Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum se impoziteaza pensiile?
964 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sa prevenim problemele de sanatate
1.184 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pasaport pentru animale
1.260 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calendarul fiscal pentru 2019.
664 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Masca de fata cu albus de ou
85 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa faci un avion din hartie
1.723 vizite - 0 comentarii
adaugat de miki
 
  Formularul E 112
762 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sanatatea pisicii
1.118 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Noul Cod fiscal:
1.017 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fiti politicosi - Cine pe cine saluta pe strada?
167 vizite - 0 comentarii
adaugat de bunele
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cine e scutit de contributia pentru sanatate?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.08.2021  Adauga la favorite 247 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Principalele criterii avute in vedere de legiuitor pentru acordarea acestor facilitati sunt legate de varsta, de nivelul veniturilor, de statutul social si de starea de sanatate.

Persoane cu venituri mici

Sunt scutiti de la plata CASS pensionarii cu venituri din pensii mai mici de 740 de lei, persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj, precum si persoanele care fac parte dintr-o familie care are dreptul la ajutor social (potrivit Legii nr. 416 /2001).

De asemenea, sunt asigurate fara plata CASS persoanele cu handicap care nu realizeaza venituri din munca, pensie sau alte surse (cu exceptia celor obtinute in baza OUG nr. 102/1999), precum si bolnavii cu afectiuni incluse in programele nationale de sanatate stabilite de Ministerul Sanatatii, pana la vindecarea respectivei afectiuni, daca nu realizeaza venituri din munca, pensie sau din alte resurse.

De scutire de la plata CASS beneficiaza si femeile insarcinate si lauzele, daca nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de baza minim brut pe tara.

Copiii si tinerii

Beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei: a) toti copiii pana la varsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani pana la varsta de 26 de ani, daca sunt elevi, inclusiv absolventii de liceu, pana la inceperea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenti, daca nu realizeaza venituri din munca; b) tinerii cu varsta de pana la 26 de ani care provin din sistemul de protectie a copilului si nu realizeaza venituri din munca sau nu sunt beneficiari de ajutor social; c) sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Persoane incadrate in legi speciale

Sunt scutite de plata CASS si persoanele care beneficiaza de prevederile legilor speciale privind acordarea de compensatii si diverse facilitati celor persecutati de regimul comunist (Decretul- Lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, Legea nr. 51/1993, Ordonanta Guvenului nr. 105/1999, Legea nr. 189/2000, Legea nr. 309/2002, Legea 341/2004 si alte legi speciale).

Alte categorii de persoane scutite de plata CASS

Personalul monahal al cultelor recunoscute, aflat in evidenta Secretariatului de Stat pentru Culte, daca nu realizeaza venituri din munca, pensie sau din alte surse, este scutit de plata CASS.

Mai sunt scutite persoanele care se afla in concediu pentru incapacitate temporara de munca, acordat in urma unui accident de munca sau a unei boli profesionale, precum si persoanele care se afla in concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani sau se afla in concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului cu handicap, cu varsta cuprinsa intre 3 si 7 ani.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.