, Norrkoping este un mic oras aflat la 170 kilometri sud de Stockholm. Farmecul acestei asezari te va face sa te gandesti poate la un moment dat, asa pur si simplu, ca ai putea trai foarte bine aici.

Un oras bine conservat, un mediu al cladirilor, pietelor si parcurilor cu forma estetica si stil, un nucleu cultural in toate formele sale, aproprierea sa de natura si de partea rurala a tarii, dar si posibilitatile de acces facil prin aer, pe mare, pe sosea sau pe calea ferata, ca sa nu mai vorbim despre viziunea anului 2030 – “Viata buna se traieste in Norrkoping", apartinand partidelor politice din oras, sunt factori determinanti, care atrag turistii aici.
Muzeul de Arta din Norrkoping aflat in Kristinaplatsen, la capatul strazii Drottninggatan, expune arta suedeza din secolul 16 si se mandreste cu una dintre cele mai frumoase colectii de arta din secolul 20 precum si cu o colectie de arta grafica. Printre artisti se regasesc Carl Larsson, GAN, Isaac Grunewald, Max Book, Johan Krouthen si Cecilia Edefalk. In muzeu pot fi vazute si videoclipuri si fotografii infatisand arta secolului 21.

Parcul de sculptura cu cele 15 creatii ale sale, aflat in spatele muzeului, este si cafenea in aer liber in timpul verii. Mahtab Fattah impreuna cu mama ei s-au axat pe hrana organica, cu pranzuri usoare, paine facuta in casa si prajituri delicioase. Magazinul muzeului vinde opere literare, vederi, suveniruri si obiecte de artizanat.
Sala de concerte si congrese De Geer

Fosta fabrica Holmen’s Paper aflata pe insula Kvarnholmen a fost transformata in sala de concerte in anul 1994 si este in prezent o institutie de cultura din Norrkoping. Sala de concerte De Geer poate primi pana la 1000 de persoane. In timpul stagiunii muzicale, Orchestra Simfonica din Norrkoping – bine cunoscuta si dincolo de Peninsula Scandinava – sustine concerte in fiecare saptamana, avand in repertoriu capodopere muzicale romantice.

Muzeul Muncii si Muzeul orasului Norrkoping

La mijlocul secolului 19, Norrkoping era al doilea oras industrial al Suediei, aici aflandu-se multe fabrici de textile, concentrate pe malurile raului. Una dintre cele mai frumoase cladiri industriale, fieraria (Strykjarnet) se afla intr-o veche fabrica de bumbac pe insula Laxholmen din Motala Strom. In interiorul sau, Muzeul Muncii descrie viata muncitoreasca si conditiile de munca, intr-un mod atragator si distractiv totodata, prin expozitiile sale si seminariile organizate aici.

Muzeul gazduieste si expozitii fotografice anuale, in care sunt expuse creatii apartinand fotografilor internationali si sudezi. Noul muzeu EWK este epicentrul caricaturii politice, prin expozitia sa permanenta, ce poarta semnatura caricaturistului Ewert Karlsson. Tot aici se afla si un restaurant, o cafenea si un magazin.

Situat la Holmbrogrand, in peisajul industrial de langa Muzeul Muncii, Muzeul orasului Norrkopingdescrie istoria acestei asezari cu sute de ani in urma, atunci cand orasul era numit Manchester-ul Suediei. Aici poti afla lucruri interesante despre viata lucratorilor artizani, poti vedea expuse obiecte de artizanat in cea mai mare expozitie de arta si mestesuguri din tara si te poti plimba printre oazele de verdeata unde se afla o gradina si o resedinta de vara.
Centrul de vizualizare C

Alt loc aflat in zona industriala este Centrul de vizualizare C din Kopparhammaren, rezultatul unui parteneriat intre Universitatea din Linkoping, Primaria din Norrkoping si Parcul stiintific si Institutul Interactiv din Norrkoping.

Toate expozitiile de aici se concentreaza pe cele mai noi cercetari realizate in domeniul vizualizarii. Traieste experienta unica a interiorului corpului uman, pe care il poti vedea in zonele expozitionale, asculta conferinte stiintifice sau urmareste documentare 3D in sala de proiectii, una dintre cele mai avansate si moderne din nordul Europei.

Incheie vizita in cafeneaua in aer liber sau in restauratul de pe malul raului.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.