Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Carnati afumati de vita si porc Mangalita
113 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mancare de vinete cu pui, rosii, ardei si usturoi,
332 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mancare cu oase de vita si pui
222 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Carnati de Casa Traditionali [PORC + VITA ]
222 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ardei umpluti cu carne tocata si orez,
239 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mancare de linte cu pui.
626 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Carne de vita intr-un sos cremos
69 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nikujaga – mancare de cartofi cu carne
791 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sos din carne tocata
420 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pozole-supa mexicana
1.344 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Mancare de rosii cu carne de pui / porc / vita si usturo

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.06.2023  Adauga la favorite 134 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ingrediente: ~4 portii

• 1 kg de rosii bine coapte – pot fi mai moi
• 650 g carne de pui cu os, sau orice alta carne aveti
• O ceapa mare
• 3 linguri de ulei
• O jumatate de lingurita de zahar
• O lingurita cu varf de amidon
• 4 catei de usturoi
• Sare
• Piper negru proaspat rasnit
• Patrunjel pentru servit

Pregatim rosiile. Daca sunt coapte le veti putea decoji imediat, fara efort. Se toaca apoi pulpa cubulete. Lasati deoarte 2- 3 rosii care sunt mai ferme, tocati-le si pe ele cubulete , dar pastrati-le separat de celelalte.
Trecem apoi la carnea de pui, pe care va trebui sa o rumenim frumos pe toate partile, pentru ca asa va da mult mai mult gust mancarii noastre. Asadar luam o tigaie au o cratita si punem carnea la rumenit , adaugand putin ulei in prealabil sau daca aveti un airfryer, puneti carnea in el fara nimic altceva si gatiti la 195 de grade timp de aproximativ 25 minute.
Intre timp taiati si ceapa marunt, apoi intr-o alta tigaie, puneti-o la calit cu trei linguri de ulei. Adaugati cam jumatate de pahar de apa, si gatiti la foc foarte mic, amestecand des, pana cand lichidul se evapora si ceapa devine foarte moale, galbuie si incepe sa se caramelizeze. Asta va dura cam 20 de minute, repet gatita cu focul mic si va fi gata cam in acelasi timp cu carnea. Acest mod de calire va face ceapa dulce si gustoasa, si va conta mult la gustul final al mancarii, veti vedea. Insist sa faceti acest pas fara graba.
Peste ceapa punem rosiile moi taiate cubulete, inca o jumatate de pahar cu apa (daca veti inlocui apa cu supa de pui nu veti gresi deloc), adaugati si carnea frumos rumenita si lasati totul sa fiarba in jur de 10 minute cu focul mic spre mediu.
Pentru ca avem o cantitate mare de rosii si putina grasime, mancarea poate iesi acida la gust, asa ca cel mai indicat este sa temperam aceasta aciditate cu o jumatate de lingurita de zahar si o lingurita cu varf de amidon. Acesta in plus va si ingrosa putin sosul. Se dizolva aceste doua ingrediente intr-o lingura de apa, pana cand totul seamana cu laptele. Se adauga apoi in acest amestec un pic de sos fierbinte, se amesteca, si se toarna direct in mancare. Omogenizam totul. Apoi adaugam rosile acelea mai ferme taiate cubulete. De ce acum?
Pentru ca rosiile proaspete si rosiile gatite au gust diferit. Veti vedea ca sosul imbogatit la sfarsit cu ceva rosii proaspete este mai aromat si gustos. Incercati.
Lasati sa fiarba 2 minute, pana cand amidonul ingroasa un pic sosul (dar nu va astepatati ca mancarea sa se ingroase foarte tare, pentru ca am pus o cantitate mica de amidon).
Apoi la sfarsit potivim gustul de sare, piper negru prospat rasnit, si usturoi dat prin presa. Inchidem focul, ca usturoiul sa nu se gateasca complet, si sa pastreze o parte din iuteala. Amestecam si mancarea este gata.
Servim cald presarat cu patrunjel verde tocat si cu mamaliguta pripita! Cam asa trebuie sa arate mancarea de rosii la final, sa nu arate fainos, sa fie potrivit de groasa, si gustoasa: - dulce acrisoara, usor usturoiata si usor picanta de la piper!
Sa aveti pofta dragilor! Si nu uitati daca ati gasit valoare in acest videoclip, rasplatiti-l cu un like si luati in considerare sa va abonati, pentru ca urmeaza multe alte videoclipuri interesante! Numai bine!


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.