Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Acesti melcisori cu umplutura sunt perfecti
134 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paste gratinate
562 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura cu nuci pralinate!
204 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paine
112 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mai bune decat sarmalele!
497 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aperitivul care "bate" pizza!
158 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura cu nuca facuta acasa!
223 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Saratele cu untura in forma de biscuiti
511 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tarta cu pui si legume
571 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sarmale lenese –
1.133 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Jamaica Inn (Thriller 1939) Thriller 100 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.10.2022  Adauga la favorite 118 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.3
   
 
Jamaica Inn
Regia
Alfred Hitchcock

IMDB 6.3

Filmul este plasat in 1820 (la inceputul domniei regelui George al IV-lea , asa cum a mentionat Pengallan in prima sa scena).

Pe langa functia sa de pensiune, Jamaica Inn gazduieste sediul rural clandestin al unei bande de hoti si hoti, condusa de hangiul Joss Merlyn. Au devenit daramatori . Ei sunt responsabili pentru o serie de epave de inginerie in care sting farurile de avertizare de coasta, provocand esuarea navelor pe coasta stancoasa a Cornish . Apoi ii ucid pe marinarii supravietuitori si le fura incarcatura.

Intr-o seara, o tanara irlandeza, Mary Yellan, este lasata cu autocarul langa han, acasa la scutierul local si judecatorul de pace , domnule .Humphrey Pengallan. Ea solicita imprumutul unui cal pentru a putea merge la Jamaica Inn pentru a se reuni cu matusa ei Patience (sotia lui Joss Merlyn). In ciuda avertismentelor lui Pengallan, ea intentioneaza sa locuiasca la Jamaica Inn cu sora mamei sale regretate. Se pare ca Pengallan este mintea criminala secreta din spatele bandei de distrugeri; el invata de la prietenii si cunoscutii sai instariti cand navele bine incarcate trec pe langa coasta, stabileste cand si unde vor fi provocate epavele si ingradeste incarcatura furata. El foloseste partea leului din incasari pentru a-si sustine stilul de viata generos si da o mica parte din acestea lui Joss si bandei.

Intr-o alta parte a hanului, gasca se intruneste pentru a discuta de ce primesc atat de putini bani pentru eforturile lor. Ei il suspecteaza pe Jem Trehearne, un membru al unei bande de doar doua luni, ca deturneaza bunuri. Il spanzura de una dintre capriorii hanului, dar cand pleaca, Mary taie franghia si ii salveaza viata. Trehearne si Mary fug din gasca, evitand prin ingusta capturarea prin inot pentru viata lor. A doua zi dimineata, ei vaslesc o barca la tarm pentru a cauta protectia lui Pengallan, fara sa stie ca el este binefacatorul bandei. Trehearne ii dezvaluie lui Pengallan ca este de fapt un ofiter de drept sub acoperire cu o misiune de investigare a epavelor. Pengallan este alarmat, dar isi mentine calmul si pretinde ca isi uneste fortele cu Trehearne. Mary aude conversatia lor si merge la han pentru a o avertiza pe Patience ca trebuie sa fuga pentru a nu fi arestata ca complice. Cu toate acestea, Patience refuza sa-si paraseasca sotul.

Intre timp, Pengallan afla de o nava plina de marfuri pretioase care urmeaza sa treaca de coasta locala. El il informeaza pe Joss si gasca, care merg la plaja, si acolo sting farul de avertizare de pe coasta, in timp ce asteapta sa apara nava. Cu toate acestea, Mary aprinde din nou farul de avertizare, iar echipajul navei evita stancile perfide si navigheaza nevatamat. Banda se hotaraste furioasa sa o omoare pe Mary ca razbunare pentru prevenirea epavei, dar Joss, care si-a dezvoltat o admiratie reticenta pentru ea, o salveaza, iar cei doi evadeaza cu caruta cu cai. Joss este impuscat in spate si se prabuseste cand ajung la Jamaica Inn. In timp ce Patience este pe cale sa-i spuna lui Mary ca Pengallan este liderul secret al bandei de distrugeri, Pengallan o impusca si o ucide pe Patience din afara camerei. Joss moare si el din cauza ranilor. Pengallan o ia apoi pe Mary ostatica, o leaga si o caluseaza, si ii spune ca planuieste sa o pastreze acum ca nu are pe nimeni altcineva pe lume. O conduce, inca legata si acoperita de o mantie grea, pana la port, unde se imbarca pe o nava mare care merge spre Franta.

Inapoi la Jamaica Inn, Trehearne si o duzina de soldati iau gasca lui Joss in custodie. Trehearne merge apoi la port pentru a o salva pe Mary si a-l captura pe Pengallan, care incearca sa scape. In timpul urmaririi, el urca in varful catargului navei, din care sare la moarte, strigand „Fa loc lui Pengallan!".

Distributie
Editati | ×
Charles Laughton ca Sir Humphrey Pengallan
Leslie Banks ca Joss Merlyn
Maureen O'Hara ca Mary Yellen
Robert Newton ca James „Jem" Trehearne - Banda lui Sir Humphrey
Marie Ney ca Patience Merlyn
Horace Hodges ca Butler (Chadwick)
Hay Petrie ca Mire (Sam)
Frederick Piper ca agent (Davis)
Herbert Lomas ca chirias (Dowland)
Clare Greet in rolul chiriasului (Granny Tremarney)
William Devlin ca chirias (Burdkin)
Emlyn Williams in rolul lui Harry Pedlarul - Banda lui Sir Humphrey
Jeanne de Casalis ca prietena lui Sir Humphrey
Mabel Terry-Lewis ca Lady Beston
A. Bromley Davenport ca Ringwood (creditat ca Bromley Davenport)
George Curzon in rolul capitanului Murray
Basil Radford in rolul lordului George
Wylie Watson ca Salvation Watkins - Banda lui Sir Humphrey
Morland Graham ca avocatul maritim Sydney - banda lui Sir Humphrey
Edwin Greenwood ca Dandy - Banda lui Sir Humphrey
Mervyn Johns ca Thomas - Banda lui Sir Humphrey
Stephen Haggard ca Baiatul, Willie Penhale - Banda lui Sir Humphrey
John Longden ca capitanul Johnson (necreditat)
Aubrey Mather ca antrenor (necreditat)
Actori de caracter


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.