Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Plante otravitoare-Cucuta
3.771 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plante otravitoare-Narcisa
1.281 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 greseli de gradinarit care iti saboteaza plantele
1.010 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum pregatesti jardinierele pentru toamna?
945 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cardamon
1.362 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa cultivi castraveti
1.336 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pregateste-ti gradina pentru toamna
1.246 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plante otravitoare-Irisul
1.215 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gonirea mustelor
802 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum protejezi telefonul la plaja sau la piscina!
733 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Plante care au grija de rinichi

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.03.2022  Adauga la favorite 244 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ceaiul din cozi de cirese combate infectiile
Decoctul sau ceaiul din cozi de cirese poate fi de ajutor in tratamentul infectiilor urinare,cunoscute si ca cistite. Pune 40 de cozi de cirese intr-o jumatate de litru de apa fierbinte,mai lasi la fiert aproximativ 10 minute,apoi dai deoparte 20 de minute. Ar fi bine sa bei acest ceai in fiecare zi,timp de doua saptamani,si daca suferi de dureri la nivelul rinichilor sau al colicilor renale. Daca ai nevoie de un efect mai intens,combina cozile de cirese cu frunze de merisor,seminte de macese si frunze de coada calului,si fa ceaiuri,pe care e bine sa le bei in cure de cate o luna.

Coada-calului amelioreaza durerile
Printre cele mai utilizate plante in tratamentul bolilor renale se numara coada-calului. Ceaiul din aceasta planta ajuta la cresterea productiei de urina si la eliminarea pietrelor. De asemenea,coada-calului calmeaza durerile care insotesc infectiile tractului urinar. Prepara un amestec din doua linguri de planta uscata si maruntita la 500 ml de apa si fierbe cateva minute. E bine sa bei cate o cescuta de ceai de doua-trei ori pe zi.

Papadia este un bun diuretic
Preparatele din papadie au proprietati binefacatoare in dizolvarea pietrelor la rinichi. Culege 6 tije de papadie cu flori cu tot,spala-le si taie-le capetele,apoi consuma-le proaspete,timp de doua saptamani. Dupa acest regim vei avea un tonus mai bun,pentru ca se elimina reziduurile si apa in exces din corp. Bea zilnic doua saptamani,cate o cana cu ceai de papadie,preparat dintr-o lingura de radacina uscata si maruntita la 250 de ml de apa clocotita.

Merisorul descompune calculii
Ca sa dizolvi calculii renali,te poate ajuta ceaiul din merisor. Pentru a-l prepara,ai nevoie de doua lingurite cu frunze uscate la 100 ml de apa rece,pe care lasi la macerat o ora si apoi treci amestecul prin strecuratoare. Fierbe frunzele de merisor cu 100 ml de apa timp de 10 minute,apoi filtreaza-le din nou. Toarna lichidul astfel obtinut peste prima apa. La final,se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu. Din acest preparat,se beau,doua cani cu ceai zilnic,timp de 10 zile.

Busuiocul reduce simptomele
Afectiunile renale sunt insotite adesea de dureri puternice,senzatie de greata si febra,simptome pe care busuiocul le poate ameliora. Poti sa bei ceai cald sau rece de busuioc,pe care il faci dintr-o lingura cu varf la o cana cu apa. Daca nu-l poti consuma ca atare,il poti indulci cu miere. E bine sa-l bei cu inghitituri mici,pe tot parcursul zilei sau cand durerile sunt insuportabile


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.