Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum scapam de purici
404 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cojile de banana decontamineaza apa de metale grele
925 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pana acum ai decojit banana gresit
1.783 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  Gustari sanatoase
1.089 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 trucuri pentru a avea calcaie fine
310 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 trucuri in gradina la indemana oricui
891 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum iti faci manechiura
1.394 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se pastreaza bananele proaspete mai mult timp?
342 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Apa de mare
1.018 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rehidratarea fructelor
242 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Hidratati-va calcaiele cu banane!

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.02.2024  Adauga la favorite 42 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Indiferent de anotimpul in care ne aflam, este important sa va ingrijiti calcaiele de-a lungul intregului an. Acestea au tendinta de a se usca si de a crapa foarte tare in perioada rece. Iata cateva leacuri simple care va pot fi de mare ajutor pentru a avea calcaie frumoase.
Piatra ponce este de ajutor
Pentru a avea calcaie hidratate, dupa o baie calda si o curatare adecvata a calcaielor cu ajutorul pietrei ponce, aplicati orice ulei vegetal hidrogenat (margarina, sosurile imbuteliate pentru salate, uleiuri de gatit, ulei vegetal de masline, de migdale dulci sau de germeni de grau, presat la rece) si masati calcaiele. Acoperiti picioarele cu sosete groase si lasati sa actioneze pana dimineata.
Ulei de parafina cu vitamina A
Amestecati 100 g ulei de parafina cu o fiola de vitamina A, apoi aplicati pe calcaie. Se pun deasupra sosete de bumbac si se lasa peste noapte.
Exfoliere cu zahar si sare de mare
Un alt remediu naturist este sa va inmuiati calcaiele in putina apa calduta in care ati adaugat putin ulei de masline. Dupa cinci minute, exfoliati-le usor cu un scrub natural. Va puteti face chiar acasa unul, amestecand sare de mare sau zahar, tarate, malai, orz si orez, zdrobite, cu ulei de masline si putina miere.
Revigorare cu scrub de portocale
Acest scrub are efecte revigorante si aveti nevoie de doua portocale, o cana cu ulei vegetal si o cana cu sare de mare. Se amesteca uleiul cu sarea de mare si se taie portocalele felii rotunde. Scufundati felia de portocala in amestecul de ulei si sare de mare si masati cu putere calcaiele zece minute. Indepartati apoi cu apa calduta. Astfel, veti beneficia de o curatare profunda, revigorare si catifelare a calcaielor.
Bai cu zeama de lamaie
Un alt truc este sa luati o banana coapta, sa o pasati si sa o aplicati cel putin zece minute pe pielea ingrosata. Substantele nutritive pe care le contine banana ajuta la exfolierea si la inmuierea pielii. Lasati sa actioneze timp de zece minute. Apoi indepartati cu apa calduta. Un tratament eficient este sa tineti picioarele in zeama de lamaie timp de 20 minute. Urmati acest tratament saptamanal.
Curatare cu apa calda si otet
Un regim zilnic de curatare si hidratare este cel mai bun tratament pentru a preveni uscarea si craparea calcaielor. La sfarsitul zilei, tineti picioarele in apa calda cu sapun si o cana cu otet timp de 15 minute. Clatiti cu apa si tamponati-le cu un prosop pana se usuca. Apoi amestecati o lingurita cu vaselina cu zeama unei lamai si masati calcaiele cu aceasta compozitie pana este absorbita. Puteti efectua acest tratament zilnic. Pentru calcaie catifelate, aplicati regulat o mixtura din glicerina si apa de trandafiri.
Piure din avocado, extrem de eficient
Uleiul de avocado este si el extrem de eficient, mai ales pentru proprietatile sale calmante si revigorante. Daca nu gasiti ulei de avocado, puteti face un piure din pulpa unui fruct proaspat, piure pe care sa il aplicati pe calcaie si sa il lasati sa actioneze timp de 20 de minute. Indepartati apoi cu apa calduta.
Aplicatii cu lapte si miere
O data pe saptamana va puteti rasfata calcaiele cu un tratament natural foarte eficient - baia in lapte. Dupa 10-15 minute de stat cu picioarele in lapte, aplicati pe calcaie putina miere si lasati-o sa actioneze o jumatate de ora.
Atentie si la alimentatie!
Uscarea si craparea calcaielor pot fi cauzate adesea si de o deficienta de vitamine, minerale, zinc si acizi grasi Omega 3. Este foarte important sa mariti consumul de calciu, fier, zinc si acizi grasi Omega 3. Iata alimentele care va pot ajuta in tratarea acestei probleme. Vitamine (in special vitamina E) luati din uleiuri vegetale, legume verzi, cereale, germeni de grau, produse din cereale integrale si alune sau nuci. Calciu gasiti in lapte, branza, iaurt, lapte de soia, apa minerala, inghetata, peste slab, sucuri, cereale, broccoli. Fier este in carnea de pasare si peste, cereale, oua, legume si fasole boabe. Zinc gasiti in stridii, pasare, crab, fasole, iaurt, orez brun si spaghete. Acizi grasi Omega 3 se afla in peste de apa rece, seminte de in si ulei din seminte de in.
Pont! Iarna, in cizme, purtati doar sosete din bumbac, pe care trebuie sa le schimbati in fiecare zi.
• Pentru a intensifica si a imbunatati circulatia venoasa, alternati apa calda cu cea rece asupra picioarelor


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.