Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Refugiul ( SUA 2001 ( Drama biografica ,istoric 180 min
609 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Rut (SUA 1960) Actiune 126 min Sub rom
544 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Rut (SUA 1960) Subtitrat Romana / 126 min
2.016 vizite - 0 comentarii
adaugat de mogul
 
  Arca lui Noe (SUA 1999) Istoric / 83 min / Part 2
16.625 vizite - 0 comentarii
adaugat de laura
 
  Povestea vietii lui Mariah Carey (SUA 2001) / 104 min
2.648 vizite - 0 comentarii
adaugat de elvira
 
  O afacere criminala povestea lui Carolyn Warmus SUA
399 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Procesele lui Oscar Wilde (UK 1960 Drama,Istoric 129 min
654 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Printul intunecat: adevarata poveste a lui Dracula (SUA
452 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Speak Easily (SUA 1932) Comedie cu Buster Keaton 80 min
1.665 vizite - 0 comentarii
adaugat de livia
 
  Sinuhe Egipteanul (SUA 1954) Drama,Istoric / 102 min
11.195 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Povestea lui Ruth (SUA 1960)Istoric 132 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.04.2024  Adauga la favorite 31 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.6
   
 
The Story of Ruth Stuart
IMDb 6.6
Regia Henry Koster


La aproximativ 8 ani,Rutheste vanduta de tatal ei, ca fiind cea mai puternica si frumoasa fiica a sa, unui preot din Chemosh, pentru a fi instruita in slujba zeitatiimoabite. Luni mai tarziu, considera ca mai atractiva si fara pata candidata, Ruth este selectata dintr-o serie de copii preotese aflate in pregatirea pentru a fi.sacrificatein timpul ritualului anual lui Chemosh. De indata ce este selectata, o pata mare apare pe bratul lui Ruth si este considerata nepotrivita. Un alt copil este sacrificat in locul ei.

Ani mai tarziu, Rut este o preoteasa favorita, care slujeste ca invatatoare spirituala a unei tinere moabite, Tebah, fiind pregatita pentru jertfa din acel an pentru Chemos. Nemultumita de coroana rituala creata pentru Tebah, marea preoteasa Eleilat, impreuna cu Ruth, il instruiesc pe Mahlon, un artizandin Iudeea, sa reinnoiasca coroana cu bijuterii si sclipici. Mahlon ii da coroana lui Ruth la templu, iar el incepe sa o intrebe despre existenta lui Chemosh. Ruth incepe sa-si bata joc de „zeul invizibil" al lui Mahlon, dar ajunge sa devina intrigata si sa se indoiasca de religie si pe masura ce timpul se apropie pentru sacrificiul lui Tebah. In cele din urma, Ruth se indragosteste de Mahlon si se face de rusine la sacrificiul lui Tebah tipand de groaza, cand copilul este injunghiat ceremonial pe un altar de catre marele preot. Ruth fuge, dar este capturata si pedepsita.

Moabitii il invinuiesc si il condamna pe Mahlon, pe tatal sauElimelecsi pe frateleChilion pentru erezialui Rut . Chilion si Elimelec mor in inchisoare, in timp ce Mahlon este condamnat lacarierepe viata. Ruth vine cumercenaripentru al elibera pe Mahlon, dar el este ranit de moarte in timp ce fuge din cariera. El se casatoreste cu Ruth intr-o pestera la scurt timp dupa aceea si moare imediat.Naomi(casatorita cu Elimelec),Orpa(casatorita cu Chilion) si Rut sunt acum vaduve. Orpa se intoarce la familia ei moabita, iar Rut alege sa o insoteste pe Naomi laBetleem, proclamand faimos: „Cu cat te duci, eu ma voi duce".

Moab si Iuda sunt dusmani din vechime, iar Rut este initial intampinata cu ostilitate. La sosire, ei vad caBoaz, un apropiat al lui Elimelec, pedepseste un moabit care a otravit o groapa de apa fortandu-l sa bea apa otravita. Cand Boaz afla ca Naomi sa intors, le trimite provizii, respectand-si obligatia de ruda. Crezand ca Boaz este cu inversunare anti-moabit, Rut o obliga pe Naomi sa refuze proviziile. Captivat de frumusetea lui Ruth, Boaz aranjeaza ca un alt ruda, Tob, sa-i aprovizioneze lui Boaz lui Naomi si Rut. Tob initial nu vrea sa se oblige, dar dupa ce a vazut-o pe Ruth, Tob este de acord cu aranjamentul lui Boaz, luandu-si meritul pentru generozitate. O Naomi inteleapta este sceptica fata de grija neobisnuita a lui Tob. Intre timp, Boaz le viziteaza pe Naomi si Ruth pentru a le convinge sa-i accepte ajutorul. Dupa ce Boaz o ajuta pe Ruth impotriva unei multimi de femei ostile la o fantana, Ruth devine constienta de natura sa nobila. In cele din urma, Boaz Ruth se indratesc, dar Tob si revendica dreptul conform codului evreiesc de a se casatori cu vaduva lui Mahlon ca mai apropiata ruda.

Doi ajutor moabi sosesc in Iuda in cautarea lui Rut. Pretinzand ca sunt dinReuben, ei pretind ca au vazut-o pe Ruth inchinandu-se in secret la Chemosh la ferma lui Naomi. Ca membru al Consiliului Batranilor, Boaz trebuie sa o judece pe Rut. La proces, Ruth recunoaste ca a fost o preoteasa moabita care a participat ultima data la sacrificii rituale cu cateva luni inainte, socandu-i pe cei prezenti – inclusiv pe Boaz, care face tot posibilul sa o apere. Agentii moabiti sunt expusi ca martori falsi cand Naomi le cere sa numeasca cele12 triburi ale lui Israel, iar Rut le cere sa recite cele10 porunci, ceea ce ei nu pot face. Nici ei nu il vor binecuvanta pe Iehova si nu-l vor blestema pe Chemos, asa cum il provoaca Rut. Ruth este achitata.

Tob refuza sa renunte la pretentia sa fata de Ruth, in ciuda faptului ca ea la informat ca il iubeste pe Boaz. Naomi ii sugereaza lui Ruth o cale de a scapa de obligatia ei de a se casatori cu Tob. La ceremonia de nunta, Ruth il informeaza pe Tob in fata oaspetilor ca la cautat pe Boaz unde dormea ​​​​la festivalul recoltei. Umilit, Tob renunta la Ruth. Boaz declara apoi ca se va casatori cu Ruth si amandoi ii declara rabinului care oficiaza ca intre ei s-au facut doar juraminte de dragoste. Ei sunt casatoriti, devenindprogenitoriiunuimare regesi ai unuimesia.

Distributie
Elana EdencaRuth
Stuart Whitmanin rollui Boaz
Tom TryoncaMahlon
Peggy WoodcaNaomi
Viveca Lindforsca Eleilat
Jeff Morrowca Tob
Thayer Davidca Hedak
Les TremaynecaElimelech
Eduard Franzca Ioam
Leo Fuchsca Sochin
Lili Valenty ca Kera
John GabrielcaChilion
Ziva RodanncaOrpah
Basil Ruysdaelca Shammah
John Bannerca rege al Moabului
Adelina Pedroza ca Iduma
Daphna Einhorn ca Tebah
Sara Taft ca Eska
Jean Innessca Hagah
Berry Kroegerca Huphim
Jon Silo in rolul lui Tacher
Don Diamondin rolul lui Yomar


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.