Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Lugoj, Florenta Banatului. Episodul 2.
65 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Astronomie - Odiseea interstelara
211 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caucazul Mare - Intre Europa si Asia
142 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Florenta si Familia Medici - Secretele orasului
1.721 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Natura 2000 in Romania - bioregiunea Continentala
1.101 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Celtii Episodul 3 - Sacred Groves -
202 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mafia - Nasii documentar episodul 4
333 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Celtii -Episodul 1 - La inceput
164 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Satul cu o limba secreta si satul cu 7 oameni
148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Odiseea deportarii episodul 2
724 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Lugoj, "Florenta Banatului". Episodul 1: Europa e aici

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.02.2024  Adauga la favorite 56 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Lugojul, stravechea asezare de pe malurile Timisului, a ramas in timp o oaza de liniste, lumina si demnitate. Numita de savantul Nicolae Iorga „Florenta Banatului", tocmai pentru armonia si stralucirea sa, orasul a devenit in timp pilda unei convietuiri pline de intelegere si fratesti apropieri intre oameni de diverse nationalitati si confesiuni. Astfel, cunoscut ca o adevarata capitala spirituala romaneasca din Banat, Lugojul s-a afirmat si prin largi deschideri europene.
Parte a evenimentului organizat in cadrul proiectului „Lugoj – Valori si caractere in inima Europei“, proiect finantat din bugetul local al Municipiului Lugoj, filmul nostru, proiectat in trei episoade, isi propune sa reliefeze particularitatile urbei de pe Timis, urmarind istoria, constructiile spirituale si materiale, dar si atmosfera si perspectivele oamenilor de aici.
Cetateni de nationalitati si confesiuni diferite isi intersecteaza zilnic destinele, muncesc alaturi, se sprijina reciproc spre prosperitatea colectivitatii lor. Intre acestia, numerosi au devenit adevarate repere de profesionalism, nume celebre care au dus in departari renumele Romaniei. Familia Brediceanu, ai carei membrii, tribunul Coriolan Brediceanu si fiii sai, Tiberiu si Caius Brediceanu, s-au afirmat in plan politic, social, cultural, alaturi de ei Mihai Brediceanu, Filaret Barbu, Gelu Barbu, tenorul de faima mondiala Traian Grosavescu, compozitorul Ion Vidu. Nume precum Bela Lugosi, inconstestabilul star de la Hollywood, sculptorul Ingo Glass, compozitorul Gyorgy Kurtag, Georges Devereux, fondatorul etnoanalizei si a etnopsihiatriei precum si multi altii au adus glorie Lugojului. Acestor adevarate legende li se alatura ilustre figuri contemporane, care dau vigoare imaginii orasului.
„Lugoj – Florenta Banatului", un film despre Lugojul de ieri, astazi si maine, in alb-negru si culoare, despre visare si viata de zi cu zi a oamenilor harnici dintr-un oras care isi merita renumele.
Premiera a avut loc la Teatrul „Traian Grozavescu" din Lugoj in data de 14 decembrie 2022, ora 19,00. Filmul dureaza 45 de minute si este semnat de regizorul Vasile Bogdan si directorul de imagine Gratian Galdau. Multumim tuturor celor intervievati pentru amabilitatea de a fi parte a acestui proiect, Teatrului Municipal „Traian Grozavescu", si Primariei Lugoj care a facut posibil demersul nostru.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.