Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Fela Kuti - Let's Start / 1971
1.268 vizite - 0 comentarii
adaugat de lazar
 
  Fela kuti - Black Man's cry 1971
1.323 vizite - 2 comentarii
adaugat de lavinia
 
  Fela Kuti - Egbe Mi O / 1971
1.216 vizite - 0 comentarii
adaugat de lazar
 
  1/2. Fela Kuti - Mr Follow Follow -1976- partea 1
803 vizite - 0 comentarii
adaugat de orlando
 
  Fela Kuti - Let's Start 1971
1.469 vizite - 0 comentarii
adaugat de lavinia
 
  Fela Kuti - Ye Ye De Smell / 1971
1.006 vizite - 0 comentarii
adaugat de lazar
 
  Fela Kuti - Gentleman / 1973
529 vizite - 0 comentarii
adaugat de silvia1
 
  Ginger Baker & Fela Ransome Kuti - Let's Start / 1971
543 vizite - 0 comentarii
adaugat de aurel
 
  Femi Kuti - Plenty Nonsense / 1995
1.107 vizite - 0 comentarii
adaugat de floarea
 
  Fela Kuti & Afrika 70 - Zombie / 1976
2.069 vizite - 0 comentarii
adaugat de orlando
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Muzica >> Oldies
 

 

Fela Kuti -Teacher Don't teach Me No Nonsense / 1986

 
 
 
 
 
Adaugat de lavinia 13.10.2011  Adauga la favorite 623 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (2 voturi )
   
 
Este aproape imposibil sa exagereze impactul si importanta Fela Anikulapo (Ransome) Kuti (sau doar Fela ca el e mult mai cunoscut) la sat global muzical: producator, aranjor, muzician, haiduc politic radical,. El a fost tot ceea ce, precum si showman prin excelenta, inventatorul afro-beat, un nerambursabile sexiste, si un megaloman capricios. Moartea Sa pe 03 august 1997 de complicatii de la muzicieni SIDA profund afectat si de fani la nivel international, ca o voce muzicala si socio-politice pe picior de egalitate cu Bob Marley a fost redus la tacere. Un comunicat de presa de la Frontul Unit Democrat din Nigeria cu ocazia mortii Fela lui a remarcat: "Cei care stiai bine s-au insistat ca nu ar putea niciodata compromis cu raul ai avut luptat toata viata ta Chiar daca face slab de timp si de soarta,. ati ramas puternica in dorinta si niciodata abandonat obiectivul dvs., de un program gratuit, democratice, socialiste Africa. " Aceasta este succint ca o insumare de agende politice Fela ca unul este probabil sa se gaseasca.

Nascut in Abeokuta, Nigeria, la nord de Lagos, in 1938, familia Fela a fost ferm clasei de mijloc, precum si activa politic. Tatal sau a fost un pastor (si pianist talentat), mama sa activa in anti-coloniale, anti-militar, Libera nigerian regula acasa. Deci, la o varsta frageda, Fela cu experienta politica si muzica intr-o combinatie perfecta. Parintii lui, cu toate acestea, au fost mai putin interesati in lucrarea sa a deveni un muzician si mai interesat in lucrarea sa a deveni un doctor, asa l-au ambalat la Londra in 1958 pentru ceea ce au asumat ar fi o educatie medicala; in schimb, Fela inregistrata la scoala Trinity College din muzica. Obosit de a studia compozitori europeni, Fela format trupa lui in primul rand, Koola Lobitos, in 1961, si a devenit rapid un dispozitiv pe scena clubului din Londra. Sa intors in Nigeria in 1963 si a inceput o alta versiune a Lobitos Koola, care a fost mai mult influentata de James Brown stil canta de Geraldo Pina din Sierra Leone. Combinand aceasta cu elemente de viata ridicat traditionale si jazz, Fela numit acest hibrid intens ritmic "afro-beat," partial ca o critica a artistilor interpreti sau executanti din Africa care sa simtit au intors spatele lor asupra lor radacinile africane muzicale, in scopul de a emula actuale tendinte american de muzica pop .

In 1969, Fela adus Koola Lobitos la Los Angeles pentru tur si inregistra. Au facut turul Americii de aproximativ opt luni utilizand Los Angeles, ca o baza de origine. Acesta a fost in acelasi timp in Los Angeles, care Fela cuplat cu un prieten, Sandra Isidor, care l-au introdus in scrierile si politica de Malcolm X, Cleaver Eldridge (si, prin extensie Panterele Negre), precum si alte propuneri de nationalism si Afrocentrism Negre. Impresionat de ceea ce a citit, a fost punct de vedere politic Fela revivified si a decis ca unele schimbari au fost in ordine: in primul rand, numele trupei, astfel cum a devenit Koola Lobitos Nigeria 70; al doilea rand, muzica ar deveni mai explicite punct de vedere politic si critica a oprimarii in intreaga lume fara putere. Dupa un dezacord cu un promotor fara scrupule, care le-au transformat in pentru Servicii de Imigrare si Naturalizare, Fela si de banda au fost acuzati de lucru fara permise de munca. Dindu-si seama ca timpul a fost scurt inainte ca acestea au fost trimisi inapoi in Nigeria, ei au putut pentru a indeparta impreuna niste bani pentru a inregistra cateva piese noi in LA Ceea ce a ajuns sa fie cunoscut sub numele de '69 Los Angeles Sesiunile au fost remarcabile, o indicatie a unui sunet de maturare si a muzicii ragusit, de propulsie care a fost pentru a marca cariera lui Fela. Amestec Afrobeat de sectiuni corn blaring, voce antifonala, Fela lui cvasi-rap limba engleza stricata, si percolarea chitare, toate invelite intr-un sant mocnit (in primele zile condus de catre trupa lui genial bateristul Tony Allen), care ar putea dura aproape o ora, a fost o ametitoare de sunet. Odata prins, era imposibil pentru a obtine suficient.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.