Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cresterea plantelor suculente
281 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Medinilla magnifica
973 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Azalee
168 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cultivarea florilor frumoase ale familiei Begonia
219 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum facem fertilizatorul cu cenusa pentru gradina
494 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se amenajaza o peluza perfecta de gazon
218 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coaja de banana -ingrasamant natural pentru orhidee
30 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cea mai frumoasa floare din lume.
374 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arborele calatorului (Ravenala madagascariensis)
1.358 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  25 idei pentru amenajare curte si gradina modern
54 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Cresterea Hydragea in apa, ideea perfecta

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.05.2023  Adauga la favorite 129 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Floarea de hidragea este ca are flori asexuate, culoarea florii este alba la inceput, apoi devine treptat albastru sau roz, in functie de pH-ul solului.
Cel mai bun moment pentru a planta hortensii

Hortensiile infloresc abundent din primavara pana in vara, asa ca cel mai bun moment pentru a planta hortensii este toamna, urmata de primavara devreme. Pentru ca, plantarea florilor in acest moment va oferi plantei suficient timp pentru a dezvolta radacini sanatoase inainte ca planta sa se concentreze pe nutrientii pentru a inflori.

Cel mai bun moment al zilei pentru a planta hortensii este dimineata devreme sau dupa-amiaza tarziu. Deoarece hortensiile sunt plante iubitoare de apa, daca sunt plantate in alt moment al zilei, este probabil ca planta sa piarda apa si sa moara.

Cel mai bun sol pentru hortensii

Hortensiile cresc bine in soluri bogate in materie organica. Desi hortensiile sunt plante iubitoare de apa, ele nu pot trai in conditii pline de apa. Prin urmare, trebuie acordata o atentie deosebita capacitatii de drenaj a solului. Solul imbibat, prost drenat poate provoca putrezirea radacinilor, iar in decurs de 1 pana la 2 saptamani exista o sansa mare ca planta sa fie umpluta.

Pentru a imbunatati calitatea solului, puteti amesteca compost organic cu pamant pentru a adauga substante nutritive in sol, pentru a ajuta plantele sa creasca rapid radacinile si sa infloreasca mai mari si mai frumos.
Aspersoare

Chiar de la numele sau – Hydra inseamna „apa", hortensia este foarte hidrofila. Prin urmare, cand vine vara, trebuie sa acordati o atentie deosebita sa nu lasati hortensia sa piarda apa, altfel planta se va ofili si slabi. Hortensia are radacini lungi, mari, puternice, asa ca daca arborele are suficienta apa, arborele este asigurat cu substante nutritive adecvate, ramurile si frunzele vor fi grase si proaspete.

Ar trebui sa udati planta in mod regulat, frunzele de hortensie adora sa fie stropite cu apa. Daca vremea este prea aspra, adaugati un strat de humus organic (frunze uscate, coji de oua...) in jurul bazei copacului pentru a limita evaporarea apei.

Desi hortensiile iubesc apa, prea multa apa poate face ca radacinile florilor sa devina pline de apa. Udarea trebuie facuta dimineata devreme si dupa-amiaza tarziu pentru a preveni ofilirea hortensiei in zilele caniculare.

Puneti copacul intr-un loc umbrit, fertilizati mugurii

Hortensia are o proprietate iubitoare de apa, asa ca daca vezi ca planta are frunze ofilite, ramuri cazute, pune planta intr-un loc umbrit. Pentru ca daca planta sta prea mult timp la soare, planta va pierde rapid apa.

Pentru ca planta sa produca multe flori mari, florile infloresc in sezonul potrivit, ar trebui sa fertilizati mugurii pentru copac. Ingrasamintele capabile sa stimuleze lastarii sunt ingrasamintele cu azot


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.