Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Dragostea lui George Armstrong (1967) / Western/
3.974 vizite - 0 comentarii
adaugat de adisa
 
  Gunless (SUA 2010) Comedie,Western / 88 min
1.773 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Bariere rupte (SUA 2008) Western,Drama
2.625 vizite - 0 comentarii
adaugat de mica
 
  La granita legii (SUA 1993) Drama / 101 min
2.631 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
  Chemarea inimii (SUA 1998) Western,Drama
3.453 vizite - 0 comentarii
adaugat de alin
 
  Geronimo (SUA 1962) - Western
3.983 vizite - 0 comentarii
adaugat de lazar
 
  Cutezanta eterna a iubirii (SUA 2011) Western 88 min
5.539 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Dreptate muta (SUA 1993) Western cu Alan Bates
905 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Balada lui Lucy Whipple (SUA 2001) Western
53 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pasajul desert-(SUA 1952) Western 62 min
236 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Balada lui micul Jo (SUA 1993)Western 121 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.09.2023  Adauga la favorite 85 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.7
   
 
The Ballad of Little Jo
Regia Maggie Greenwald
IMDB 6.7


Josephine Monaghan este o tanara femeie din societate care este sedusa de fotograful portret al familiei sale si, ca urmare, naste un copil nelegitim. Este expulzata din familie si acasa in dizgratie si, fara alte resurse, isi lasa fiul nou-nascut sub grija surorii ei si se indreapta spre Vest.

Pe drum, Josephine descopera ca optiunile ei sunt foarte limitate. Fiind o femeie singura care calatoreste singura, este privita cu suspiciune sau ca o prada sexuala pentru orice barbat. Ea ajuta un vanzator ambulant care ulterior incearca sa-si vanda serviciile de curva unor straini trecatori. Vazand-o ca fiind singura ei protectie, Josephine isi face cicatrici si incepe sa se imbrace ca barbat - devenind astfel „Jo".

Intr-o tabara miniera din Ruby City, ea il intalneste pe Percy care o ia sub aripa lui. Percy o recomanda pe Jo pentru un loc de munca la grajd si o invata cum sa supravietuiasca la frontiera. Dar Percy ingrijeste o suspiciune profunda fata de femei, pe care o demonstreaza mai tarziu taind fata unei prostituate care refuza sa-i faca sex oral.

Jo nu se mai simte in siguranta cu Percy sau cu secretul ei, asa ca accepta o slujba la pastorirea de oi si se indreapta spre munti. Dupa ce s-a intors in primavara, Percy ii da lui Jo o scrisoare pentru ea pe care a primit-o cu luni in urma. Scrisoarea este de la sora lui Jo si, dupa ce Percy a deschis-o, acum stie ca este o ea. El este furios ca a fost facut prost de o femeie si „o curva la asta", referindu-se la mentionarea fiului ei in scrisoare. El o ataca si incearca sa o violeze pe Jo, dar ea isi scoate arma si il supune. In mare parte ostracizat de oamenii orasului de la incidentul cu prostituata, Percy ii promite lui Jo ca nu ii va impartasi secretul daca ea ii finanteaza calatoria in afara teritoriului. Ea este de acord, desi ii jura ca il va gasi si il va ucide daca isi rupe tacerea.

Timp de cinci ani, ea lucreaza ca cioban, infruntand singura iernile mortale, spre ingrijorarea angajatorului ei, Frank Badger (Hopkins), caruia ii place „tanarul" pe care il poreclit „Little Jo". Cand Jo are destui bani economisiti, renunta la Badger si isi cumpara propria gospodarie.

Desi este adesea privita ca „peculiara", Jo este in mod clar educata si castiga respectul oamenilor din Ruby City si din teritoriul inconjurator. O fata locala, Mary, are ochii pe Jo. Orbi la adevar, majoritatea spera ca cei doi vor face curte. Cu toate acestea, Mary ajunge sa se casatoreasca cu varul ei, Lucas Brown, la scurt timp dupa ce Jo se intoarce din prima ei iarna ca pastor de oi.

Intr-o zi in oras, Jo da peste o multime pe cale sa linseze un muncitor chinez pentru ca a incercat sa „ne ia slujbele". Jo intervine, iar Badger insista ca „ chinamanul ", Tinman Wong, sa mearga sa locuiasca cu Jo pentru a ajuta la gospodarie.

Tinman o insoteste pe Jo la gospodarie si asuma sarcinile de bucatar si menajera. Desi pare lent la minte, Jo nu este fericita ca i se impune company si se teme ca va descoperi ca nu este barbat. Ea pastreaza cat mai multa distanta. Dar Tinman descopera cu usurinta adevarul despre Jo si, facand lucru, dezvaluie ca este mult mai inteligent decat a pretins ca este - si el s-a mascarat pentru propria lui siguranta. Jo si lasa garda cei doi incep o poveste de dragoste.

O cearta incepe sa se produca intre pastorii de oi si crescatorii de vite care se muta in teritoriu. Western Cattle Company vrea sa cumpere tot terenul din zona si omoara pe oricine nu se conformeaza. Unul cate unul, pastorii de oi cedeaza sau sunt ucisi de oameni inarmati mascati. Jo a fost martora la crimele brutale ale prea multor prieteni ai ei, iar violenta care va fi necesar pentru a castiga acest tip de lupta impotriva naturii ei blande. Aceasta este o calitate masculina care depaseste capacitatea ei de a „intampina", asa ca Jo imbraca inca o data sau rochie intr-un efort slab de a reveni intr-un rol mai traditional feminin. Tinman sustine ca va fi imposibil pentru ea sa se intoarca sa fie femeia societatii, indemnand-o sa pastreze gospodaria si sa se opuna vitelor la alegerile viitoare. Jo nu este influentata,

Tinman se imbolnaveste, iar Jo o cheama pe sotia lui Badger, care practica medicina populara, sa-l ingrijeasca. Bursucul vine si este furios cand Gray soseste cu sotia lui, astfel incat sa poata semna ultimele acte pentru vanzarea gospodariei. Simtindu-se tradat de Jo pentru ca a ajutat compania de vite sa „ma stranga", Badger o loveste pe Jo, proclamand: „Doamne, baiete! Am crezut ca ai ajunge la ceva".

In timp ce Gray pregateste hartiile inauntru, Jo urmareste sotia care, prin geamul deformat, aminteste vizual de Jo cand era o femeie a societatii. Intr-o clipa, Jo se razgandeste si refuza sa-i vanda lui Grey, care pleaca dezgustat emitand mai putin de amenintari voalate.

Tinman isi revine, iar in ziua alegerilor, Badger si Jo calatoresc la Ruby City, dar sunt intampinati de cativa dintre oamenii inarmati mascati ai lui Grey. Bursucul impusca unul dintre barbati inarmati, dar este ranit, asa ca depinde de Jo sa termine lupta. Ea ii ucide pe cei doi barbati ramasi, dar durerea actului uciderii este clar indicata pe fata ei.

Intriga trece la multi ani mai tarziu, dupa ce Tinman Wong a murit. Jo se prabuseste in timp ce aduce apa, iar Badger o gaseste in pat, aproape de moarte. O duce cu caruta lui la doctorul Ruby City, dar ea este moarta inainte sa soseasca ei. In timp ce Badger cumpara reprize de bauturi din salon in memoria lui Mica Jo, funeralul se grabeste cu descoperirea sa socanta – Mica Jo era o femeie. Batranii orasului se grabesc inapoi la pompe funebre pentru a inspecta. Toti stau in jurul mesei de pregatire socati, cu exceptia doamnei Addie (Cathy Haase), proprietara salonului, care rade si rade.

Bursucul este furios de tradarea prietenului sau si pentru ca Jo „a facut un prost din mine". El se intoarce la gospodaria ei si, in timp ce sfasie locul de furie, da peste scrisoarea surorii ei si o poza cu ea cum a trait ca femeie. In oras, oamenii leaga cadavrul lui Jo de calul ei pentru o fotografie.

Poza finala este a povestirii din ziar cu fotografiile inainte si dupa si titlul „Rancher Jo Was a Woman".

Distribuie
Suzy Amis ca Josephine "Jo" Monaghan
Bo Hopkins ca Frank Badger
Ian McKellen ca Percy Corcoran
David Chung ca Tinman Wong
Heather Graham ca Mary Addie
Rene Auberjonois ca Streight Hollander
Carrie Snodgress ca Ruth Badger
Anthony Heald ca Henry Gray
Melissa Leo ca Beatrice Gray
Sam Robards ca Jasper Hill
Olinda Turturro ca Elvira
Jeffrey Andrews ca Sam
Cathy Haase in rolul doamnei Addie
Peadair S. Addie Sr. ca domnul Addie
Ruth Maleczech ca negustor
Irina V. Passmoore ca mama rusa
Michael Ruud ca tata rus
Sasha Pasmur ca Nick (14 ani)
David Ruben Plowman ca Nick (9 ani)
Rusty Pegar in rolul Duce Billy
Jenny Lynch ca Helen Monaghan
Vince O'Neil ca Amos Monaghan
Dennis McNiven ca PD Smith the Mortician
Barbara Jean Marsh in rolul doamnei Dupree spalatoria
Robert Erickson ca Jack Wilkins


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.