Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Orasul Paros Grecia
137 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Skiathos - O zi in insula Skiathos pe timp de pandemie
409 vizite - 0 comentarii
adaugat de edbica2000
 
  1.Insula Samos - Grecia
1.904 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Insula Iraklia-Grecia
626 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Ithaca-Grecia
476 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  46. Insula Ereikoussa-Grecia
1.745 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Olympos -Insula Karpathos din Grecia
597 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5.Insula Nisyros,Grecia
2.319 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Insula Milos- Grecia
442 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Cameo, Grecia
560 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

24.Insula Poros-Grecia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.02.2012  Adauga la favorite 1.029 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Paros este una dintre cele mai mari insule ale Cicladelor si una dintre cele mai frumoase insule grecesti, situata in Golful Salonic, la o ora distanta de Portul Piraeus din Atena. Capitala se afla in orasul Poros , un orasel cochet, fiind o adevarata colonie veche minoica. Capitala acestei insule este localizata mai in sud, fiind un oras activ ce acopera micul vulcan Sferia, iar tarmul este de aproape de doi kilometrii. In trecut, aceasta era renumita pentru marmura sa, fiind folosita de marii sculptori ai epocii, iar in prezent este recunoscuta pentru biserica impunatoare Panaghia Ekatonapyliani. A fost patria sculptorilor Scopas si Agoracritos, a celebrului poet satiric Archiloc, a pictorilor Nicanor si Archesilaos.



In antichitate, Poros era cunoscuta cu numele de Kalavria. Astazi, insula este o destinatie de vacanta atat pentru straini, cat si pentru greci. Acestia din urma, in special atenienii, vin sa-si petreaca weekendul in Poros, unde si-au ridicat chiar si case de vacanta. Din Atena se ajunge destul de repede in Poros, drumul avand durata de aproximativ o ora. Vasele pleaca din portul Piraeus, iar multi turisti care stau in Atena fac o excursie de o zi cu astfel de nave, vizitand insulele Poros, Egina si Hydra.

Desi mica de marime, insula are suficiente atractii incat sa fie o destinatie potrivita pentru tipuri diferite de turisti, de la cei veniti cu familia la cei care calatoresc cu rucsacul in spate. Frumusetea naturala si posibilitatile de petrecere a timpului liber o recomanda si cuplurilor care-si doresc o vacanta romantica. Sezonul turistic incepe de la jumatatea lunii aprilie.



Poros Town. Pentru a vizita capitala insulei, trebuie sa mergi spre sud, in Poros Town. Acesta este centrul economic, comercial si cultural al insulei. Cladirile sunt construite in stil neoclasic.

Detine plaje minunate, acestea fiind cele mai importante atractii ale insulei Poros. Se pot vedea plaje moderne, intinse, cu nisip fin, cu posibilitati de practicare a sporturilor nautice, cu plaje retrase, intime, cu maree racoroase si copaci umbrosi.
Satele acestei insule sunt pitoresti, pescaresti si de munte, linistite si construite in stil traditional grecesc, oferind posibilitati de cazare diverse pentru toate gusturile, dar si buzunarele.
Atractii: Grota Nymfelor
Ruinele unui templu al lui Asclepios
Muzeul Arheologic se gaseste in Piata Korizi,
Biserica Agios Deorgios cu fresce superbe pictate de Constantine Parthenis.

Pe faleza sunt insiruite cafenele, florarii, buticuri cu suveniruri si multe alte magazine ce ii dau viata si culoare. Viata de noapte este deosebit de animata. Pe Insula Poros sunt numeroase baruri si cluburi deschise pana dimineata unde puteti asculta muzica greceasca sau internationala si se poate dansa pana in zori.


Favorite

 
 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.