Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  : Bazeaza-te pe ceaiul verde
569 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hreanul cu lamaie imblanzeste sinuzita
1.601 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Leacuri impotriva cistitei
1.577 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Musetelul te scapa de durerile de urechi
483 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul de ghimbir
1.095 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul din coji de nuci
43 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile ceaiului verde
1.705 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul si apa 1+2.
898 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul si apa 1+2
265 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiuri impotriva balonarii
689 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ceaiul de musetel

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.05.2023  Adauga la favorite 105 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Delicatele flori de musetel au fost folosite din totdeauna pentru ceaiuri, tincturi si extracte, efectul benefic fiind recunoscut si apreciat in medicina traditionala. Musetelul aduce alinare intr-o serie intreaga de afectiuni de la dureri de cap, anxietate, insomnie, boli ale pielii, pana la crampe.

Planta face parte din familia Asteraceae, care include, printre altele, si galbenelele. Exista doua soiuri principale de musetel, cel englezesc sau roman (Chamaemelum nobile), originar din Europa de Vest si Africa de Nord, si musetelul german (Matricaria chamomilla), care se gaseste, de obicei, in toata Europa si Asia.

Ambele sunt similare in privinta proprietatilor medicinale. Planta de musetel creste peste tot, in curti, poate fi cultivat, sau se poate dezvolta in salbaticie, iar ceaiul se obtine din flori. Ele se recolteaza si se usuca inainte de a fi folosite ca plante medicinale.

Autorul cartii „Ce mananci ca sa combati bolile", medicul William Li, spune ca musetelul contine numerosi compusi bioactivi precum apigenina, quercetina si nobilina, care s-au dovedit a avea o serie de beneficii, variind de la efecte calmante la cele antioxiadante si antiinflamatoare.

Reduce crampele menstruale
Pentru femeile care sufera la menstruatie, musetelul poate fi un aliat, datorita proprietatilor antispastice. Crampele care insotesc menstruatia pot fi atenuate cu ajutorul musetelului, efectul benefic fiind conferit de o substanta bioactiva din musetel, care relaxeaza musculatura.

Vezi si: Ce calitati interesante are uleiul de musetel. Cum se administreaza

Proteajeaza inima
Activitatea antioxidanta a musetelului poate proteja, de asemenea, vasele de sange si inima, ceea ce este esential pentru sanatatea cardiovasculara. Antioxidantii-cheie sunt flavonoidelele, compusi vegetali care se gasesc in multe fructe si legume si despre care se stie ca ofera beneficii multiple pentru sanatate. Exista studii care arata ca un consum regulat de flavonoide poate reduce riscul de deces din cauza bolilor coronariene la barbatii in varsta. Musetelul are o cantitate suficienta de flavonoide incat sa ajute sanatatea inimii.

Te ajuta sa dormi mai bine
Musetelul este adesea asociat cu ameliorarea insomniei si s-a demostrat ca imbunatateste calitatea somnului, in special la varstnici. Se crede ca efectul se datoreaza unor susbtante din musetel, care activeaza niste receptori din creier, la fel cum fac si medicamentele folosite pentru a induce somnul. Un studiu din 2014, la care au participat 77 de persoane in varsta, a aratat ca musetelul are proprietati sedative.

Amelioreaza problemele digestive
Musetelul este renumit ca remediu popular pentru ameliorarea durerilor de stomac si a altor neplaceri digestive precum balonarea, enterocolita, ulcerul, gastrita si diareea. Efectele benefice se explica in aceste situatii prin proprietatile antispastice, antiseptice si antiinflamatoare ale musetelului.

Calmeaza stresul
Una dintre substantele bioactive din musetel este apigenina, care poate ajuta la reducerea anxietatii si la inducerea somnului. El nu va putea inlocui medicamentele pentru anxietate, dar ar putea fi de ajutor in situatii ocazionale de stres. Prin faptul ca promoveaza calmul, dar si datorita antioxidantilor, musetelul reduce inflamatia. In acest fel se explica si beneficiile musetelului in ameliorarea simptomelor racelii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.