Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Top 10 cele mai periculoare creaturi de pe Pamant
2.703 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Animale salbatice din desert si jungla
946 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cinci creaturi din adincimile oceanului
1.049 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  De ce stranuta soparla ?
1.448 vizite - 0 comentarii
adaugat de bebe
 
  De ce lesina girafa ?
1.435 vizite - 0 comentarii
adaugat de bebe
 
  "Inginerul" Castor
1.387 vizite - 0 comentarii
adaugat de bebe
 
  Viata misteroasa a unui paianjen
1.436 vizite - 0 comentarii
adaugat de bebe
 
  De ce ciocanitoarea nu are dureri de cap ?
1.339 vizite - 0 comentarii
adaugat de bebe
 
  Animale salbatice haioase
2.327 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Ce sunete scot animalele salbatice?
8.432 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Mistere si creaturi salbatice

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.08.2023  Adauga la favorite 197 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
O padure care traieste din pesti, un urs alb care nu este un urs polar si lupi care se hranesc din ocean... Padurea tropicala Great Bear din Canada este o lume ciudata si curata, un pamant pe care timpul aproape l-a uitat.

Uimitoarea coasta de nord a Columbia Britanica, cu marile sale fiorduri care rivalizeaza cu cele din Norvegia, este habitatul a numeroase specii si scena coexistentei uimitoare a lupilor, corbilor, somonului, ursilor si a unei paduri tropicale mistice, ale caror vieti sunt impletite complicat...
Aceasta parte pitoreasca a pamantului este un ecosistem complex impletit, pe care oamenii de stiinta inca nu l-au inteles pe deplin. Dar productivitatea sa biologica uluitoare si apele invecinate au ajutat la conservarea unui adevarat miracol in aceasta padure tropicala temperata incomparabila: Ursul Spirit.
Legenda spune ca Raven - creatorul, a dat blana alba unuia din zece ursi negri, ca amintire a timpului in care pamantul era inca acoperit de gheata acum mai bine de 10.000 de ani. Pentru Tsimshianul nativ al comunitatii Gitga’at, Moksgm’ol, sau Ursul Spirit, simbolizeaza spiritul padurii tropicale. Dansurile si povestile lor ne vor ghida in cautarea misteriosului urs alb.
Cel mai bun mod de a explora si descoperi intreaga dimensiune a Padurii Pluviale Marelui Ursu este cu barca. Aceasta este ceea ce un grup de oameni de stiinta si experti decide sa faca. Marven Robinson, unul dintre descoperitorii locali din comunitatea Gitga’at si-a petrecut toata viata aici si cunoaste zona din jurul insulelor pe de rost. Cunoaste locurile secrete ale Ursilor Spirit, asa ca decide sa mearga. Ii urmam pe amandoi, grupul si Marven, pentru a obtine o perspectiva exclusiva din interior si din exterior. Cu ajutorul tehnologiei de mare viteza, camerelor subacvatice si a unei polecam, luam privitorul intr-o calatorie in lumea misterioasa a Ursului Spirit, dintr-o varietate de perspective diferite.

Cu doar aproximativ 400 pana la 1000 de animale in existenta, Spirit Bear este cea mai rara specie de urs de pe planeta noastra. Cu blana sa alba, seamana puternic cu un urs polar; dar fizicul si marimea lui definesc clar un urs negru mai mic. Spirit Bears sunt ursi negri albi unici. Ei impart insulele cu haite de lupi de coasta izolati aici inca din ultima epoca glaciara. Acesti lupi traiesc in largul oceanului, hranindu-se cu midii, balenele pe plaja sau alte mamifere marine. Ei sunt specializati in cea mai mare parte in prinderea somonului, care - oricat de ciudat ar suna - hraneste si intregul ecosistem de pe coasta de nord a Columbia Britanica. Solul stancos din regiunile de coasta este sarac, iar nutrientii sunt indepartati de ploaia neincetata.
Dar o data pe an, aceasta parte nealterata a lumii devine un adevarat paradis. Corbii, lupii si ursii asteapta cu nerabdare cursele de somon la sfarsitul verii, singura perioada a anului, cand se pot satura cu peste.
Acest timp este, de asemenea, sfarsitul si inceputul unui ciclu de viata unic: spre deosebire de semenii lor europeni, somonul din Pacific moare dupa depunerea icrelor. Aici, ei mor in numar mare, unii chiar inainte de a se reproduce, vanati de lupi si ursi. Ei duc pestii morti adanc in padure; astfel incat nutrientii valorosi sunt returnati copacilor si solului. Biomasa incredibila a somonului muribund sustine intregul lant trofic de-a lungul acestei coaste de padure tropicala.
Acest ciclu al vietii face ca ursii si lupii sa fie specii iconice din padurea tropicala Great Bear – singura padure, care traieste din pesti si dintr-un ecosistem fragil, care a supravietuit aproape neatins timp de zeci de mii de ani.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.