Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Polita de asigurare CASCO
844 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru cumparaturile de Sarbatorile de Iarna
264 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iepuri- Alimentatia
1.098 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Unde sa gasesti produse gratuite in Germania !!?
630 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calamitati naturale- sa ne pregatim!
1.450 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PRODUSE DE CURATENIE ECONOMICE FACUTE IN CASA
186 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curatenia de primavara la colectia de produse de machiaj
445 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Produse care nu trebuie sa lipseasca din geanta
1.119 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acte necesare pentru inmatriculare temporara auto
1.372 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curatenie cu produse naturale!
155 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Avarii produse autovehiculelor asigurate CASCO

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.08.2012  Adauga la favorite 667 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Politele de asigurare Casco difera printre alte aspecte si prin riscurile acoperite, desi se regasesc sub aceasi denumire la majoritatea asiguratorilor.

Cele mai comune riscuri acoperite de polite de acest tip sunt:

Avaria partiala: in aceasta categorie intra avariile a caror reparatie costa mai putin decat un procent dinainte stabilit, din suma asigurata. In cadrul acesteia se pot include pagube provocate autovehiculului de loviri, ciocniri, rasturnari, zgarieri, incendiu, explozie, fortele naturii s.a.. Se vor despagubi si pagubele provocate autovehiculului prin incercarea de salvare precum si cheltuielile efectuate in vederea transportului la cel mai apropiat atelier de reparatii. Doar in cazul in care sunt incluse in polita de asigurere, se vor despagubi si pagubele aduse dotarilor suplimentare montate la autovehicul.

Avaria totala: se declara atunci cand reparatiile autovehiculului ar depasi un procent dinainte stabilit in polita, de regula fiind vorba de circa 80% din suma asigurata. In acest caz asiguratorul va decide plata sumei asigurate minus valoarea epavei.

Furt partial: se acopera furtul accesorilor (casetofon, boxe, oglinzi, roata de rezerva,s.a.) dar si pagubele produse de infractori chiar si cu ocazia tentativei de furt (deteriorarea interiorului masinii, spargerea geamului, s.a.)

Furt total: odata cu adaugarea acestei optiuni la polita, asiguratorul va cere declararea numarului de chei si telecomenzi detinute, avand si posibilitatea de a verifica la producatorul autoturismului, numarul total de chei emise si inregistrate. In caz de furt total se va cere evidenta acestora, iar in caz de lipsa sau nedeclararea unora din acestea, asiguratorul poate refuza plata. Fac exceptie cazurile in care soferul autovehiculului a fost deposedat de acestea prin violenta.

Printre riscurile care de obicei nu se acopera de asigurari tip Casco, amintim:

Pagube datorate: uzurii, a substantelor corozive, a defectelor de fabricatie, intretinerii necorespunzatoare, a utilizari improprii destinatiei autovehiculului, a folosiri la intreceri sau concursuri, actiunii razboiului sau revoltelor, explozii nucleare si/sau efectele acestora.
Cand autoturismul asigurat a fost imprumutat cu consimtamantul asiguratului, unei persoane care refuza sa il restituie
Daca furtul sau tentativa de furt a autovehiculului nu a fost anuntata la Politie sau daca la comiterea acestei infractiuni au luat parte membrii familiei asiguratului.
Nu se acopera pagube indirecte de genul: pierderi cauzate de lipsa folosirii autovehiculului sau reducerea valorii acesteia dupa reparatii.
Confiscarea, sechestrarea sau distrugerea autovehiculului din ordinul guvernului de drept sau a altor autoritati publice


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.