Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce substante daunatoare contine fumul tigarii
433 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce substante daunatoare contine fumul de tigara
715 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Extract de stevie te ajuta sa te lasi de fumat
1.587 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 motive pentru care trebuie sa consumi suc de rosii.
786 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce substante daunatoare contine fumul de tigara
398 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tot ce trebuie sa stii despre radioterapie.
68 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Broccoli - beneficii asupra sanatatii
1.379 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3 alimente care ne omoara incet, dar sigur
1.170 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 Motive pentru care trebuie sa consumi suc de rosii.
818 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Goji un antioxidant deloc de neglijat
1.150 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

ADN

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.10.2022  Adauga la favorite 92 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
ADN este prescurtarea de la acidul dezoxiribonucleic (in engleza: deoxyribonucleic acid, DNA). Acesta este format din molecule organice dintre cele mai complexe. Substanta se gaseste in fiecare celula a fiintelor vii si este esentiala pentru identitatea oricarui organism, de la Euglena viridis, mica fiinta unicelulara aflata la granita dintre plante si animale, si pana la Homo sapiens sapiens, omul contemporan
Structura ADN-ului a fost decodificata la inceputul anilor 1950. Americanul James D. Watson si britanicul Francis Crick sunt considerati drept primii care au descifrat structura de dubla spirala a ADN-ului. Conform propriilor afirmatii, saltul calitativ al descifrarii „secretului vietii" s-ar fi produs in ziua de 23 februarie 1953.

Aflati in competitie contra cronometru cu alte echipe, mult mai celebre si mult mai bine dotate, asa cum a fost cea a chimistului american Linus Pauling, laureat al premiului Nobel pentru chimie in 1954, aparentul „cuplu ciudat" a invins tocmai datorita orizontului lor intelectual foarte larg in care operau, a solidei si universalei lor pregatiri interdisciplinare precum si a mintilor lor flexibile si deschise oricarei ipoteze confirmabile de catre realitate[necesita citare], dar si datorita datelor de prima calitate furnizate comunitatii in premiera de Rosalind Franklin, asta desi, motivati probabil de sexism[1], Watson si Crick vor aminti in articolul lor din Nature de autorul celebrei "fotografii 51" in ultima pozitie si doar inainte de "si altii".[2][3].

Este demn de remarcat faptul ca impecabilele imagini luate unor molecule „iluminate" prin difractia razelor X de catre Rosalind Franklin[4], specialista in fotografii de difractie create cu raze X, l-a facut pe Watson si Crick sa intrevada structura de dubla elice a ADN-ului. Colegul acesteia, Maurice Wilkins, a contribuit de asemenea decisiv la luarea unor fotografii edificatoare.

Din pacate Franklin a murit de cancer in 1958, in varsta de numai 37 de ani, probabil din cauza prea intensei iradieri. Cum premiul Nobel nu se confera post-mortem, in 1962 doar Watson, Crick si Wilkins au fost rasplatiti cu aceasta prestigioasa cununa de lauri stiintifica, mult dorita de catre toti savantii din lume.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.