Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  RO - Valery Uvarov - Part 2
970 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cometele
570 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jamie Oliver - Bucatarul dezbracat
877 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Putem masura stiintific sufletul?
201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumea pierduta a Pompeiului
375 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Romani care au schimbat lumea: George Emil Palade
668 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Matematica magica
553 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ursula K. Le Guin scriitoare SF
299 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  H. G. Wells-a prezis viitorul in mod straniu
483 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cine s-ar fi gandit ca berea a salvat omenirea?
83 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Naked Science – Pyramids

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.05.2022  Adauga la favorite 268 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Timp de peste patru mii si jumatate de ani, piramidele Egiptului au stat drept minuni ale lumii. Faptele sunt uluitoare, doar Marea Piramida cantareste aproape sase milioane de tone si contine peste 2,3 milioane de blocuri de piatra. Naked Science isi propune sa descopere patru mari mistere care inca inconjoara piramidele, cum au fost construite, cine le-a construit, de ce au fost construite si ce secrete mai pot sta ascunse in pietrele lor. Pe masura ce patru milenii si nenumarate generatii se afla intre noi si barbatii care au construit piramidele, trebuie sa studiem chiar cladirile pentru a descoperi raspunsurile.

Cu inginerul britanic Denys Stocks invatam arta construirii piramidelor. Stocks a petrecut douazeci de ani stapanind tehnicile folosite de muncitorii antici si arata cum cantitati atat de mari de piatra au fost extrase, transportate si montate de o civilizatie care nici macar nu inventase roata. Pentru a arata amploarea realizarii, i-am cerut managerului de constructii si savantul in piramida Craig Smith sa calculeze ce ar fi nevoie pentru a construi o piramida in banii de astazi.

S-ar putea sa cunoastem numele faraonilor care au comandat piramidele, dar care au transportat blocurile. Legendele au sustinut intotdeauna ca sclavii au construit piramidele, dar ne aventuram in stiinta egiptologiei criminalistice pentru a descoperi adevarul. Mark Lehner a descoperit orasul constructorilor de piramide, in timp ce Zahi Hawass ne duce intr-un tur al mormintelor lor.

S-ar putea sa existe putine inregistrari despre modul in care au fost construite piramidele, dar textele hieroglifice din unele piramide sugereaza scopul dezvaluirii lor. Salima Ikram si Jim Allen ne ajuta sa gasim motivul pentru care piramidele au fost construite in cadrul acestor vraji si incantatii. Cu toate acestea, Robert Bauval crede ca ar putea exista legaturi profunde intre piramide si astronomie. El crede ca legaturile cu stele sunt ascunse in pietrele si camerele lor.

In cele din urma, urmarim munca in explorarea piramidelor, in timp ce echipele vaneaza camere ascunse si folosesc roboti pentru a explora puturile misterioase din centrul Marii Piramide din Giza.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.