Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Angers-Franta
810 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul oriental din Maulevrier
915 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Anjou-Normandia Franta
111 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lavardin, Loir-et-Cher, Centre-Val de Loire
294 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chateau de Chenonceau
230 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 locuri de top de vizitat in Franta
409 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele 25 cele mai bune de vizitat Franta
177 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Saumur
1.515 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
01:56
  Covor de flori in Grande Place, Bruxelles
1.421 vizite - 0 comentarii
adaugat de alin
 
  Eguisheim FRANTA
79 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Pays de la Loire-Franta

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.05.2018  Adauga la favorite 432 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pays de la Loire (in traducere Tinuturile Loarei) este una dintre cele 26 regiuni ale Frantei. Capitala regiunii este orasul Nantes iar regiunea cuprinde 5 departamente.

Istoric
Regiunea a fost creata in 1955 impreuna cu celelate regiuni ale Frantei, dar spre deosebire de acestea, Pays de la Loire nu corespundea la data crearii sale nici unei entitati administrative care sa o fi precedat, cele cinci departamente constituente fiind regrupate doar pe considerente pur administrative, economice si politice. Regiunea cuprinde portiuni din vechile provincii franceze Anjou, Bretania, Maine, Perche si Poitou. Apartenenta departamentului Loire-Atlantique la aceasta regiune si nu la regiunea Bretania este un subiect permanent de discutie.

In consecinta, numele regiunii ales de guvernul francez, nu a fost bazat pe denumiri istorice, ci doar pe referinte geografice: Pays (i.e. "tinuturi") -de-la-Loire (i.e. "ale raului Loara"). Trebuie mentionat faptul ca faimoasele Castele de pe Valea Loarei se afla in regiunea Centru in ciuda confuziei de nume.

Geografia
Relieful regiunii este valonat, sub forma de coline ce rar depasesc 400 m, reprezentand ultimele contraforturi ale Masivului Central si o buna parte din Masivul Armorican. Cu toate ca regiunea este numita dupa raul Loara, aceasta nu trece decat prin doua departamente, restul retelei hidrografice fiind formata din afluenti ai acesteia Loir, Sarthe si Mayenne. Coasta are o lungime de 368 kilometri si contine doua insule importante Noirmoutier si Ile d'Yeu

Economia
Regiunea a fost creata ca o regiune de sustinere a orasului Nantes, cel mai dezvoltat din punct de vedere economic al regiunii. Industria grea este foarte prezenta in acesta, in apropiere aflandu-se Santierele Atlanticului unul dintre cele mai mari santiere navale din Europa. De asemenea Airbus si Alstom (producatorul trenurilor TGV) au facilitati de productie aici.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.