Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Palatul Regal din Caserta
442 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Alb-Belgrad
114 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  . Strada Knez Mihailova-Belgrad
104 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Madinat Al-Zahra-Cordoba
649 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Madinat Al-Zahra-Cordoba
470 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Regal-Madrid-Spania
762 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marele Palat din Bangkok
1.149 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palazzo dei Normanni
22 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Regal Belgian de Arte Frumoase
159 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Regal din Varsovia
552 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Vechiul Palat Regal-Belgrad

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.05.2023  Adauga la favorite 83 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Denumit si „Orasul Alb", Belgrad este capitala Republicii Serbia si cel mai mare oras al tarii. Daca intentionezi sa il vizitezi, vei descoperi numeroase obiective turistice in Belgrad care merita vazute.

Aflat la confluenta dintre raul Sava si Dunare, orasul Belgrad a devenit una dintre cele mai cautate destinatii turistice din sud-estul Europei. Orasul incepe sa fie din ce in ce mai vizitat, datorita amestecului generos de stiluri arhitecturale.

Belgrad are o istorie care dateaza din secolul IV i.Hr., tumultoasa si violenta de multe ori. In prezent, orasul se afla intr-un proces intens de redescoperire a potentialului sau turistic.

Pentru ca vei gasi la tot pasul atractii turistice in Belgrad, merita sa vizitezi orasul, mai ales ca este destul de aproape de tara noastra. Iata care sunt cele mai importante obiective turistice.

1. Cetatea Belgradului
Cetatea Belgradului
Cunoscuta sub numele Kalemegdan, Cetatea Belgradului a fost in trecut o importanta fortareata. In prezent gazduieste parcul central al orasului, in jurul caruia mai pot fi descoperite o serie de obiective turistice din Belgrad, importante si cunoscute.

Intemeiata in secolul al III-lea i.Hr, actuala Cetate a Belgradului era cunoscuta pe atunci sub denumirea Singidunum. Intemeietorul sau, un important lider al unui trib celtic, i-a cucerit pe tracii si dacii care locuiau in zona.

Totusi, fortareata a fost ravnita de majoritatea popoarelor antice, precum romanii, bulgarii, turcii sau ungurii. Apropo de acestia din urma, se pare ca in acele vremuri fortareata reprezenta granita dintre poporul sarb si ungar.

Intrarea principala in fortareata se facea prin Turnul lui Despot. In prezent intrarile se pot face pe oriunde, nemaiexistand portile impunatoare de altadata.

Mai mult decat atat, cetatea este in prezent o ruina a vechilor timpuri, insa o ruina extrem de vizitata, clasata pe primele locuri de vizitat in Belgrad.

2. Catedrala Sfantul Sava
Catedrala Sfantul Sava
Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Belgrad este Catedrala Sfantul Sava, care aduna anual din ce in ce mai multi turisti si pelerini.

Considerata cea mai mare biserica ortodoxa din lume, Catedrala Sfantul Sava este si cel mai important monument istoric si religios al Serbiei.

In trecut constructia nu era atat de impunatoare, fiind de fapt doar o bisericuta inchinata sfantului a carui nume il poarta.

De-a lungul timpului, biserica a trecut prin numeroase catastrofe, cele mai devastatoare fiind Primul si cel de-al Doilea Razboi Mondial. Acestea sunt motivele pentru care, desi constructia a inceput in 1895, a fost finalizata abia in 2004.

Catedrala Sfantul Sava are o inaltime de 70 de metri, la care se adauga cei 12 metri ai crucii de pe cupola.

Intreaga constructie se desfasoara pe o suprafata enorma si este dispusa pe trei nivele. Subsolul prezinta o cripta din sticla, unde se pastreaza ramasitele Sfantului Sava.

Trebuie mentionat ca, fiind cea mai mare catedrala ortodoxa din lume, are o capacitate de 10.000 de oameni si 800 de coristi.

3. Piata Republicii
Piata Republicii din Belgrad
Odata ajuns in Belgrad, nu poti rata Piata Republicii. Aceasta este o importanta atractie turistica a orasului, fiind de cele mai multe ori principalul punct de intalnire din oras.

Cand vorbesc despre Piata Republicii, localnicii ii mai spun „kod konja", adica „langa cal". Asta pentru ca se afla in apropierea statuii printului Mihailo Obrenovic al III-lea, care este surprins calare pe un cal.

Statuia a fost realizata in 1882 si este din bronz. Reprezinta un omagiu adus lui Mihailo Obrenovic al III-lea, care a devenit cunoscut pentru ca a scapat poporul sarb de sub dominatia turca.

Tot in Piata Republicii vei gasi un alt monument, numit Ceasul Mileniului. Acesta a fost montat in anul 2000, este realizat din sticla si otel. O utilitate aparte a acestuia este aceea ca prezinta conditiile meteo curente.

4. Muzeul National
Muzeul National din Belgrad
Muzeul National din Belgrad a fost construit in anul 1844 si se afla in Piata Republicii.

Considerat unul dintre cele mai importante monumente istorice din Peninsula Balcanica, Muzeul National este si unul dintre cele mai importante obiective turistice din Belgrad.

Iubitorii de istorie si cultura antica a poporului sarbesc pot vizita Muzeul National din Belgrad. Vor fi fascinati de capodoperele celor mai celebri artisti sarbi.

De asemenea, se vor putea delecta cu o colectie de arta italiana, una de arta franceza, care include 250 de picturi, dintre care 82 apartinandu-i renumitului Renoir. Nu lipsesc nici opere olandeze, japoneze, germane, ruse sau austriece.

Ca o concluzie a lucrarilor artistice regasite la Muzeul National din Belgrad, trebuie mentionat faptul ca acesta gazduieste peste 400.000 de articole. Un numar suficient de mare cat sa convinga turistii sa ii treaca pragul.

5. Vechiul Palat Regal
Vechiul Palat Regal din Belgrad
Construit in decurs de doar 2 ani, intre 1882-1884, Vechiul Palat Regal se numara printre cele mai importante obiective turistice din Belgrad.

Impunatorul palat a fost resedinta regala a dinastiei Obrenovic si la momentul constructiei s-a dorit a fi cel mai frumos palat dintre toate resedintele regale din toate tarile lumii.

Cele doua razboaie mondiale au adus mari avarii palatului, insa de fiecare data acesta a fost restaurant.

Interiorul palatului vrajeste turistii in continuare, amintind de serile in care, in imensa sala de bal, familia Obrenovic organiza petreceri si festivaluri.

Sala de bal se impune prin peretii galben-aurii, podea din lemn de mahon si tapiterii regale deosebite


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.