Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce lucrari facem la sfarsit de august
260 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lucrari de toamna in gradina
235 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce plantam toamna?
571 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce si cum semanam pentru gradina de toamna-iarna
203 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Taierea pomilor fructiferi toamna!
180 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantarea bulbilor de toamna
460 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantarea usturoiului toamna
299 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Brandusa de toamna
153 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se planteaza bulbii de anemone
357 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 legume care se planteaza toamna tarziu
244 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Stelutele de toamna

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.09.2023  Adauga la favorite 139 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Stelutele de toamna sunt perfecte pentru o gradina de toamna. Se numeste steluta de toamna, deoarece infloreste toamna si floarea are forma unei stelute. Planta are nevoie de udari din abundenta pe timpul verii, dar si de un sol bine drenat. Alte soiuri, precum Aster montanis, cresc si in flora spontana din tara noastra si pot fi plante ca flori decorative in gradina. O data semanata devine perena si poate fi inmultita atat prin seminte, cat si prin despartirea tufelor care se formeaza. Se prezinta sub forma numeroaselor varietati spontane sau cultivate, de talie pitica sau mai inalta, cu flori colorate uneori diferit, in functie de varietate.

Gen ce cuprinde peste 350 de specii, numai cateva din Europa si Asia, marea majoritatea venite din America de Nord, sunt plante erbacee. Cele mai multe vivace.
In cultura intalnim mai frecvent urmatoarele specii:
Aster alpinus, cu talie mica, cca 20-25 cm, venita dinmuntii Alpi si Pirinei, are capitulele florale terminale mari (cca 2,5-3 cm diametru), cu flori centrale tubuloase galbene si albastre pal cele marginale si frunze mari, paroase.
Aster amellus, din sudul Europei, este o planta pubescenta cu tulpinile erecte, ramificate spre varf, cu o inaltime de cca 30-60 cm. Frunzele superioare oblong lanceolate, cele inferioare oval-spatulate sau eliptice. Infloreste in august-septembrie. Florile albastre deschis, usor liliachii sunt dispuse in capitule reunite in corimb, cele centrale tubuloase, galbene, pe cele marginale ligulate.
Aster amplexicaulis, este de talie mai impunatoare (cca 1-1,20 cm inaltime) si tulpina foarte florifera, tufos ramificata este originara din America de Nord. Frunzele dintate, lungi, oval-oblonge, sunt amplexicaule. Infloreste in septembrie. Capitulele sunt dispuse intr-un mare corimb, florile cantrale fiind galbene, iar cele marginale violet-liliachii.
Aster novi-belgii, ale carei soiuri sunt cele mai frumoase, este venita din America de Nord. Planta glabra, cu tulpina dreapta, ramificata. Are talia inalta atingand cca 1 ½ m si infloreste foarte abundent in septembrie-octombrie, cu flori violete dispuse in raceme sau cimeraceme. Capitulele sunt mari, cu flori ligulate.
Aster novae-angliae. Planta originara din nordul Americii, infloreste in septembrie-octombrie si poate atinge inaltimea de 1 ½ m.
Inmultirea stelutelor se realizeaza usor prin divizarea tufelor batrane, toamna, dupa ce s-au trecut florile sau primavara, plantandu-se la distanta de 40-50 cm. Se mai inmultesc si prin seminte (puterea de germinatie a semintelor este de 1-2 ani). Semanatul se face primavara devreme (februarie-martie) in rasadnite reci, unde semintele rasar in 2-3 saptamani.
Putem planta asterul in orice fel de pamant de gradina expus la soare sau chiar la semiumbra.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.