Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ferrara-Italia
413 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Emilia-Romagna -Italia
431 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prato-Italia
1.808 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Perugia-Italia
1.553 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Anacapri - Piccola Grande Italia
961 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3/3.Ferrara - Italia - Un oras al Renasterii (Partea 3)
925 vizite - 0 comentarii
adaugat de elvira
 
  2/3.Ferrara - Italia - Un oras al Renasterii (Partea 2)
885 vizite - 0 comentarii
adaugat de elvira
 
  Ron-Alpi-Franta
436 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sant'Agata de' Goti -Italia
94 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cremona-Italia
1.548 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

1/3.Ferrara - Italia - Un oras al Renasterii (Partea 1)

 
 
 
 
 
Adaugat de elvira 20.06.2012  Adauga la favorite 902 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Situat pe raul Po, orasul Ferrara are o structura urbanistica bine pastrata din secolul XIV, cand era guvernata de familia d'Este.

Ansamblul cladirilor monumentale renascentiste din Ferrara a fost inscris in anul 1995 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.


Ferrara este un oras medieval adormit, esuat pe campiile Emiliane, la mare distanta de mai celebrele destinatii ale Italiei. Mostenirea lui istorica se datoreaza eforturilor unei singure familii, d'Este, a carei stapanire deseori despotica nu a temperat dezvoltarea unei curti civilizate pe parcursul unei perioade indelungate - din 1208 pana in 1598 - in care membrii acesteia au controlat destinele orasului. Palate, castele si un sir magnific de ziduri sunt mostenirea lasata de ei.


Obiective turistice Ferrara, Italia


1.Catedrala

In apropierea castelului este catedrala, decorata cu o superba fatada. Din pacate, in interior, efectul este mai putin spectaculos, rezultatul unor restaurari neglijente din secolul al XVIII-lea.

Cele mai frumoase lucrari de arta care au rezistat se gasesc in excelentul Museo della Cattedrale, care include o colectie de tapiserii, manuscrise ilustrate, basoreliefuri in stil romanesc, panouri pictate de Cosme Tura infatisandu-l pe "Sf. Gheorghe", "Bunavestirea" si o "Madonna" (1408) a sculptorului sienez Jacopo della Quercia.


2.Erculea


Dincolo de Castello Estense, marginile nordice ale Ferrara sunt diferite de restul orasului, mai largi pentru ca sunt parte a asa-numitului Addizione Erculea, sau Adaugirea Herculeana, un program de dezvoltare urbana comandat de ducele Ercole I d'Este in 1492. Obiectivul sau - atins in intregime a fost sa transforme regiunea intr-un model de cartier renascentist.

Cartierul este dispus in jurul Corso Ercole I d'Este, strada principala, in vreme ce punctul de atractie principal este Palazzo Diamanti (inceput in 1492). Astazi, el adaposteste Pinacoteca Nazionale, o galerie de arta care acorda aproape tot spatiul picturilor realizate de artisti locali.


3.Palazzo Ludovico il Moro


Putin mai la sud de Palazzo Schifanoia este Palazzo Ludovico il Moro, un palat remarcabil, chiar daca este neterminat, din secolul al XV-lea, folosit acum pentru a gazdui Museo Archeologico Nazionale di Spina, un fost port greco-etrusc din delta raului Po.

Minunata biserica din apropierea Manastirii San'Antonio in Polesine are cateva capele pline de fresce medievale timpurii.


4.Palazzo Schifanoia


A patra cladire cu o arhitectura deosebita din Ferrara, Palazzo Schifanoia, se gaseste in partea de sud-vest a orasului. Mergand pe jos de la catedrala, ar trebui sa o iei pe Via Savonarola ca sa vezi Casa Romei, o cladire publica din secolul al XV-lea cu multe fresce si piese de mobilier originale. Ocoleste putin prin nord pentru a admira mobila, gradinile si tavanul lui Palazzina di Marfisa d'Este (1559).

Palazzo Schifanoia a fost inceput in 1385 pentru a fi resedinta de vara a familiei Este - numele ei inseamna "fara griji". Astazi este renumit pentru stucaturile din Sala dei Stucchi (1470) si pentru Salone dei Mesi (1460-1471), o camera decorata cu fresce de Cossa si alti artisti, cu scene alegorice si de Curte reprezentand lunile anului. Chiar daca sunt decolorate de vreme, sunt deosebit de frumoase.


5.Castello Estense


Mergi intai in Piazza della Repubblica, scuarul din centrul orasului si decorul pentru Castello Estense (inceput in 1385), o fortareata grandioasa, completata cu turnuri, sant, poduri cu lanturi si metereze care se avanta spre cer. Cea mai importanta resedinta a familiei Este, minunatul ei interior medieval a fost pe vremuri gazda multor scriitori si artisti sedusi de generozitatea familiei.

Pictori din asa-numita scoala de la Ferrara, condusa de Cosme Tura, Francesco del Cossa, Lorenzo Costa si Ercole de'Roberti. Printre scriitori se numara Tasso, Petrarca si autorul epopeii medievale Orlando Furioso, Ludovico Ariosto (1474-1533), a carui casa poate fi vazuta pe Via Ariosto 67.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.