Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Charles Edouard Delort
1.242 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jean-Francois Millet
972 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jean Giraud
399 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jean-Pierre Augier
1.345 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jean-Edouard Vuillard
1.424 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jean Gabriel Domergue
553 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Epoca de aur a Renasterii - Camerele lui Rafael (EP 2/5)
41 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Moment coregrafic -Cornel Patrichi si Alexandru Bocanet
1.406 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Cele 12 luni ala Ducelui de Berry
2.496 vizite - 0 comentarii
adaugat de pele
 
  Scoala de la Barbizon
1.626 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Jean Leon Gerome

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.02.2024  Adauga la favorite 59 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
O privire asupra vietii si operelor unui artist de pionier


Jean-Leon Gerome sa nascut la Vesoul,Haute-Saone. Aici Gerome a primit prima instruire in desen in timpul tineretii sale la scoala. A fost instruit de artist si profesorul local Claude-Basile Cariage, sub care a produs lucrari de o calitate suficienta pentru a merita o tutela mai buna. [2] In 1840 a fost trimis la Paris la varsta de 16 ani, unde a studiat sub Paul Delaroche, pe care la insotit mai tarziu in Italia in 1843. A vizitat Florenta, Roma ,Vaticanul si Pompeii. La intoarcerea la Paris in 1844, ca multi studenti din Delaroche, sa alaturat atelierului lui Charles Gleyre si a studiat acolo pentru o scurta durata. Apoi a urmat Ecole des Beaux-Arts. In 1846, a incercat sa participe la prestigiosul Prix de Rome, dar a esuat in etapa finala, deoarece desenul lui era inadecvat. [3]


Lupta de cocosi, 1846, Musee d'Orsay
Picture sa The Cock Fight(1846) este un exercitiu academic care infatiseaza un tanar nud si o tanara drapata foarte subtire cu doi cocosi de lupta, cu Golful Napoli in fundal. A trimis acest tablou la Salonul de la Paris dinn 1847, unde a castigat o medalie de clasa a treia. Aceasta lucrare a fost vazuta ca simbolul miscarii neo-greca care sa format din studioul lui Gleyre (inclusiv Henri-Pierre Picousi Jean-Louis Hamon) si a fost sustinuta de influentul critic francez Theophile Gautier, a recenzie a facut Gerome celebru si-a lansat efectiv cariera.

Gerome si-a abandonat visul de a castiga Prix de Rome si a profitat de succesul sau brusc. Picturile sale Fecioara, Pruncul Iisus si Sfantul Ioan si Anacreon, Bacchus si Eros au primit o medalie de clasa a doua la Salonul de la Paris in 1848. In 1849, el a produs picturile Michelangelo (numite si In atelierul lui ) si Portretul unui doamne
In 1851, a decorat o vaza oferita mai tarziu lui Napoleon al III-lea al Frantei Printului Albert, care acum face parte din Colectia Regala de la Palatul St. James, Londra. A expus Interiorul grecesc , Suvenir d'Italie , Bacchus si Love, Drunk in 1851; Paestum in 1852; si O idila in 1853.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.