Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum recunosti dependenta de alcool
553 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Consumul de alcool la diabetic
967 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Consumul de alcool la diabetici
834 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alcoolismul
1.116 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alcoolul: Dusmanul ascuns al corpului si Cceierului
157 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre dependenta de internet la adolescenti. partea I
872 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tinctura de laptuci (salata verde)
742 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Extract de stevie te ajuta sa te lasi de fumat
1.587 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SANATATEA CREIERULUI, DEPENDENTA DE ODIHNA
108 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dependenta de medicamente
25 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Dependenta de alcool

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.02.2024  Adauga la favorite 30 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ce este dependenta de alcool?
Elementul esential al dependentei de orice substanta il constiutie un grup de simptome cognitive, comportamentale si fiziologice indicand ca individul continua uzul substantei in ciuda aparitiei unor probleme importante in legatura cu substanta. Exista un pattern de autoadministrare repetata care duce de regula la toleranta, abstinenta si la un comportament de luare compulsiva a drogului. Dorinta ardenta este posibil sa fie experimentata de cei mai multi indivizi cu dependenta de o substanta, daca nu chiar de toti.
Care sunt efectele consumului de alcool?
Alcoolismul are nenumarate efecte atat asupra persoanei in cauza cat si asupra celor din jur, si vorbim de efecte ce tin de sfera psihologica dar si de efecte fizice. Abuzul de alcool este cauza celor mai multe accidentari, inclusiv accidentele de masina, de pilda. O treime din accidentele mortale sunt legate de consumul de alcool, fara a mai numara miile de raniti rezultati in fiecare an.
Intrucat suntem diferiti, avem feluri diferite de a bea. Abuzul si dependenta de alcool sufera modificari de la unul la celalalt functie de de frecventa si cantitatea care se bea, de motivatia consumului si de perioada de pauza dintre perioadele de consum.

Profesorul E. M. Jellinek, in 1960, a studiat comportamentul de consum al alcoolicilor si a descris cinci tipuri de bautori:
1. Bautorii de tip ALFA - Motivul principal al consumului: relaxare, destresare, evadarea din stari de dispozitie neplacute. Acestia consuma alcool pentru a se usura, incercand sa-si rezolve prin aceasta deferite probleme. In aceasta forma inca exista control asupra consumului de alcool dar progresiv se poate instala dependenta. Exemple: consumul unui paharel inainte de dans, inaintea unei intalniri importante, seara acasa in fata televizorului, etc.
2. Bautorii de tip BETA - Motivul principal al consumului: obisnuinta de a asocia orice situatie/eveniment cu consumul de alcool. Acestia consuma frecvent alcool, cu diferite ocazii, fara a fi inca instalata dependenta. Totusi pot aparea anumite acuze legate de complicatii organice datorate abuzului de alcool (boli de ficat, de stomac, etc.) Exemple: consuma alcool la nunti, botezuri, petreceri, sarbatori, aniversari, etc.
3. Bautorii de tip GAMA - Motivul principal al consumului: nevoia psihica si fizica de consum, in lipsa consumului apar stari psihice si fizice neplacute (depresie, iritabilitate, nervozitate, melancolie, agresivitate, agitatie psiho-motorie, dureri si indispozitii fizice). Acestia sunt dependenti de alcool in primul rand psihic, dar si fizic. Nu mai pot controla cantitatea de alcool consumata (dupa primele pahare isi pierd masura, consuma in continuare, apare starea de ebrietate). Exemple: consuma pe parcursul unei zile cu diferite ocazii, mai ales dimineata pentru inlaturarea simptomelor neplacute (tremurul mainilor, greutatea vorbiri, pierdera echilibrului) si seara pentru a putea avea un somn cat de cat confortabil.
4. Bautorii de tip DELTA - Motivul principal al consumului: nevoia fizica de a consuma alcool, obisnuinta. Acestia sunt dependenti de alcool in primul rand fizic. Pot pastra o perioada mai lunga controlul asupra cantitatii de alcool consumata (nu se imbata tare, dar nici nu pot renunta). De pilda: obiceiul zilnic, ca dupa serviciu, cu colegii sa bea 2 beri la barul din cartier.
5. Bautorii de tip EPSILON (periodici) - Motivul principal al consumului: decopensare, lipsa capacitatii de a mentine un echilibru, stare de epuizare sau de depasire a resurselor functionale fizice si psihice. Acestia sunt dependenti de alcool consumand necontrolat timp de cateva zile, avand, insa si perioade mai lungi fara consum abuziv. Ca lungime de timp pauzele dintre episoadele de consum pot varia intre cateva saptamani pana la 5-6 luni de zile. Exemplu: dupa o pauza de 6 luni de zile, de revelion se incepe consumul si tine 1-2 saptamani, persoana fiind aproape permanent in stare de ebrietate.
Se considera ca tratamentul subiectilor care abuzeaza de alcool este dificil, deoarece consumul prelungit al acestuia conduce la dereglari ale sistemului nervos central, consecintele facandu-se simtite atat la nivelul procesarii informatiei, cat si in planul echilibrului emotional. Netratate, aceste efecte conduc la cresterea abuziva si compulsiva a consumului care afecteaza toate sectoarele vietii psihice si devine unica strategie de a face fata tulburarilor emotionale si situatiilor stresante specifice vietii cotidiene.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.