Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Parcul National Ybycui -Paraguay
249 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cascada Iguazu---Paraguay
339 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ruinele lui Iezuit si Trinitatea-Paraguay
355 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ruinele lui Iezuit si Trinitatea -Paraguay
83 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul National Ybycui
105 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  San Bernardino Paraguay
109 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Argentina - Ghid turistic
1.221 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cascadele de pe Iguazu-Argentina
90 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Municipiul Ramnicu Valcea
98 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Taveuni
565 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Paraguay

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.03.2023  Adauga la favorite 130 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Societatea precolumbiana din teritoriul de azi al Paraguayului a constat in triburi seminomade, care au fost recunoscute pentru traditiile lor razboinice de temut. Aceste triburi indigene au fost membri a cinci familii de limbi distincte, si 17 grupuri etnolingvistice distincte. Primii europeni au sosit in zona in secolul al saisprezecelea iar orasul Asuncion a fost fondat la 15 august 1537, de catre exploratorul spaniol Juan de Salazar de Espinosa. In cele din urma, Orasul a devenit centrul unei provincii coloniale spaniole, precum si principala baza a misiunilor iezuite pentru fondarea de asezari in America de Sud in secolul al optsprezecelea.


Ruinele unei misiuni iezuite din secolul 18.
Misiunile iezuite au fost fondate si au inflorit in estul Paraguayului pentru aproximativ 150 de ani, pana la expulzarea iezuitilor de catre soldatii coroanei spaniole in 1767. Paraguay isi castiga independenta fata de Spania la 15 mai 1811. Istoria Paraguayului a fost caracterizata de perioade lungi de instabilitate politica si luptele interne si razboaie devastatoare cu vecinii sai. Paraguay a luptat in Razboiul Triplei Aliante impotriva Braziliei, Argentinei si Uruguayului, si a fost invins in 1870, dupa cinci ani in cel mai sangeros razboi din America de Sud. Populatia antebelica a Paraguayului de aproximativ 525 de mii a fost redusa la aproximativ 221.000 in 1871, din care doar aproximativ 28.000 au fost barbati. Paraguay a suferit, de asemenea, pierderi teritoriale in favoarea Braziliei si Argentinei. In razboiul Chaco a luptat contra Boliviei, pe care a invins-o in 1930, restabilind suveranitatea Paraguayului asupra regiunii numite Chaco, dar retine castiguri teritoriale suplimentare ca un pret al pacii. Istoria oficiala a Paraguayului este plina de dispute intre istorici, profesori si politicieni. Autenticitatea evenimentelor istorice, razboaie, in special, variaza in functie de faptul unde a fost scrisa in Paraguay, Argentina, Uruguay, Brazilia, Bolivia, Europa de Vest sau America. Atat Partidul Colorado cat si Partidul Liberal mentin versiuni distincte oficiale. In timpul jefuirii Asuncionului in 1869, Armata Imperiala braziliana a rascolit si a mutat Arhivele Nationale Paraguayene la Rio de Janeiro, facand dificil de studiat aceasta perioada a istoriei Paraguayului. Intre 1904 si 1954, Paraguay a avut treizeci si unu de presedinti, dintre care majoritatea au fost eliminati de la putere prin lovituri de stat. Intre 1954 si 1989 Paraguay a fost sub dictatura lui Alfredo Stroessner. Stanga condusa de fostul episcop Fernando Lugo a repurtat o victorie istorica in alegerile prezidentiale din Paraguay in aprilie 2008, invingand candidatul partidului de guvernamant si se incheie astfel 61 ani de guvernare conservatoare. Lugo a castigat cu aproape 41 % din voturi, comparativ cu aproape 31% pentru Blanca Ovelar, candidat al partidului Colorado


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.