Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Efectul canar – „Omoara indianul, salveaza omul"
1.002 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Efectul canar – „Omoara indianul, salveaza omul"
575 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Efectul de Piramida.
237 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ochi de tigru
1.309 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Japonia colorata
742 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Savantii romani au cercetat efectul de Piramida
193 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Savantii romani au cercetat Efectul de Piramida.
139 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Savantii romani au cercetat Efectul de piramida.
118 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Efectul umbrei: De ce oamenii buni fac lucruri rele?
335 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Razboiul japonez in culori
498 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Efectul Hutchison

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.01.2024  Adauga la favorite 109 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ati auzit de „Efectul Hutchison"? Totul a inceput la sfarsitul anilor 1970, cand John Hutchison si-a infiintat un laborator in Vancouver (Canada), in care a inceput sa reproduca lucrarile executate de inventatorul Nikola Tesla. In studiul lui Hutchison, au fost folosite aparate precum generatoarele electrostatice alaturi de bobine Tesla, ceea ce a dus la descoperirea unei game de fenomene fizice neobisnuite. In apropierea echipamentului sau, el a pretins ca a observat obiecte grele care levitau ajungand spre tavan, metale contorsionandu-se ciudat in forme ciudate, care semanau cu jeleul si diferite materiale fuzionand impreuna – rezultand ceea ce cunoastem acum ca „Efectul Hutchison".

Multe din efectele observate incalca complet legile fizice fundamentale, ca de exemplu fuzionarea metalului cu lemnul! Sau incalzirea/racirea ciudata observata pentru anumite obiecte. Hutchison a atribuit aceste efecte tocmai energiei punctului zero teoretizata de fizica cuantica, alaturi de undele electromagnetice longitudinale postulate de Tesla. Totusi, comunitatea stiintifica a ramas sceptica, din cauza incapacitatii de a replica efectul in timpul experimentelor controlate.

Totodata, John Hutchison a primit multe critici din cauza lipsei sale de educatie si documentare stiintifica formala, combinata cu teatralitatea demonstratiilor sale, ceea ce i-a determinat pe sceptici sa puna la indoiala legitimitatea lor. Hutchison, pe de alta parte, nu s-a identificat ca un om de stiinta, ci ca un experimentator care si-a propus sa vada modul in care diferitele energii interactioneaza fara nicio teorie limitativa. El a recunoscut ca aceste efecte nu s-au intamplat nici in functie de predictibilitate, nici de control, ci le-a vazut ca o dovada a autenticitatii lor.

Efectul Hutchison subliniaza importanta „stiintei marginale" in provocarea normelor traditionale, ca sursa de inspiratie pentru descoperiri inovatoare viitoare. „Stiinta marginala" joaca un rol ambiguu: adesea nu merge nicaieri, dar o zona in care normele sunt contestate si nu este intotdeauna negativa.

La cateva decenii dupa aparitia sa, Efectul Hutchison ii fascineaza inca pe sceptici si curiosi deopotriva; este considerata de unii ca dovezi ale stiintelor fizice neexplorate, iar de altii ca un alt exemplu de interpretare gresita in lumea de astazi a complexitatii stiintei si tehnologiei. In epoca de astazi, care apreciaza rationalitatea si rationamentul bazat pe dovezi, anomalii precum Efectul Hutchison provoaca discutii interesante despre cum apar descoperirile stiintifice. Ar trebui sa luam in considerare conceptele care contesta principiile stiintifice consacrate


sursa

https://www.lovendal.ro/


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.