Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum a schimbat lumea Leonardo da Vinci
181 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Codex Leicester ,Leonardo da Vinci
1.661 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele ist. Leonardo da Vinci, geniul fara frontiera
269 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Da Vinci: Geniul care a scos Europa din Evul Intunecat
60 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum arata cu adevarat „Cina cea de taina
342 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum arata cu adevarat „Ultima cina" a lui L. da Vinci
374 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Profetia lui Tesla si medicina viitorului
1.009 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Descifrarea codului DaVinci
590 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai misterioase 15 secrete ale Marelui Sfinx
148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Incursiune arta -pierderi -Leonardo@Mona Lisa
130 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

10 cele mai bune teorii si inventii- Leonardo da Vinci

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.12.2018  Adauga la favorite 827 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
. Omul vitruvian

Prima dintre aceste inventii ale lui Leonardo da Vinci este, probabil, si cea mai emblematica. Geniul renascentist a modelat aceasta forma umana ideala dupa proportiile descrise de Vitruvius, un arhitect din Roma Antica.
Barbatul cu aspect furios desenat de da Vinci are motive sa zambeasca – este considerat una dintre cele mai cunoscute imagini de pe Pamant.
2. Timpul geologic
Cei mai multi dintre contemporanii sai explicau cochiliile de moluste fosilizate gasite pe munti ca fiind ramase de pe vremea Marelui Potop, insa da Vinci nu era de acord cu aceasta teorie. El a presupus (avand dreptate) ca muntii trebuie sa fi fost candva tinut de coasta si ca au crescut intr-o perioada indelungata.
3. Masina cu autopropulsie

Nu e tocmai un Ferrari, insa proiectele lui da Vinci legate de un vehicul autopropulsat erau revolutionare la acel timp. „Masina" sa de lemn se misca printr-o interactiune de sfori si rotite zimtate.
Savantii de la un muzeu din Florenta au construit o replica in 2004 si au descoperit ca functiona asa cum isi dorise da Vinci. Aceste inventii ale lui Leonardo da Vinci sunt uimitoare, tinand cont de vremea la care au fost concepute.
4. Orasul ideal
Traind in Milano, oras devastat de ciuma, Leonardo da Vinci a gandit un oras mai sigur, in care i-ar fi placut sa traiasca. Schitele sale sunt foarte detaliate si includ chiar si grajduri de cai ventilate.
Spre uimirea milanezilor moderni, da Vinci nu a facut loc si pentru un… stadion de fotbal.
5. Inventii ale lui Leonardo da Vinci – Surubul aerian

Cei mai multi savanti sunt de acord ca nu s-a ridicat niciodata de la pamant, insa schita acestui „elicopter" al lui da Vinci este unul dintre cele mai celebre proiecte ale sale. Dispozitivul urma sa fie operat de o echipa de patru oameni si se poate sa fi fost inspirat de o jucarie populara din vremea lui Leonardo.
6. Tunul cu trei tevi

Mai mult ganditor decat razboinic, da Vinci nu iubea conflictele. Totusi, el a proiectat tunuri mai eficiente decat cele folosite in epoca. Acest tun cu trei tevi ar fi fost o arma mortala pe campul de lupta, fiind usor si rapid si avand o capacitate de foc marita.
7. Inventii ale lui Leonardo da Vinci – Planorul

Imaginatia lui da Vinci era „populata" cu masini de zbor, inclusiv cu mai multe planoare cu aripi miscatoare. Acest model, prevazut cu locuri si manete pentru pilot, nu includea si un model pentru o casca de protectie in caz de prabusire.
8. Inventii ale lui Leonardo da Vinci – Podul rabatant

Da Vinci credea ca aceasta inventie si-ar dovedi utilitatea in caz de razboi. Materialele usoare, dar rezistente, fixate pe un sistem de parghii cu funii, permiteau armatei sa stranga dispozitivul si sa se deplaseze cu repeziciune.
9. Echipamentul de scafandru

Fascinatia lui da Vinci pentru mare a dus la multe inventii de explorare subacvatica. Costumul de scafandru era facut din piele, era conectat la un tub din trestie si era prevazut cu un clopot care plutea la suprafata.
Ca dovada ca artistul era un om practic, costumul avea o punga in care scafandrul putea urina.
10. Scrisul in oglinda
Era, oare, o metoda de a-i impiedica pe cei care voiau sa-l imite sa-i vada notitele sau doar o modalitate de evita petele de cerneala care apareau atunci cand scria cu mana stanga?
Oricare ar fi fost motivele, lui da Vinci ii placea sa scrie in oglinda: cele mai multe dintre jurnalele sale sunt scrise astfel.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.