Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ho Coc, Vietnam
656 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele 25 cele mai bune de vizitat Franta
182 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reciful Tubbataha, Filipine
371 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 CELE MAI BUNE LOCURI DE VIZITAT IN ELVETIA
68 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 35 cele mai frumoase locuri din tara
4 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TOSCANA - Italia
1.157 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
  Unde calatorim in 2023
130 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bird Watching Center-Eilat
105 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 locuri de vizitat in 2023 (anul calatoriei)
148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turcia
126 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Cele mai bune destinatii pentru calatorul singur

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.01.2020  Adauga la favorite 252 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Daca te visezi strabatand lumea in lung si-n lat de unul singur, atunci aceste 13 (mai putin cunoscute) colturi de lume sunt pentru tine si te asteapta


Putine lucruri agita adrenalina din sange si voiosia din suflet asa cum o fac calatoriile de unul singur pentru ca aceasta-i cea mai sigura cale de a-ti face prieteni noi, in vreme ce descoperi fara oprelisti planeta pe care avem norocul sa o populam. Mare ne-ar fi mirarea ca, atunci cand te afli singur in mijlocul aventurii, doar tu si rucsacul din spate, sa nu descoperi cateva lucrusoare ascunse despre tine pe care nici nu le banuiai.

Daca tocmai te pregateai sa-ti freci barbia, intrebandu-te temator incotro sa o pornesti cu mai sus-numitul rucsac in spate, strabate cu privirea cele de mai jos si descopera cele mai sigure si totusi antrenante locuri pe care sa le vizitezi din postura de calator singur.

1. Vacanta in Bordeaux, Franta
Frumoasa Place de la Bourse din Bordeaux, reflectata in oglinda apei

De ce sa dai cu piciorul unui mic rasfat asortat la relaxare absoluta, in cea mai celebra regiune viticola a lumii? Mai ales cand le meriti pe toate din plin. Ca sa descriem pe scurt centrul idilic al orasului Bordeaux, iti spunem doar ca arhitectura-i veche de secol 18 si intregu-i sarm de poveste nu au scapat aripii protectoare a Patrimoniului Mondial UNESCO. Printre cele mai de seama obiective arhitecturale se numara Catedrala Gotica Sfantul Andrei si grandioasa Place de la Bourse, cumva intre greu si imposibil sa-ti scape privirii.

Si pentru ca spuneam ceva despre vin si rasfat in aceeasi propozitie, alege ca macar una din zile sa se incheie cu tine si cu ochii cat farfuriile de supa in fata unei cine rafinate, la unul dintre restaurantele sau barurile de vin ce aliniaza stradutele pietruite din Bordeaux. Mai mult, ca sa te asiguri ca nu ramai cu nicio calorie pacatoasa, inchiriaza o bicicleta (pentru mai putin de 10 lei) si pedaleaza de zor de-a lungul raului pana iti simti constiinta curata ca lacrima.

Daca timpu-i ingaduitor cu tine, rezerva un tur care include podgoriile istorice si magazinele fermecatoare ce salasluiesc intre granitele satucului medieval, Sf Emilion (la o ora de tren distanta).



2. Vacanta in Hoi An, Vietnam
Plutind pe apele raului, intr-o oarecare barca pescareasca din Hoi An, Vietnam
Plutind pe apele raului, intr-o oarecare barca pescareasca din Hoi An, Vietnam
Hoi An, un fost port comercial excelent conservat pe coasta centrala a Vietnamului, este cu nimic mai putin decat un mix colorat, fascinant, de culturi si arhitectura. Este un oras cunoscut pentru hainele ieftine si de calitate pe care le produce, asa ca, intelept ar fi sa ajungi aici cu bagajul mai mult gol decat plin si sa-l aduci acasa intesat de tricouri, pantaloni, rochii sau costume croite special pentru tine, la un pret cat se poate de decent.

Sa nu te mire daca nu auzi nici urma de claxon, iar mirosul nu-ti este atins de niciun gaz de esapament in vreme ce-i dai bataie cu promenadele prin centrul vechi. Masinile au fost interzise, iar tie nu-ti ramane decat sa te plimbi linistit, admirand cafenelele de la colt de strada si casele cu iz istoric ce se opun canalelor si stradutelor intortocheate. Daca vrei sa te simti inca si mai de-al locului, suie-te in saua unei biciclete si descopera orasul sau alatura-te unui tur ghidat pe doua roti. Tot cu bicicleta ajungi la o plaja impecabila, cunoscuta drept An Bang, situata la 5 km distanta.

Bucataria din Hoi An este de-o diversivitate nebanuita, suferind influente japoneze, chinezesti si portugheze, iar, in cazul in care ceva te da pe spate si nu te mai lasa sa dormi, afla ca multe dintre restaurantele de aici ofera cursuri de gatit. Orice-ar fi, nu pleca fara sa fi incercat un bol de cau lao, felul de taietei pe care numai aici ii gasesti.


3. Vacanta in Gent, Belgia
La pas prin centrul incantator al orasului Gent
La pas prin centrul incantator al orasului Gent
Da-ti unda verde la cele mai bune gofre, bere si ciocolata vazute sub soare, intr-un oras usor de strabatut la pas si situat in regiunea flamanda a Belgiei. Gent pare ca desprins dintr-o poveste cu zane, iar castelul medieval situat in centrul orasului si casele acoperite de fatade ce aduc a turta dulce nu sunt deloc straine de asta.

Pentru cele mai bune privelisti de care este in stare orasul, fa o plimbare cu barca; eventual, pentru a strabate hidrografic orasul, asteapta sa se lase noaptea, iar orasul sa imbrace vesmantul a mii de lumini. Si in vreme ce astepti lasarea intunericului, rasfata-te cu o gofra din Vrijdagmarkt, piata centrala si locul unde se ciocnesc cu patos berile belgiene, in la fel de belgienele puburi. Tavern Dulle Griet, de exemplu, este unul dintre aceste lacasuri, cunoscut pentru decorul eclectic si pentru cele 250 de feluri diferite de bere nationala.

Rupe-ti cateva ore si lasa-le in Patershol, un cartier plin de culoare, situat in nordul orasului. Asta-i, de fapt, centrul sau artistic, spatiul unde aerul este impregnat de traditie, iar strazile, pline de baruri si restaurante primitoare din care nu lipseste nicio aroma din vreun colt de mapamond.


4. Vacanta in Split, Croatia
Ceea ce se petrece aici este un joc de picigin, inventat pe Plaja Bacvice din Split
Ceea ce se petrece aici este un joc de picigin, inventat pe Plaja Bacvice din Split
Sa te plimbi prin Split se simte ca si cum te-ai plimba liber, pe strazile din epoca romana. Ruinele Palatului Diocletian, construit in secolul 4, sunt cele care alcatuiesc acum Centrul Vechi al orasului si locul cu o concentratie impresionanta de cladiri istorice si stradute inguste, aflate intre peretii fortaretei. Treci negresit pe sub Poarta de Bronz, una dintre cele patru porti de intrare (din care ce a mai ramas acum, dupa mii de ani, sunt cateva coloane si arcade partiale), si da navala pe Riva, frumoasa promenada de la mal de apa.

Descopera ce-i mai delicios in piata verde si in cea de peste, iar daca mancarea marina este cea care te face sa-ti ploua in gura si nu ai de gand sa faci niciun compromis in privinta asta, nu parasi orasul fara sa fi luat un pranz cumsecade intr-una dintre cramele tipice nationale. (Konoba Matejuska e o idee excelenta!)

Split e doldora de hosteluri, iar acestea, la randul lor, sunt pline de calatori singuri cu chef de socializare si noi amicitii. Ca sa nu mai vorbim de randurile nesfarsite de puburi si cluburi de noapte, numai bune de luat la rand si desertat shoturi. Vindeca-ti mahmureala nelipsita de a doua zi cu un joc de picigin pe Plaja Bacvice sau continua petrecerea cu un tur pe barca de-a lungul coastei dalmate, pentru cateva zile full de voie buna.

Citeste si: Minunile Croatiei intr-un roadtrip de 10 zile

Rezerva zbor catre Split Rezerva cazare in Split
5. Vacanta in Banos, Ecuador
Amesteca-te printre localnici si scalda-te sub caderi de ape, la baile termale din Banos
Amesteca-te printre localnici si scalda-te sub caderi de ape, la baile termale din Banos
Aici n-ai cale de mijloc: aici e musai sa inchiriezi o bicicleta si sa gonesti de-a lungul Rutei de las Cascadas pentru a simti cu propriul corp ce inseamna drumurile inclinate ce strabat luxuriantele paduri tropicale, in sunet de cascade. Banos, asa cum prea bine sugereaza numele, este un oras reputat pentru baile naturale hranite din izvoarele calde ale vulcanului Tungurahua. Scufunda-te in apele termale din Las Piscinas de la Virgen, cele aflate la poalele unei cascade enorme.

Cand iti va arde de o poza cu care sa trezesti invidia tuturor celor de acasa, ia autobuzul pana la Casa del Arbol, unde te asteapta un leagan aflat la mare distanta de sol, atarnat dintr-o casuta din copac. Ceea ce se simte acolo este asemanator cu ceea ce simt pasarile cand zboara pe deasupra padurii tropicale, parca aruncandu-se in bratele vulcanului activ de sub picioare.

Desi acesta-i unul dintre cele mai sigure orase ecuadoriene, nu spunem ca nu ti se poate intampla sa ramai fara cate ceva, daca nu esti cu bagare de seama. Cel mai sigur e sa nu umbli cu obiectele de valoare la vedere, sa eviti sa te aventurezi singur pe strazi dupa lasarea serii, iar daca ai nevoie sa scoti bani, fa-o pe timp de zi si nu strabate orasul incarcat de cash in buzunare.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.