Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Medicul infectionist V. Chundi, despre varianta Delta
281 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beatrice Mahler, explicatii despre varianta Delta.
279 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce stim pana acum despre varianta Omicron?
338 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile Vitaminei C
1.061 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 MIN CARDIO INCEPATORI
301 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bicarbonat de sodiu si lamaie pt tatru
474 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Borrelia-muscatura de capuse
1.872 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Implant dentar versus punte dentara
639 vizite - 0 comentarii
adaugat de dentalpremier
 
  Batranisul
775 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catina alba
1.494 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Varianta Delta este diferita

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.08.2021  Adauga la favorite 326 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Delta Variant COVID
Varianta SARS-CoV-2 Delta, cunoscuta si sub denumirea B.1.617.2, este o varianta a descendentei B.1.617 a SARS-CoV-2, care provoaca COVID. A fost detectat pentru prima data in India la sfarsitul anului 2020. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a numit-o varianta Delta la 31 mai 2021.

Ce este diferit la pacientii cu variante DELTA?
Varianta delta este aproape ca un virus COVID cu totul nou, deoarece se comporta foarte diferit de tulpinile COVID anterioare. Are cel putin trei mutatii pe proteina sa de varf si, mai precis, pe domeniul sau de legare a receptorilor. Aceasta este partea proteinei care se leaga de receptorul ACE2 de pe celulele din corpul dumneavoastra. Mutatiile variantei delta o ajuta sa se lege mai eficient de receptorul ACE2 si permit virusului sa intre mai usor in celula. De asemenea, mutatiile sale ii permit sa se sustraga mai bine sistemului imunitar al organismului.

Timestamps ⏩
00:00 Varianta Delta COVID explicata
00:29 Actualizare Delta Variant SUA
00:39 Este varianta Delta mai contagioasa decat alte variante?
01:03 Persoanele complet vaccinate pot raspandi varianta delta si pot fi infectate de aceasta.
01:56 Varianta Delta face ca persoanele nevaccinate sa fie mai predispuse la moarte?
02:35 Cazuri de descoperire COVID
03:41 Pacientii nevaccinati regreta ca nu s-au vaccinat
05:55 Covid Vaccine Update in SUA
06:45 Ezitarea vaccinului
07:56 Ce spitale folosesc pentru tratarea covidului?
08:22 Infertilitatea Covid Vaccine
08:38 Sarcina Covid Vaccine
09:09 Scutirea medicala de a nu primi vaccinuri COVID

Varianta delta a determinat cresterea cazurilor de COVID in SUA cu peste 300% in ultima luna, alaturi de cresteri similare ale spitalizarilor si deceselor. Varianta Delta este estimata a fi cu cel putin 60% mai transmisibila. Un document CDC sugereaza ca varianta Delta este cam la fel de transmisibila ca varicela - fiecare persoana infectata infectand, in medie, alte 8 sau 9 persoane. Comparati-l cu tulpina initiala de COVID, care a fost la fel de contagioasa ca raceala obisnuita, fiecare persoana infectata infectand alte doua, in medie.

Studiile efectuate pe persoanele infectate cu varianta delta au aratat ca persoanele complet vaccinate aveau la fel de mult virus in corpul lor ca si persoanele nevaccinate. Asta nu inseamna o infectie mai grava, totusi, daca sunteti vaccinat. Dar ce inseamna semnificatia acestor incarcaturi virale ridicate la transmiterea mai mare a virusului, vaccinat sau nu. Chiar daca nu au simptome. De aceea, CDC spune ca chiar si persoanele vaccinate ar trebui sa poarte masti in zonele cu transmitere sustinuta sau ridicata.

De asemenea, un studiu efectuat in China a constatat ca incarcaturile virale ale persoanelor infectate cu Delta au fost de 1.000 de ori mai mari decat persoanele infectate la inceputul pandemiei si Delta transmite in patru zile, comparativ cu sase zile pentru tulpina initiala. Trei studii ceva mai vechi din Canada, Singapore si Scotia arata ca persoanele infectate cu varianta Delta au mai multe sanse sa ajunga in spital.

Face oamenii nevaccinati mai predispusi la moarte in comparatie cu tulpina originala?
Greu de stiut, deoarece in prezent nu exista studii care sa arate acest lucru intr-un fel sau altul. De asemenea, este mai dificil sa raspunzi la aceasta intrebare, deoarece compari mere cu portocale. Comparati diferite tulpini cu tulpina originala; nimeni nu a fost vaccinat in 2020. De asemenea, la inceputul pandemiei covide, nu foloseam lucruri precum dexametazona si tocilizumab, doua medicamente pe care le folosim acum pentru a trata COVID, deoarece stim acum ca reduc mortalitatea. Cu vaccinurile cu ARNm pe care le avem, acestea sunt aproximativ 95% eficiente in prevenirea bolilor grave COVID. Deci stim ca, chiar inainte de aparitia variantei covid delta, vor exista cazuri de descoperire.

CDC a lansat un studiu care examineaza un focar din Massachusetts, unde 74% dintre persoanele infectate fusesera complet vaccinate - iar patru dintre ei au ajuns in spital. Testele au aratat ca varianta Delta a reprezentat 90% din aceste cazuri. Dar, in general, totusi, MAI MULTI din virus sunt raspanditi de persoane nevaccinate. CDC a raportat un total de 6.587 cazuri de descoperire, inclusiv 6.239 de spitalizari si 1.263 de decese incepand cu 26 iulie. In acel moment, peste 163 de milioane de oameni din SUA erau complet vaccinati impotriva Covid.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.