Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Barbra Streissand, actrita, regizoare si producatoare
846 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pentru prima data in Romania - Oscar Benton
985 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Meryl Streep castiga premiul Bafta si isi pierde panoful
1.302 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Chevy Chase
1.166 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Penelope Cruz - Din viata unei actrite
1.095 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jessica Lange - biografie
1.175 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ingrid Bergman
1.498 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Whoopi Goldberg
1.191 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gregory Peck (1916-2003)
1.070 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gina Lollobrigida (1927-2023)
264 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Burt Lancaster - De patru ori la Premiile Oscar

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.10.2020  Adauga la favorite 311 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Numele sau intreg este Burton Stephen "Burt" Lancaster. S-a nascut pe 2 noiembrie 1913 si a decedat pe 20 octombrie 1994. Este binecunoscut publicului pentru fizicul sau atletic si zambetul cuceritor care l-au transformat intr-un adevarat Don Juan al marelui ecran. I se spunea "Domnul muschi si dinti", intr-un sens ironic, pentru frumusetea corporala si a zambetului. Pe parcursul carierei sale insa a acceptat roluri care au contrazis imaginea sa de baiat frumos. In anii '50 si-a abandonat imaginea sa de cuceritor si a fost privit drept cel mai bun actor al generatiei sale.

A fost nominalizat de patru ori la Premiile Oscar si a castigat unul dintre trofee pentru pelicula Elmer Gantry din 1960. A mai castigat un Golden Globe pentru acest rol dar si doua trofee BAFTA pentru peliculele The Birdman of Alcatraz (1962) and Atlantic City (1980). Casa sa de productie Hecht-Hill-Lancaster a fost cea mai de succes si inovatoare companie de gen din anii 50 de la Hollywood, producand filme precum Marty (1955), Trapeze (1956) sau Sweet Smell of Success (1957). A regizat chiar doua filme, The Kentuckian (1955) si The Midnight Man (1974). In 1999, Institutul American de Film l-a numit pe Lancaster al 19-lea cel mai bun actor al tuturor timpurilor.

S-a nascut la New York. Atat mama sa, Elizabeth, cat si tatal, James Henry Lancaster, au fost postasi. De origine irlandezi, cei doi au fost impatimiti protestanti. Si bunicii sai au fost emigranti in Statele Unite. Rudele sale credeau ca au legaturi genealogice cu Frederick Roberts. Pentru ca a crescut intr-un cartier faimos al New York-ului, si-a petrecut aproape tot timpul sau liber pe strada, cu prieteni din acel mediu. De aici si-a dezvoltat un adevarat talent artistic, de gimnast, de dansator. La liceu era un adevarat star al baschetului. Dupa ce a absolvit liceul, si-a pierdut mama in urma unei boli necrutatoare. A fost acceptat dupa aceea la Universitatea din NY, avand si o bursa de sportiv.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.