Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Clatite japoneze
2.656 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sufleu de creveti
2.875 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sufleu de cartofi de la Adygio Kitchen
1.767 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Clatite cu sos de ciocolata, ardei iute si nuci
1.318 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Clatite cu legume si carne-Ducan Faza a II_a
2.702 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Clatite frantuzesti
2.667 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Clatite - Reteta simpla, rapida si delicioasa
1.134 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Clatite diplomat
1.134 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Omleta sufleu
819 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sufleu de carne.Mancare facuta la aburi.
525 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Clatite sufleu japoneze

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.07.2023  Adauga la favorite 96 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ingrediente:

3 oua reci
1 albus rece
2 lingurite de otet de 9 grade
50 g zahar
Un plic de zahar vanilat
60 g amidon de porumb (nu se poate inlocui cu faina!!)
Putin lapte
Luam doua boluri incapatoare si separam cele trei oua. Trebuie sa avem grija ca ouale sa fie reci si sa nu scapam galbenus in albus.

Peste galbenusuri punem un praf de sare, si o lingura de lapte. Adaugam treptat amidonul de porumb si amestecam pana obtinem o pasta omogena. Daca pasta devine prea vartoasa mai punem cateva picaturi de lapte. Este foarte important sa nu adaugam mai multa umiditate decat trebuie pentru ca aluatul va iesi prea moale.

In castronul cu albusuri mai adaugam inca un albus (trebuie sa avem in total patru). Punem 2 lingurite de otet de 9 grade, care ne va ajuta sa obtinem o bezea mai stabila.

Spumam albusurile pana cand isi maresc volumul considerabil, apoi adaugam zaharul impreuna cu zaharul vanilat.

Primul secret al acestor clatite este sa nu oprim mixarea imediat ce am incorporat zaharul si bezeaua este inca destul de moale. Trebuie sa mixam inca doua trei minute pana cand simtim ca mixerul lucreaza mai greu. Bezeaua trebuie sa fie foarte consistenta. Orice forma ii dati trebuie sa ramana intepenita.

Luam o portie mica din albusurile batute si le punem peste galbenusuri. Amestecam energic pentru a face compozitia de galbenusuri mai moale.

Apoi adaugaminca o treime din bezea. O incorporam cu miscari prin invaluire, sau de sus in jos, ca la pandispan. Nu ne grabim, ca sa nu scoatem prea mult aer din albusuri. Adaugam o alta treime de spuma si procedam la fel pana o terminam.

Aluatul de clatite este gata. Vor iesi intre 6 si 8 clatite in functie de cat de mari le faceti.

Acum urmeaza coptul – care este partea cea mai dificila. Pentru gatirea clatitelor avem nevoie de o tigaie care neaparat trebuie sa fie antiaderenta si mai adanca. Pregatim un capac potrivit pentru ea o plasam pe foc mic (focul mic este cheia acestui preparat).

Dupa ce s-a incalzit vreo 2 minute, cu o lingura mare pentru inghetata, luam o portie buna de aluat si o punem in tigaie. Nu formam mai mult de 3 bucati de clatite pt ca ele isi vor mari volumul. Punem capacul deasupra si le lasam 3 minute.

Dupa 3 minute scoatem capacul si cu o lingura mai mica mai punem o portie de aluat deasupra. In acest fel construim clatite mai inalte. Daca punem de la inceput mai mult aluat, ele mai degraba se aplatizeaza. Dar nu este un pas obligatoriu. Puteti sa le lasati si asa.

Daca ochiul vostru de aragaz nu are o flacara suficient de mica, dupa 3 minute trebuie sa puneti in tigaie o lingurita de apa. Asta va mai cobori putin temperatura. Puneti capacul lasand o mica crapatura ca sa iasa aburii, si mai lasati 3 minute.

Intoarceti clatitele. Daca cumva observati ca nu sunt colorate pe prima fata, sau ca vi se lipesc de spatula atunci cand vreti sa le intoarceti, inseamana ca mai trebuie tinute. Mai puneti putina apa ca sa racoriti tigaia, puneti capacul cu o mica crapatura astfel incat sa iasa aburii si lasati inca 3 minute dupa care repetati trucul cu apa.

Clatitele trebuie sa stea la copt intre 12 si 15 min (eu le-am copt 15 minute). Stiti ca sunt facute dupa margini – cand le atingeti nu se mai lipeste aluat de mana si o scobitoare introdusa in centru iese curata.

Clatitele se servesc imediat cu fructe proaspete, frisca si sirop de capsuni.

Clatitele isi pierd din volum incet incet. Este normal , acesta este specificul lor, dar nu va faceti griji nu se vor aplatiza comlet.

Tineti minte cheia acestui preparat este focul extrem de mic si coacerea indelungata. Daca vreti sa preparati mai multe odata puteti sa incercati sa lucrati la doua tigai.

Pofta buna.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.