Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum poti folosi cojile de nuci
1.280 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  NU aruncati niciodata cojile de rodie! Elimina toxinele
246 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nuca este un remediu pentru memorie
751 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nashi
2.669 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile fructelor guava
1.308 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Samburii de strugure
603 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cu aceste 7 nucifere vei avea o viata lunga si sanatoasa
1.327 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coaja castravetelui
858 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Benefiicile consumului de Caju
1.161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Strugurii – top 20 de beneficii pentru sanatate
200 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

De ce sunt cojile mai bune decat fructele.

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.12.2022  Adauga la favorite 111 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Beneficiile fructelor sunt cunoscute tuturor, insa putini stiu ca si cojile acestora sunt extraordinare pentru organism. Ele contin de 5 pana la 10 ori mai multe vitamine decat sucul si beneficiaza de mai multi nutrienti decat fructul in sine.

Coaja de lamaie reprezinta o sursa pretioasa de fibre, potasiu, magneziu, calciu, acid folic si betacaroten. “Puterea flavonoidelor din citrice este uimitoare. Ele sunt antioxidante si antimutagenice. Aceasta reprezinta proprietatea de prevenire a aparitiei mutatiilor la nivel celular si implicit de prevenire a aparitiei cancerului sau a altor afectiuni cronice. Acest lucru uimitor se datoreaza puterii miraculoase a flavonoidelor de absorbtie a razelor ultraviolete, de protectie a ADN-ului si de capacitatea de a interactiona cu carcinogenii", spun medicii. Fara pesticide si substante chimice Cu un singur amendament: asigurati-va ca fructele sunt 100% organice, crescute bio, fara pesticide si alte substante chimice. Cele din supermarketuri de obicei sunt tratate chimic, iar specialistii ne avertizeaza ca respectiva coaja este toxica si periculoasa pentru sanatate. De exemplu, 100 g de coaja de lamaie contin 314 mg de calciu, 160 mg de potasiu, 129 mg de vitamina C, 10,6 g de fibre. Portocala, scut impotriva razelor ultraviolete Cojile de portocala contin o substanta activa numita hesperidina, cu rol in reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului „rau“, dar care are si proprietati antiinflamatorii. Contine vitaminele A si C, ambele antioxidanti naturali, foarte buni pentru sanatatea pielii tale. “Coaja de portocala contine si d-limonina, un „scut“ impotriva razelor UV, prevenind astfel cancerul de piele. Pentru asta ar trebui sa freci coaja de portocala direct pe piele sau sa o adaugi uleiurilor si lotiunilor de ingrijire. Mai mult, o poti usca si folosi apoi sub forma de ceai", explica Marina Grigore, specialist in apifitoterapie. Banana, extraordinara pentru piele Extraordinara pentru ingrijirea pielii este coaja de banana care contine potasiu si antioxidanti, mentinand-o supla si catifelata, ajutand in acelasi timp si la regenerarea ei. Pusa peste vanatai, acestea se vor vindeca mai repede. De asemenea, ajuta la calmarea mancarimilor in cazul intepaturilor de insecte. Grepfrut-ul, antibacterian natural Contine pectina , substanta care ajuta la diminuarea colesterolului „rau“. “Datorita continutului de uleiuri esentiale, coaja de grepfrut este considerata un antibacterian natural. Ajuta la mentinerea sanatatii gingiilor, dar si la prevenirea bolilor tubului digestiv, a constipatiei si a aciditatii gastrice. Efecte similare are cand vine vorba de scaderea glicemiei. O poti usca si folosi apoi in ceaiuri, in salate, dar si ca adaos in unele uleiuri", spune specialistul. Kiwi, un imbatabil antialergic Coaja deliciosului kiwi contine de trei ori mai multi antioxidanti decat pulpa fructului, ceea ce ii confera importante proprietati anticancerigene, antiinflamatorii si antialergice. Este un bun aliat ce combate virusurile si bacteriile care favorizeaza intoxicatiile alimentare. Poate fi pasata in blender impreuna cu coaja altor fructe si consumata ca atare.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.