Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Rosii la borcan pentru iarna, in suc propriu, fara zahar
331 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sos de rosii pentru paste la borcan pentru iarna
1.440 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  „Rosii sub zapada"- Nu se strica timp de 12 luni!
18 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zarzavat la borcan pentru iarna
353 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castraveti pentru iarna -deliciosi
264 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rosii cu conopida la borcan,
280 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tocana de vinete la borcan pentru iarna |
235 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rosii pt paste, pizza, friptura, mancare
174 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Conservarea merelor pentru Iarna |
299 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Asa pastrezi bananele
246 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Rosii la borcan pentru iarna - 2 metode!

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.07.2023  Adauga la favorite 177 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
• Rosii
• Sare 10 g / kg

Pentru aceasta reteta puteti prelucra rosii mai moi si mai ieftine, dar care sa nu miroasa acru (semn ca au inceput sa se altereze).

Rosiile se spala, se indeparteaza cotoarele si partile tari si se taie in cubulete. Se pun intr-un castron, cantarit in prealabil.

Daca va grabiti, taiati rosiile felii mari si puneti-le in robotul de bucatarie. Prelucrati-le in pulseuri scurte, fara a pasa complet.

Dupa ce am terminat de tocat rosiile, cantarim totul si scadem greutatea castronului. Eu am obtinut 2.2 kg de rosii tocate la care am adaugat 22 g de sare obisnuita si am amestecat.

Sarea nu este absolut obligatorie, se poate face conserva si fara sare, dar rosiile vor tine mai bine daca o adaugam.

Distribuim rosiile in borcane sau sticle cu gura larga. Eu am aici 3 borcane de 700 ml. Recipientele trebuie sa fie bineinteles spalate si curate, dar nu este nevoie sa fie sterilizate in prealabil.

Infiletati bine capacele, care trebuie sa fie noi, spalate si uscate. Este important sa aveti capace bune, potrivite pentru sticlele si borcanele voastre. Capacul care nu infileteaza perfect va prinde aer iar conservele vor fermenta dupa o anumita perioada de timp.

Luati o oala mare, puneti un prosop pe fundul ei si puneti borcanele in ea. Umpleti cu apa pana la nivelul capacelor si puneti pe foc. Fierbeti 30 de minute din momentul in care apa a dat in fiert, apoi stingeti focul, puneti un capac si o patura peste oala si lasati asa sa se raceasca complet (6-12 ore).Apoi puteti pune in camara si pastra toata iarna.

Acesta este una dintre cele 3 conserve de rosii pe care le fac cel mai des. Mai fac suc concentrat de rosii dupa reteta bunicii Nina (aveti deja reteta e canal, las link la sfarsit si in primul comentariu) si mai pun rosii la congelator. Si pentru ca stiu ca sunt multe persoane care considera alimentele congelate de joasa calitate, trebuie sa precizez ca cel mai bun mod de a pastra legumele pentru iarna este in congelator, de preferat in pungi vidate.

Congelarea este cea mai buna metoda de conservare deoarece valoarea nutritionala a alimentelor este pastrata aproape intacta. Practic produsul congelat are acelasi continut de vitamine si minerale ca in stare proaspata. Vidarea pastreaza aroma perfect intacta, si prelungeste de 5 ori timpul de pastrare


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.