Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Dovlecel pe terasa
240 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aster
907 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Verbena
952 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zorele
790 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nicotiana - Regina noptii
697 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tillandsia
924 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cleome
888 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mar, cum sa-l plantezi si sa-l ingrijesti
141 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  JOVIBARBA HEUFFELII.
327 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ochiul boului
139 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Strugurele roz, minunea filipineza

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.10.2020  Adauga la favorite 336 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Strugurele roz (Medinilla magnifica) este o planta originara din Filipine si creste pretutindeni in padurile tropicale. Atractia principala a plantei este floarea de culoare roz, ce creste in forma de ciorchine de struguri. Medinilla magnifica era preferata regelui Belgiei, era cultivata in serele regale si a aparut chiar pe bancnota de 10.000 de franci belgieni. Medinilla magnifica este singura din cele aproximativ 400 de varietati de Medinilla ce se cultiva in interiorul casei. Planta a ajuns si la noi in tara in ultimii ani, fiind ideala pentru decorarea birourilor sau a locuintelor, conferindu-le un aspect exotic.

Se uda cu moderatie
Medinilla magnifica este o planta usor de cultivat, cu frunze ovale, carnoase, ce prezinta nervuri pe toata suprafata lor. Sub ele se afla florile cu petale roz ce cresc in forma de ciorchine. Frumoasa planta adora lumina, insa nu este indicat sa fie amplasata in bataia directa a razelor solare, pentru ca in acest caz frunzele sale risca sa fie arse. Cel mai bine se simte atunci cand este camuflata de alte plante. Cantitatea de apa trebuie sa fie moderata, iar pentru a nu-i putrezi radacinile se lasa pamantul sa se usuce si abia apoi se uda. Dupa ce ii cad florile puteti chiar sa o udati numai o data sau de doua ori pe luna. Medinilla este sensibila la apa cu calcar, de aceea evitati pe cat posibil sa ii puneti apa de la robinet si strangeti apa de ploaie. Asigurati-va ca strugurele roz nu este asezat sub aparatul de aer conditionat sau langa orice alta sursa de incalzire artificiala, deoarece i se vor usca florile.

Are nevoie de temperaturi ridicate
Cea mai simpla si eficienta modalitate prin care ii puteti oferi Medinillei umiditatea de care are nevoie este sa ii pulverizati frunzele cu apa la temperatura camerei, chiar calduta. In anotimpul rece, aplicarea ingrasamantului se face o data pe luna, iar vara, de doua ori, in functie de cat este de dezvoltata. Daca este bine ingrijita, floarea poate depasi un metru inaltime. Solul trebuie sa fie alcatuit dintr-o patrime de amestec de nisip, o patrime cu mranita si doua patrimi cu pamant de flori. Pentru a-i asigura o inflorescenta frumoasa, fiti atenti ca temperatura sa nu coboare sub 18 grade Celsius. Cand frunzele incep sa se ingalbeneasca, taiati-le cu grija, pentru a nu periclita intreaga planta. Dupa inflorire se taie tijele prea lungi si ramurile din jur la jumatate. Ramurile tinere se ciupesc, pentru a stimula ramificarea plantei.

Sensibila la mutari!
Inmultirea strugurelui roz prin seminte este dificila, dar prin butasi sau marcotaj oricine poate obtine noi plantute. Se tin butasii in apa pana ce prind radacini, apoi se planteaza intr-un pamant din turba cu nisip si se lasa aproximativ o luna. Dupa aceea se muta in ghiceve normale, dar foarte bine drenate. In primii trei ani de viata, Medinilla trebuie replantata anual, dupa care se va repeta procedeul o data la patru ani.
Atentie! Medinilla este sensibila la mutari! Asadar, intre transplantari, nu-i schimbati pozitia! Se recomanda ca pamantul plantei ajunsa la maturitate sa fie bogat in substante nutritive si sa contina inclusiv un amestec din frunze de fag si de stejar. Strugurele roz este destul de rezistent la daunatori, insa se poate intampla sa fie atacat de paianjenul rosu. Evitati folosirea insecticidelor chimice si incercati sa indepartati daunatorii cu o carpa umeda.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.