Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Dealurile Cuillin-Scotia
52 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Perugia-Italia , capitala ciocolatei
104 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Taal - Filipine
1.224 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reciful Tubbataha, Filipine
371 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plimbari pe dealuri in Holbav
423 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Maribor-Slovenia
1.089 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Guzara-Etiopia
103 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Doha-Qatar
1.393 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fruska Gora -Serbia
333 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  St. Ives-Anglia
613 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Dealurile de ciocolata din Filipine,

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.05.2020  Adauga la favorite 280 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Dealurile de ciocolata (Chocolate Hills in engleza, Tsokolateng Burol in filipineza) reprezinta o formatiune geologica neobisnuita in provincia Bohol, Filipine. Exista cel putin 1.260 de dealuri (dar pot ajunge la circa 1.776 dealuri), raspandite pe o suprafata de peste 50 de kilometri patrati.

Dealurile formeaza un teren ondulat, apar ca movile, in general de forma conica si aproape simetrice. Dimensiunile lor variaza de la 30 pana la 50 de metri inaltime, cea mai mare fiind de 120 de metri. In timpul sezonului uscat, dealurile acoperite cu iarba uscata capata o culoare maro, ca ciocolata, parand a fi adevarate "bomboane" de ciocolata, de aici venindu-le numele de Chocolate Hills.

Dealurile de ciocolata reprezinta o atractie turistica faimoasa din Bohol, fiind prezentate in steagul si sigiliul provincial pentru a simboliza abundenta de atractii naturale din provincie. Acestea au fost declarate Monument Geologic National si s-a propus ca acestea sa fie incluse in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Legenda spune ca, dealurile au luat nastere cand doi giganti s-au batut, aruncand unul spre celalalt pietre si nisip, intr-o lupta care a durat mai multe zile. In cele din urma, ajunsi la epuizare, au devenit prieteni si au parasit insula, dar au lasat in urma ramasitele acestei lupte. Pentru cei cu inclinatii mai romantice exista o poveste despre un gigant nemuritor, tanar si foarte puternic, care s-a indragostit de o fata obisnuita, muritoare. Dupa ce fata a murit, gigantul a plans-o cu amar. Lacrimile lui s-ar fi transformat in dealuri, ca o dovada a durerii lui eterne.

Aceste dealuri conice, separate prin campii plate si continand numeroase pesteri si izvoare sunt similare cu alte roci calcaroase care se intalnesc in Slovenia, Croatia, Puerto Rico sau Cuba. Reprezinta o forma de relief caracteristica anumitor peisaje carstice, si anume, rezultatul unei combinatii produse de dizolvarea rocii prin efectul ploii, apele de suprafata si apele subterane.

Cu toate acestea, nici pana in ziua de azi geologii nu au ajuns la un consens cu privire la modul in care au luat nastere aceste formatiuni geologice.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.