Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  5 pasi pentru deprinderea copilului la olita
259 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 pasi pentru deprinderea copilului la olita
236 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nu mai arunca coaja de ou
465 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CUM SA CURATI BUCATARIA IN NUMARUL 5 MINUTE
220 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CUM SA CURATI BUCATARIA IN NUMARUL 5 MINUTE
401 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un preparat letal pentru gandacii rosii de bucatarie
359 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se curata talpa fierului de calcat
38 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amesteca detergentul cu COCA COLA
117 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Combaterea porilor dilatati
1.351 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curata, dezinfecteaza si iti parfumeaza casa
298 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

7 pasi pentru o bucatarie curata

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.12.2019  Adauga la favorite 456 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Bucataria este locul in care se aduna mii si chiar milioane de bacterii daca nu reusesti sa mentii o curatenie impecabila. Pentru a renunta la curateniile obositoare, care iti iau chiar si jumatate de zi, este recomandat sa repeti periodic anumiti pasi care sa iti mentina bucataria curata si dezinfectata.

Curata interiorul cuptorului cu microunde

Ia un bol rezistent la temperaturi ridicate, umple-l pe jumatate cu apa, adauga in el doua felii de lamaie si baga-l la microunde timp de doua - trei minute. La final sterge grasimea si murdaria topita cu ajutorul unei carpe curate.

Aceasta este singura modalitate prin care poti curata in deplina siguranta interiorul cuptorului cu microunde. In plus lamaia improspateaza si dezinfecteaza suprafata pe care o lasa perfect curata.

Sterge aragazul

In timp ce pregatesti mancarea este inevitabil sa nu sara picaturi de grasime pe aragaz, motiv pentru care trebuie sa cureti periodic aragazul. Achizitioneaza un produs degresant (de preferat lichid) si pulverizeaza pe intreaga suprafata a aragazului si a cuptorului, iar apoi sterge cu un burete sau o carpa umezita. Mai aplica o data acest tratament pentru a lasa suprafata impecabila.

Curata masina de spalat vase

Suna ciudat, dar adevarul este ca masina de spalat vase are nevoie de cateva curatari periodice. Acestea absorb tot felul de mirosuri, iar intr-un final mirosurile respective se vor imprima pe vesela.

O data la una sau doua luni, seteaza masinii de spalat un program scurt, iar in cuva pentru detergent adauga bicarbonat si otet. Aceste doua elemente dezinfecteaza si elimina mirosurile neplacuta in acelasi timp. La final, deschide usa masinii de spalat si permite aerisirea interiorului acesteia.




Curata chiuveta si robinetul

Chiuveta este un spatiu favorabil pentru germeni si microbi. Pulverizeaza zilnic o solutie dezinfectanta atat pe suprafata chiuvetei cat si pe robineti si clateste apoi cu apa rece din belsug.

Dezinfecteaza tocatoarele

Crestaturile formate pe tocatoarele de bucatarie sunt spatii in care bacteriile se inmultesc pe zi ce trece. Acestea trebuie dezinfectate dupa fiecare utilizare cu otet nediluat. Pulverizeaza o cantitate suficienta de otet, astfel incat lichidul sa se scurga de pe tocator, asteapta 5 - 10 minute, dupa care clateste cu apa din belsug.

Dezinfecteaza buretii de vase

Mediul umed si cald este locul perfect pentru bacteriile care vor sa se dezvolte, asadar buretii sunt "locuinte" de vis pentru acestea. Nu este suficient ca dupa ce ai spalat vasele sa clatesti buretele cu apa curata si sa il pui la locul lui. Cea mai buna solutie este sa il pui pe acesta in cuptorul cu microunde timp de 60 de secunde si sa il depozitezi apoi intr-un spatiu uscat.

Spala prosoapele

Daca nu folosesti prosoape de bucatarie din hartie, ar fi bine sa le speli cat mai des pe cele din material textil. La fel ca si buretii, prosoapele de bucatarie aduna umiditate si mizerie, ceea ce inseamna ca reprezinta o sursa de imbolnavire, mai ales daca ai copii in casa. Baga-le in masina de spalat, la un program scurt, iar in loc de balsam de rufe toarna o ceasca de otet pentru a dezinfecta tesaturile.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.