Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Gian Lorenzo Bernini
61 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nicolas Poussin
1.370 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lorenzo Ghiberti
908 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Filippo Brunelleschi (1377 -1446)
967 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rosso Fiorentino
1.122 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cateva secrete ale lui Michelangelo Buonarroti
1.857 vizite - 0 comentarii
adaugat de zizi
 
  Antonio Allegri zis Correggio
1.459 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Giovanni Bellini-pictor renascentist
313 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lorenzo Lotto partea I
1.675 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Michelangelo Buonarroti- Documentar BBC-Partea 1-a HD
4.684 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Gian Lorenzo Bernini

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.02.2021  Adauga la favorite 339 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Declinul global al polenizatorilor - in cea mai mare parte albine si alte insecte - ar putea provoca pana la 1,4 milioane de decese pe an, adica o crestere a mortalitatii populatiei umane la nivel mondial cu aproape 3%, potrivit cercetatorilor americani care au publicat un studiu in revista 'The Lancet', informeaza AFP.
Acest fenomen ar fi determinat de cresterea carentelor de vitamina A si de acid folic (vitamina B9), vitale pentru femeile gravide si copii, precum si de o incidenta crescuta a bolilor netransmisibile, cum ar fi bolile cardiace, accidentele vasculare cerebrale (AVC) si anumite tipuri de cancer.
Deficientele de vitamina A si de acid folic pot afecta ochii, ceea ce poate duce la orbire, si pot cauza malformatii ale sistemului nervos. Aceste efecte asupra sanatatii vor afecta atat tarile dezvoltate, cat si tarile in curs de dezvoltare, conform analizei publicate joi in revista medicala 'The Lancet'.
Potrivit unui scenariu de eliminare completa a polenizatorilor, 71 de milioane de oameni din tarile cu venituri reduse ar putea suferi de deficit de vitamina A si 2,2 miliarde, care au deja un consum neadecvat, ar fi si mai afectati de aceasta carenta. De asemenea, 173 de milioane de oameni ar avea deficit de acid folic, iar 1,23 miliarde de oameni ar intampina probleme in asigurarea acestei vitamine.
O scadere cu 100% a "serviciilor de polenizare" ar putea reduce livrarile globale de fructe cu 22,9%, de legume cu 16,3%, de nuci si seminte cu 22,9%, insa cu diferente intre tari.
In concluzie, aceste schimbari pot creste numarul deceselor anuale globale din cauza unor boli netransmisibile si a celor legate de malnutritie cu 1,42 milioane de decese pe an (2,7% din mortalitatea anuala totala), potrivit studiului condus de dr. Samuel Myers de la Harvard TH Chan School din SUA.
Un alt studiu, publicat in 'The Lancet Global Health', cuantifica o amenintare specifica, pana acum inca nemasurata, pentru starea de sanatate la nivel mondial, determinata de emisiile de dioxidul de carbon (CO2) din activitatea umana.
In acest al doilea studiu, reducerea continutului de zinc din culturile agricole importante legata de cresterea concentratiilor de dioxid de carbon din atmosfera va duce la un deficit de zinc (retard de crestere, probleme de imunitate, decese premature) pentru 138 milioane de oameni din intreaga lume pana in anul 2050.
Impreuna cu Fundatia Rockefeller, revista 'The Lancet' a publicat un raport cu privire la schimbarile de mediu care indica schimbari climatice si ameninta progresele in materie de sanatate din cursul ultimelor decenii, mai noteaza AFP


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.