Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Gilda (SUA 1946) Romantic,Thriller
1.699 vizite - 0 comentarii
adaugat de fane
 
  Gilda (SUA 1946) Politist
87 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Toate mi se intampla mie (Italia 1980)
5.523 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bud Spencer - Toate mi se intampla mie (1980)
27.404 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Prietene pana la moarte (Italia 2013) Comedie
1.548 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Mantia si pumnalul (SUA 1946) de Fritz Lang
2.463 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Trezeste-te din somn (SUA 1946) Drama,Aventuri /
1.367 vizite - 0 comentarii
adaugat de vama
 
  Politist, adjectiv (Romania 2009) Drama /
700 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Doi ani langa catarg (SUA 1946) Aventuri,Drama
675 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
  Mannix - Intoace-te Rose (SUA 1968) Mister / 58 min
758 vizite - 0 comentarii
adaugat de lazar
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Gilda (SUA 1946) Politist

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.08.2023  Adauga la favorite 109 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.6
   
 
Gilda
Regia Charles Vidor

IMDb 7.6


Johnny Farrell, un american proaspat sosit in Buenos Aires , Argentina , castiga multi bani trisand la zaruri . El este salvat dintr-o tentativa de jaf de catre un complet strain, Ballin Mundson. Mundson ii spune despre un cazinou ilegal de inalta clasa, dar il avertizeaza sa nu triseze acolo. Farrell ii ignora sfatul, castiga la blackjack si este dus sa-l vada pe proprietarul cazinoului, care se dovedeste a fi Mundson. Farrell il convinge pe Mundson sa-l angajeze si in curand devine managerul de cazinou de incredere al lui Mundson.

Mundson se intoarce dintr-o calatorie si anunta ca are o noua sotie, Gilda, cu care s-a casatorit dupa ce a cunoscut-o doar de o zi. Johnny si Gilda se recunosc instantaneu, desi ambii neaga atunci cand Mundson ii intreaba. Mundson il desemneaza pe Farrell sa vegheze pe Gilda. Johnny si Gilda sunt mistuiti de ura unul fata de celalalt, iar ea se plimba cu barbatii la orice ora in eforturi din ce in ce mai flagrante de a-l infuria pe Johnny si, in schimb, el devine mai rautacios fata de ea.

Mundson este vizitat de doi mafioti germani . Organizatia lor a finantat un cartel de tungsten , totul fiind pus in numele lui Mundson pentru a ascunde legatura lor cu acesta. Ei au decis ca este sigur sa preia cartelul acum ca al Doilea Razboi Mondial s-a incheiat, dar Mundson refuza sa transfere proprietatea. Politia argentiniana este suspicioasa fata de germani si il desemneaza pe agentul Obregon sa incerce sa obtina informatii de la Farrell, dar el nu stie nimic despre acest aspect al operatiunilor lui Mundson. Germanii se intorc la cazinou in timpul unei sarbatori de carnaval, iar Mundson ajunge sa-l omoare pe unul dintre ei.

Farrell se grabeste sa o ia pe Gilda in siguranta. Singuri in casa lui Mundson, au o alta confruntare si dupa ce si-au declarat ura nemuritoare unul pentru celalalt, se saruta cu pasiune. Dupa ce au auzit usa din fata trantindu-se, isi dau seama ca Mundson a auzit si un Farrell, plin de vinovatie, il urmareste pana la un avion privat care asteapta. Avionul explodeaza in aer si se prabuseste in ocean. Mundson se parasuta spre siguranta. Farrell, nestiind acest lucru, ajunge la concluzia ca Mundson s-a sinucis.

Gilda isi mosteneste mosia. Farrell si ea se casatoresc imediat, dar nestiut de ea, Johnny se casatoreste cu ea pentru a o pedepsi pentru tradarea lui Mundson. El o abandoneaza, dar o are urmata zi si noapte de oamenii lui pentru a o chinui. Gilda incearca sa scape de casatoria torturata de mai multe ori, dar Farrell zadarniceste orice incercare.

Obregon confisca cazinoul si il informeaza pe Farrell ca Gilda nu i-a fost niciodata cu adevarat infidela lui Mundson sau lui, determinandu-l pe Farrell sa incerce sa se impace cu ea. In acel moment, Mundson reapare, dezvaluind ca si-a simulat sinuciderea. El incearca sa o omoare atat pe Gilda, cat si pe Farrell, dar barmanul unchiul Pio il injunghie mortal. Cand Obregon soseste, Johnny incearca sa-si asume vina pentru crima, dar Obregon subliniaza ca Mundson a fost deja declarat legal mort si refuza sa-l aresteze. Farrell ii da lui Obregon documente incriminatoare din seiful lui Mundson. Farrell si Gilda se impaca.
Distributia

Rita Hayworth ca Gilda Mundson
Glenn Ford ca Johnny Farrell
George Macready ca Ballin Mundson
Joseph Calleia ca detectivul Maurice Obregon
Steven Geray in rolul unchiului Pio
Joe Sawyer ca Casey
Gerald Mohr in rolul capitanului Delgado
Mark Roberts ca Gabe Evans
Ludwig Donath ca german
Don Douglas ca Thomas Langford
Lionel Royce ca german
George J. Lewis ca Huerta
Saul Martell ca Little Man (necreditat)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.