Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cascadele Carbet-Guadelupa,
506 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marin rezervatie naturala cu barca
453 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Saint Barthelemy (Franta)
550 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rezervatia subacvatica a lui Jacques Cousteau
565 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pointe-a-Pitre-Guadelupa-
90 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Sfantul Martin
119 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul National Guadelupa, Basse-Terre
455 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acvariul de la Guadelupa
101 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dominica
465 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coober Pedy - Australia
819 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Guadelupa

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.12.2011  Adauga la favorite 1.067 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Guadelupa este populata inca din secolul III i.Hr. de triburile amerindiene Arawak si ulterior de tribul Carib ce au gonit tribul Arawak pana in Secolul VIII si au redenumir insula "Karukera" sau "Insula apelor frumoase".

Insula a fost descoperita de catre europeni in cea de a doua expeditie a lui Cristofor Columb la data de 14 noiembrie 1493. Acesta a botezat-o Santa Maria de Guadalupe de Extremadura, dupa Fecioara Maria venerata la o manastire regala spaniola din Guadelupa in regiunea Extremadura.

Dupa colonizarea insulei St. Cristophe (acualmente St. Kitts din Sfantul Kitts si Nevis), Compania Franceza a Insulelor Americane a decis colonizarea unei alte insule. Guadelupa a fost aleasa in detrimentul Martinicai. Insula a intrat in posesia Frantei in 1653 si a fost anexata de Franta in 1674. In secolul urmator insula a fost ocupata de mai multe ori de trupele britanice dar in 1763 Franta, invinsa in urma unui razboi, a abandonat pretentiile teriotirale asupra Canadei in schimbul recunoasterii suveranitatii franceze asupra Guadelupei.

In perioada de haos care a urmat Revolutiei Franceze, trupele britanice au ocupat insula in 1794 intre 21 aprilie si 2 iunie. Francezii au recucerit insula si, conform principiilor revolutionare, au abolit sclavagismul. A urmat o revolta a sclavilor care au atacat fostii proprietari de sclavi si detinatorii plantatiilor de trestie de zahar. Datorita amenintarii diverselor interese financiare, Napoleon a trimis o expeditie militara care a inabusit revolta si a reinstaurat sclavagismul, peste 10.000 oameni murind in urma acestei actiuni.

In 4 februarie 1810 britanicii au ocupat iar insula, in data de 3 martie 1813 au cedat-o Suediei ca o consecinta a Razboaielor Napoleoniene. In 1814 insula a revenit sub suzeranitate franceza, lucru consfintit de Tratatul de la Viena din 1815. Finalmente sclavagismul a fost abolit definitiv in insula in anul 1848 la initiativa lui Victor Schoelcher. La inceputul secolului XX datorita reducerii profiturilor obtinute din cultivarea trestiei de zahar, Guadelupa a inceput sa se orienteze spre alte domenii, in 1923 aceasta exportind primele banane.

Intre 1940 si 1943 insula a fost sub controlul Guvernului de la Vichy care a instaurat un regim de munca fortata. In 1946 aceasta a devenit un departament de peste mari in care au fost incorporate ulterior si alte insule.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.